Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Logica CFR: Trenurile directe anulate, oamenii puși să aștepte taman în Suceava

GALERIE
tren
  • tren
- +

Legăturile feroviare directe ale județului Suceava cu restul țării au fost rupte din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Însă deciziile luate nu par a fi logice. Persoanelor care locuiesc în zona de protecție, nu în cea de carantină, nu li s-a interzis să părăsească zona dacă au motive întemeiate trecute în declarațiile pe proprie răspundere, însă le-au fost tăiate căile de comunicație. Singura portiță de scăpare este de-a dreptul halucinantă. Pentru a ajunge la Iași, oamenii au posibilitatea să schimbe trei trenuri, fiind nevoiți să coboare și să aștepte aproape o oră exact în Suceava!

O tânără care locuiește într-o localitate din județul Suceava care nu este în carantină le-a scris autorităților. Ea a spus că normal ar fi fost să nu mai oprească deloc trenurile în municipiul închis, dar să se permită legăturile cu alte zone. Redăm fragmente din petiția ei:

"Am înțeles prevederile tuturor ordonanțelor militare și știu că se încearcă descurajarea călătoriilor. Dar nu ați putea facilita totuși legăturile cu cele mai importante zone din țară? Ați scos trenurile Interregio care legau Iași de Timișoara, Vatra Dornei de București, Cluj de Galați, dar ați lăsat trenuri Regio care pot fi schimbate taman în Suceava, cu pierdere mare de timp, cu risc real de infectare.

Am domiciliul în Câmpulung Moldovenesc, serviciul în Iași. Nu am mai ieșit din casă de o lună, dar pe mine chiar m-ar fi ajutat să fac un drum la Iași sau unul la București în interes real de serviciu și nu am mașină. (...)

Teoretic sunt în zona de protecție și nu mi se interzice deplasarea, dacă am adeverință. Am adeverință, pot completa și declarații, dar nu am cum circula. Iar starea de urgență va mai dura până la sfârșitul lunii mai, după cum știți.

Nu ar fi fost mai bine ca trenurile Interregio să nu oprească pur și simplu în Suceava, să nu se permită urcarea și coborârea călătorilor? Știu că ar fi circulat aproape goale, că nu sunt nici studenți, nici elevi care să se plimbe, dar mai bine reduceți numărul de vagoane sau le lăsați o zi pe săptămână să facă tura completă, dacă există cerere". (...)

Până la intrarea în vigoare a ordonanțelor militare, spre și dinspre Iași circulau trei perechi de trenuri Interregio directe.

Trenul Iași - Timișoara

ANULAT pe distanța Iași – Vatra Dornei și va circula pe distanța Vatra Dornei – Timișoara Nord

Trenul Timișoara - Iași

ANULAT pe distanța Cluj Napoca – Iași și va circula pe distanța Timişoara Nord – Cluj Napoca

Trenul Galați - Cluj Napoca

ANULAT pe distanța  Iași – Cluj Napoca și va circula pe distanța Galați – Iași

Trenul Cluj Napoca - Galați

ANULAT pe distanța  Cluj Napoca – Iași și va circula pe distanța Iași – Galați

Trenul Iași - Timișoara

ANULAT pe distanța  Cluj Napoca – Iași și va circula pe distanța Iași – Galați

Trenul Timișoara - Iași

ANULAT pe distanța Vatra Dornei – Iași și va circula pe distanța Timișoara Nord – Vatra Dornei

VEDEȚI ȘI:

Cum ajungi din zona de protecție din Suceava la Iași? Toate legăturile, rupte

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri