Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

UPDATE: Management á la Poli: Flores la Sepsi!

GALERIE
flores-poli-sepsi
  • flores-poli-sepsi
- +

 

* Politehnica Iaşi l-a cedat pe golgeterul echipei cu două etape înainte de finalul sezonului regulat . Iaşul primeşte doar 100. 000 de euro şi 20 de procente dintr-un transfer ulterior.  Drectorul general al clubului, Horia Sabo, susţine că pentru Flores purta discuţii cu Steaua Roşie Belgrad şi Dinamo Minsk, care ofereau 450 000, respectiv 350 000 de euro * Sabo a trimis o notificare către Sepsi, în care foloseşte termenul “fraudare” şi a cerut invalidarea tranzacţiei!

 

Preşedintele Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie, a luat o decizie uluitoare înaintea celor două meciuri decisive pentru calificarea în play-off-ul Ligii I de fotbal. Ambrosie a bătut palma cu Sepsi Sfântu Gheorghe pentru cedarea golgeterului echipei, Dylan Flores. Conform unor surse, Poli va încasa în urma acestei tranzacţii doar 100 000 de euro şi 20% dintr-un transfer ulterior. Din cei 100 000 de euro, Iaşul va rămâne cu 90 000, 10 000 urmând a fi plătiţi unui impresar. Ambrosie şi-a motivat hotărârea: “Jucătorul era la final de contract în vară şi avea un salariu mare. Noi aveam nevoie de bani pentru a lua licenţa”.

Decizia a stârnit mânia celui care l-a adus pe Flores în Copou, directorul general al Politehnicii, Horia Sabo. Reamintim, acestuia i-au fost limitate atribuţiile de către Consiliul Director al clubului, care încearcă să-l concedieze. “Este încă o decizie care spune multe despre calitatea managementului de la club. Cum să-l dai pe Flores într-un moment extrem de important, când e genul de jucător care-ţi poate câştiga singur un meci? Şi pentru nici 100 000 de euro! Cum adică? A cerut 170 000 de euro de la FCSB pentru Andrei Cristea, care face 35 de ani, şi îl dau pe Flores, care împlineşte 26 de ani şi joacă la naţionala unei ţări care a fost prezentă la Mondiale cu mai puţin de 100 000?” a spus Sabo. Acesta susţine că Poli putea încasa de mai bine de patru ori mai mulţi bani pentru internaţionalul costarican! “Eu am avut discuţii avansate cu Dinamo Minsk, care oferea circa 350 000 de euro şi cu Steaua Roşie Belgrad, care se învârteau în jurul valorii de 450 000 de euro. Plus procente la transfer. Nu l-am dat, pentru că am considerat că puteam lua mai mult! Iar Sepsi oferise o sumă consistentă în iarnă pentru pachetul Flores – Sanoh. Cred că ar trebui analizat mai în amănunt acest transfer. Aşa cum ar trebui văzut şi ceea ce s-a întâmplat cu tranzacţia legată de Andrei Cristea, despre care s-a spus că a fost făcută gratuit. Iar în Gazeta Sporturilor a apărut că U Craiova a plătit 100 000 de euro! Oricum, faptul că Poli a încasat 100 000 de euro pentru cei mai buni marcatori, unul dintre ei fiind un produs extrem de uşor vandabil, celălalt -  simbolul echipei, spune totul despre ceea ce se întâmplă la un club care nu ştie decât să ceară bani de la Primărie. Până şi cei care nu mă agrează ar trebui să-şi pună uriaşe semne de întrebare”.

Scandalul uriaş apărut după apariţia informaţiei l-a făcut pe Ambrosie să spună apoi că a fost silit să-l dea pe Flores pentru că Sabo a condus prost clubul. Directorul general a replicat, amintind că Ambrosie e singur la butoane din luna decembrie şi putea obţine o sumă consistentă pentru Flores în perioada de întrerupere a campionatului.

Mai mult, Horia Sabo a trimis o notificare către Sepsi Sfântu Gheorghe, în care foloseşte termenul de “fraudare” şi spune că în situaţia în care transferul va fi oficializat în condiţii inferioare sumei de 350 000 de euro “ne vom vedea obligaţi să deschidem o acţiune în justiţie pentru recuperarea prejudiciului cauzat”.

Dylan Flores şi-a pus amprenta decisiv în jumătate dintre cele 22 de meciuri jucate la Politehnica. Costaricanul a marcat şapte goluri şi a dat patru pase decisive în tricoul Iaşului.  Fotbalistul nu s-a mai antrenat miercuri în Copou, el plecând spre Sfântu Gheorghe pentru a-şi negocia salariul. La Poli, Flores avea o retribuţie lunară de 6 500 de euro, cu 3 500 de euro mai mică decât cea a lui Kamer Qaka, cel mai bine plătit jucător din lot.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri