Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

LIVETEXT Politehnica Iaşi – Gaz Metan Mediaş 1-2, min.85 rezultat final.

GALERIE
@@@gaz-metan-poli-horșia-breeveld
  • @@@gaz-metan-poli-horșia-breeveld
- +

Meci în etapa a XXI-a a Ligii I de fotbal

 '90^1: apărarea ieșeană e groggy, contraatac Buș-Ely, ultimul ratează de la 8 m.

1-2, min. 85:  al doilea penalty acordat oaspeților, la un fault comis al lui Diallo asupra lui Olaru

'80 - la un corner Frăsinescu trage de la 6 m mult alături

1-1, min. 76:Constantin înscrie din penalty, ușor acordat la un contact între Diallo și Buș

'75 - ocazie imensă a Gazului, Ely  trage în Diallo

'63- Ely, acțiune pe stânga, centrare ideală pentru Buș care trage de la 5 m pe lîngă poartă

1-0, min. 55: gafă uriașă a lui Răzvan Pleșca: minge de angajament a lui Breeveld în careu, portarul Gazului prinde mingea și o scapă în piciorul lui Bălan, de unde intră în plasă

PAUZĂ: Prima parte echilibrată, cu puține faze de poartă, posesie 40-60 %, câte un șut cadrat de fiecare, 3-3 la cornere,

  '43 - Buș trage din mijlocul careului, în brațele lui Tîrnovanu

'35 - mare ocazie a oaspeților, Dumitru bâlbâie o minge în apropierea porții ieșene

'29 - Cristea execută  o lovitură liberă de la 17 m în zid, balonul revine la Cristea care trage din nou, iar Breeveld nu ajunge de la 3 metri la minge

'18 - fază creată de Platini pentru Cristea, șutul lui Andrei este respins de Pleșca în corner

'7 - Loshaj, centrare periculoasă pentru Cristea, Fofana acordă corner. Din lovitura de colț, Diallo reia slab cu capul.

Formațiile de start

Poli: Târnovanu – Onea, Frăsinescu, Diallo, Radu – Breeveld ( '66 - F.Cristea)  – Platini, Loshaj, Passaglia, Popadiuc ( '78 - Horșia)– A. Cristea ('52 - Bălan). Antrenor: Mihai Teja

GazMetan: Pleşca – Pleaşcă, Larie, Constantin, Velisar – Fofana, Diakota ( '57 -Roșu) – Olaru, Dumitru ('72 - Chamed), Ely – S. Buş. Antrenor: Edward Iordănescu.

Arbitri:Horaţiu Feşnic – Bogdan Gheorghe, Daniel Hulubei.

Cartonașe galbene: Diallo, Breeveld, Frăsinescu, Bălan / Diakota, Chamed, Olaru

LIVETEXT REALIZAT DE ZIARUL DE IAȘI

..............

 '

Politehnica Iaşi joacă azi pentru ultima dată în acest an în Copou. Meciul care va marca despărţirea de fani în 2019 are un grad ridicat de dificultate din cauza mai multor aspecte.

În primul rând, valoarea adversarului. Gaz Metan Mediaş este una dintre echipele foarte bine articulate ale Ligii I, cu jucători serioşi, bine închegaţi de Edi Iordănescu. Consecinţă firească, Gazul a fost mai mereu pe un loc de play-off, unde se află şi acum, ba, mai mult, a condus şi clasamentul după runda a VIII-a.

Apoi, Poli traversează o perioadă extrem de proastă pe toate planurile. În ultimele şase etape, Iaşi a obţinut un singur punct, iar săptămâna aceasta a fost extrem de învolburată după ce intrigile ţesute pentru demiterea antrenorului Mihai Teja şi readucerea controversatului Flavius Stoican au ieşit la suprafaţă. Pentru a detensiona atmosfera, primarului Iaşului, Mihai Chirica, a fost ieri la stadion, unde a discutat cu Teja şi a asistat o perioadă şi la antrenamentul echipei.

În ciuda tuturor problemelor uriaşe şi a dezamăgirilor legate de comportamentul unor persoane care pozau în sprijinitorii lui, antrenorul Politehnicii a încercat să fie optimist ieri, într-o conferinţă de presă: “Ne aşteaptă un meci greu, cu o echipă bună, care se bate la play-off. Noi jucăm acasă, vrem să ieşim din perioada grea. Moral şi psihic suntem un pic căzuţi, trebuie să ne ridicăm. Sunt sigur că vom da maximum pentru a obţine trei puncte foarte importante, mai ales pentru mental. Am încredere în băieţi şi sunt sigur că vom face un meci foarte, foarte bun”. Tehnicianul a catalogat drept “glumă” posibilitatea de a lucra împreună cu Stoican şi a spus că a vrut să se ţină la distanţă de scandalurile din ultimele zile: “În momentele grele mi-am pus în minte să nu citesc ziare, declaraţii. Nu sunt un om care renunţă, vom trage concluziile după ultimele două meciuri din acest an. Vedem ce-am greşit, ce-am făcut bine şi ce putem face ca să meargă lucrurile şi mai bine”.

Căpitanul echipei ieşene, Cosmin Frăsinescu, speră ca echipa “să iasă din tunel”: “E un meci foarte important. E un blocaj la noi. Trebuie să ne adunăm, să ne recăpătăm încrederea şi să adunăm puncte. Sperăm să spălăm multe din păcate la ultimul meci de acasă din acest an. Trebuie să avem determinare, atitudine şi noroc”.

Poli mai are încă un dezavantaj astăzi, o posibilă linie defensivă, Gallego, Mihalache, Chelaru, Bădic, fiind scoasă din calcule de accidentări.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri