Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mâine începe pelerinajul dedicat sfintei Veronica Antal de la Iaşi: „Veniţi pe urmele mele!“

GALERIE
sfanta Veronica Antal
  • sfanta Veronica Antal
- +

Dieceza de Iaşi lansează invitaţia pe care o făcea Veronica Antal celor ce mergeau spre Hălăuceşti pentru a participa la Sfânta Liturghie: „Veniţi pe urmele mele!“

Fericita Veronica Antal, beatificată pe 22 septembrie 2018, va fi comemorată în Dieceza de Iaşi luni, 26 august, pelerinajul dedicat acesteia urmând să înceapă mâine. Activităţile vor avea loc la Nisiporeşti, Dieceza de Iaşi lansând invitaţia pe care o făcea Veronica Antal persoanelor care mergeau din Nisiporeşti la Hălăuceşti pentru a participa la Sfânta Liturghie: „Veniţi pe urmele mele!“. „Oamenii o urmau şi la propriu, şi la figurat, călcând pe urmele ei, prin zăpadă, prin praf, noroi, pe uliţe, pe cărări, dar şi prin viaţă, pe unicul drum care duce spre desăvârşire, drumul spre cer, drum pe care Veronica l-a străbătut neînfricată. Fericita Veronica Antal continuă să ne adreseze şi nouă aceeaşi invitaţie: să păşim pe urmele ei, imitând dragostea puternică pe care ea o avea faţă de Isus şi Sfânta Fecioară“, menţionează reprezentanţii Diecezei de Iaşi.
 
Cu ocazia primei comemorări a fericitei Veronica Antal, la biserica din Nisiporeşti, judeţul Neamţ, acolo unde se află mormântul fericitei, va avea loc mâine, de la ora 17, Calea Sfintei Cruci, urmată de la ora 18 de Sfânta Liturghie şi apoi de ora mariană. Sâmbătă, de la ora 8, va avea loc pelerinajul de la biserica parohială la locul martiriului, urmat de un moment de rugăciune. De la ora 11.30 va fi oficiată Sfânta Liturghie în biserica parohială, la mormântul fericitei Veronica Antal, până la 17.15 având loc momente de rugăcuine şi meditaţie. În seara zilei de sâmbătă va avea loc Calea Sfintei Cruci, Sfânta Liturghie, Adoraţia euharistică, ora mariană şi precesiunea. Duminică, de la ora 8, va fi oficiată Sfânta Liturghie, va avea loc Adoraţia euharistică, iar de la ora 11, Sfânta Liturghie solemnă în cinstea fericitei Veronica Antal va fi oficiată de PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi. Luni, 26 august, de ziua comemorării liturgice a fericitei Veronica Antal, vor fi două Liturghii: la ora 11, celebrant fiind pr. Teofil Petrişor, ministru provincial, şi la ora 18, când va fi oficiată Sfânta Liturghie de seară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri