Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: “Ciobi” a ales Libanul

GALERIE
ciobotariu-liviu_2
  • ciobotariu-liviu_2
- +

 

Liviu Ciobotariu (48 de ani) va pleca de la FC Botoşani pentru o experienţă inedită în cariera sa. Antrenorul a fost contactat de Federaţia de Fotbal a Libanului, pentru preluarea naţionalei de seniori, şi cu care s-ar fi înţeles deja.  Football Lebanon notează că la finalul sezonului de play-out, Ciobotariu va semna contractul. Fostul internaţional o pregăteşte pe FC Botoşani din noiembrie anul trecut, iar înaintea ultimei etape a stagiunii a salvat echipa de la retrogradare. În urmă cu câteva etape, patronul Valeriu Iftime voia să îl demită, moldovenii fiind foarte aproape de zona roşie a clasamentului. Ciobotariu şi-a ţinut promisiunea, echipa are acum şanse chiar la locul III, care ar aduce un bonus consistent din drepturile TV, dar pare că nu se mai gândeşte la sezonul următor. Şi-ar fi dat acordul să plece din România, pentru o nouă exprienţă în fotbalul din afară.

Avci, preferat lui Lucescu

Abdullah Avci pelacă de la vicecampioana Istanbul Başakşehir pentru a prelua conducerea tehnică a formaţiei Beşiktaş Istanbul, echipă la care fost vehiculat de presa turcă şi numele lui Mircea Lucescu. Potrivit Fanatik, Avci va semna un contract pe trei ani şi îl va înlocui pe Şenol Guneş, care a devenit selecţionerul Turciei după ce Mircea Lucescu şi-a reziliat contractul cu federaţia turcă. Avci a venit la Başakşehir în 2014 şi a făcut din acest club a patra mare putere fotbalistică a Istanbulului, după Galatasaray, Beşiktaş şi Fenerbahçe. În vârstă de 55 de ani, Avci a antrenat naţionala Turciei între 2011 şi 2013. Beşiktaş a terminat campionatul pe locul III, cu 65 de puncte, după campioana Galatasaray, cu 69 de puncte, şi după Istanbul Başakşehir, cu 67 de puncte. 

Sparta nu-l mai vrea pe Chipciu

Clubul Sparta Praga a anunţat, pe site-ul oficial, că nu activează opţiunea de a-l achiziţiona pe Alexandru Chipciu, astfel că jucătorul român revine la gruparea care l-a împrumutat anul trecut în Cehia, Anderlecht. “Îi mulţumim lui Alexandru pentru tot ce a făcut. Am decis totuşi să alegem altă direcţie pentru viitor, astfel că nu am activat opţiunea şi nu îl vom transfera. Îi mulţumim lui Alex pentru atitudinea lui de profesionist, el a fost mereu un exemplu bun pentru jucătorii noştri tineri. Îi urez succes în viitor”, a declarat directorul sportiv al clubului ceh, Tomas Rosicky. Alexandru Chipciu a fost împrumutat de Anderlecht la Sparta Praga pentru un sezon, în iulie 2018.

Turneu de încălzire pentru Wimbledon

Organizatorii turneului de la Eastbourne, care se va desfăşura luna viitoare, au anunţat că Simona Halep, locul 3 WTA, a acceptat un wild card. “Sunt încântată că revin la Eastbourne în această vară. Am avut câteva meciuri bune aici în 2017 şi m-am bucurat de atmosfera intimă, cu susţinere foarte frumoasă din partea fanilor. Suprafeţele de joc cu iarbă sunt frumoase şi oferă oportunitatea celei mai bune pregătiri posibile pentru Wimbledon. Sunt recunoscătoare că am primit acest wild card”, a declarat Halep. “Este o veste foarte bună faptul că o vom primi pe Simona din nou la Eastbourne. A avut un parcurs foarte bun în 2017 şi abia aşteptăm să o vedem revenind pe iarba de la Eastbourne în această vară”, a afirmat şi directorul turneului, Gavin Fletcher. Turneul se va desfăşura în perioada 21 – 29 iunie, exact înaintea grand slam-ului de la Wimbledon.

Lyon, în grupele Ligii

Echipa Olympique Lyon, locul III în Ligue 1, va juca direct în grupele Ligii Campionilor datorită succesului obţinut de Chelsea Londra în Liga Europa. În mod normal, Lyon ar fi trebuit să dispute al treilea tur preliminar al LC şi play-off-ul pentru a ajunge în grupe. Titlul în Liga Europa îi oferă echipei Chelsea accesul direct în grupele Ligii Cammpionilor, în care londonezii erau deja calificaţi datorită locului 3 ocupat în Premier League. Astfel, un loc îi revine formaţiei din Lyon.

Safarova s-a retras

Sportiva cehă Lucie Safarova, fost lider mondial la dublu şi fostă ocupantă a locului 5 WTA la simplu, s-a retras din activitatea competiţională la Roland Garros. Ultimul meci din cariera Luciei Safarova a fost cel pierdut în primul tur la dublu la Roland Garros, alături de Dominika Cibulkova, scor 4-6, 0-6 cu Sofia Kenin şi Andrea Petkovic. Lucie Safarova are în palmares şapte titluri la simplu şi 15 la dublu. Ea a câştigat cinci trofee de grand slam alături de Bethanie Mattek-Sands şi medalia de bronz la JO-2016, alături de Barbora Strycova. Sportiva în vârstă de 32 de ani are în palmares şi patru trofee Fed Cup

Inter l-a concediat pe Spalletti

Clubul Internazionale Milano a anunţat, joi, încetarea colaborării cu tehnicianul Luciano Spalletti. “FC Internazionale Milano anunţă că Luciano Spalletti nu mai este antrenorul echipei principale. Clubul îi mulţumeşte tehnicianului pentru munca depusă şi pentru colaborare”, a notat Inter pe Twitter. Luni, presa italiană a scris că Antonio Conte îl va înlocui pe Spalletti la Inter. Conte ar fi ajuns la un acord cu gruparea milaneză pentru semnarea unui contract pe trei ani, cu un salariu de 12 milioane de euro pe sezon. Cu Spaletti, antrenor care era în funcţie din vara anului 2017, Inter a ocupat, sezonul trecut, locul 4 în Seria A, loc de Liga Campionilor, la egalitate de puncte, 69 cu Atalanta, clasată pe locul III. Juventus a câştigat campionatul, cu 90 de puncte, fiind urmată de Napoli, cu 79 de puncte.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri