Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si marunte: Astra s-a decis pentru Mulţescu

GALERIE
Gheorghe Mulţescu astra
  • Gheorghe Mulţescu astra
- +

 

Noul antrenor al echipei Astra Giurgiu este Gheorghe Mulţescu, el conducând  antrenamentul din această după-amiază, programat la Ploieşti şi urmând să reapară  oficial în Liga I, la Cluj, duminică, în partida cu CFR. În vârstă de 66 de ani, Mulţescu este la al treilea mandat pe banca Astrei, după cele din 2001-2002 şi 2012.  Gheorghe Mulţescu va fi ajutat de către secunzii Daniel Timofte, Yuksel Yesilova, în timp ce de pregătirea portarilor se va ocupa Ionuţ Boşneag. Mulţescu a antrenat ultima dată formaţia CSU Craiova, până vara trecută. La Astra, el îl înlocuieşte pe Edward Iordănescu, care şi-a reziliat contractul cu gruparea din Giurgiu.

 

 

Miroslava joacă vineri

 

Etapa a XXVIII-a a Ligii a II-a de fotbal se dispută joi şi vineri. Ştiinţa Miroslava se va confrunta mâine, cu echipa CS Baloteşti. Meciul are miză mare în lupta pentru evitarea retrogradării. Cele două adversare sunt la egalitate de puncte, 27, ilfovenii situându-se, graţie unui golaveraj mai bun, pe poziţia a XV-a, ultima neretrogradantă. Ştiinţa e pe XVI, la egalitate de puncte cu Foresta Suceava, care e pe XVII. Formaţia pregătită de Adrian Kereszy vine după două eşecuri consecutive, suferite săptămâna trecută, în deplasare, în faţa unor echipe de pe podium, Chindia Târgovişte şi FC Hermannstadt. Partida de vineri, care se va derula pe stadionul din Uricani, va începe la ora 11:00. (Ovidiu MINEA)

 

 

Argint mondial la spadă

Echipa feminină de spadă a României, formată din Alexandra Predescu, Bianca Benea, Zsuzsa Schlier şi Denisa Barosan, a câştigat medaliile de argint la Campionatele Mondiale de juniori de la Verona. Româncele antrenate de Nicolae Ille şi Iulian Bratu au fost învinse de Italia în finala mare, cu scorul de 35-41. Rezultatele "tricolorelor" până la finală au fost următoarele: 45-26 cu Mexic, în 16-imi; 39-38 cu Ungaria, în optimi; 45-39 cu SUA, în sferturi; 31-30 (la prioritate) cu Ucraina, în semifinale. Pe locul trei s-a clasat Rusia, care a dispus în finala mică de Ucraina, scor 45-27. Aceasta este prima medalie pentru scrima românească la o ediţie a Campionatelor Mondiale, într-o probă de juniori, după o pauză de zece ani. Precedenta a fost cucerită de către Simona Deac (actuală Pop) – argint la spadă juniori individual, la Acireale (Italia), în 2008.

Sepsi a renunţat la Patrick şi Râmniceanu

Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a anunţat, ieri, că s-a despărţit pe cale amiabilă de Patrick Petre şi Victor Rîmniceanu. “Sepsi OSK a ajuns la un acord pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractelor lui Patrick Petre şi Victor Rîmniceanu, din moment ce jucătorii au suferit accidentări şi vor fi nevoiţi să stea o perioadă în afara terenului”, a precizat Sepsi. Victor Rîmniceanu (27 de ani), care în sezonul trecut a fost jucătorul FC Viitorul, a evoluat pentru Sepsi în ultimele două luni, iar Patrick Petre (21 de ani) a ajuns în vara anului trecut la Sepsi OSK, fiind împrumutat de la Dinamo.

 

Demisie la Olympiakos

Antrenorul spaniol Oscar Garcia părăseşte conducerea tehnică a echipei Olympiakos Pireu după numai trei luni de la preluarea funcţiei. "Am decis, cu acordul clubului, să pun capăt colaborării noastre pentru a da suficient timp echipei în pregătirea sezonului viitor", a declarat Garcia, într-un comunicat al clubului. Sâmbătă, în etapa a XXVI-a a campionatului Greciei, Olympiakos a remizat, scor 1-1, în deplasare, cu Levadiakos, şi, cu 51 de puncte acumulate, a coborât pe locul al treilea al clasamentului, după liderul AEK Atena, cu 57 de puncte, şi formaţia antrenată de Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, cu 52 de puncte.

Golovkin îşi caută adversar

Meciul de box dintre Saul "Canelo" Alvarez şi Ghenadi Golovkin, programat la 5 mai, a fost anulat, din cauza depistării pozitive a pugilistului mexican. "Va trebui să anulăm meciul din 5 mai", a declarat Eric Gomez, preşedintele Golden Boy Promotion, compania care îl reprezintă pe Alvarez. Golovkin vrea să boxeze la 5 mai şi caută un alt adversar, pentru a-şi pune în joc centurile WBA, WBC şi IBF pe care le deţine. Comisia sportivă a statului Nevada a recomandat suspendarea boxerului Saul "Canelo" Alvarez, depistat pozitiv cu clenbuterol. Cazul de dopaj al sportivului mexican va fi analizat la 18 aprilie.

Oficiali români la Euro

România va avea doi reprezentanţi printre oficialii de la Campionatul European under 17 masculin şi de la cel feminin, care se vor desfăşura în acest an. Arbitrul Horaţiu Feşnic, 28 de ani, a fost delegat de UEFA să conducă partide la Euro, în Anglia, în perioada 4-20 mai. Tot la Campionatul European U17, dar feminin, va fi prezentă şi Irina Mîrţ, în calitate de observator de arbitri. Turneul va fi găzduit de Lituania, în perioada 9-21 mai. Naţionala U17 masculină şi cea U17 feminină au fost prezente la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European, dar au ratat calificarea la turneele finale.

Doliu în fotbalul englez

Fostul internaţional englez Ray Wilkins a încetat din viaţă, miercuri, la Londra, la cinci zile după ce a suferit un atac de cord. Wilkins era internat în spitalul St George.  Wilkins era consultant pentru Sky Sports şi Talksport. El a evoluat de 84 de ori pentru Anglia, fiind căpitan de 10 ori. Wilkins a câştigat Cupa Angliei cu Manchester United în 1983 şi campionatul Scoţiei cu Glasgow Rangers în 1989. El a fost primul jucător englez eliminat într-un turneu final de Cupa Mondială, în 1986, în partida cu Maroc, scor 0-0. Ray Wilkins a fost antrenor la QPR, Fulham şi naţionala Iordaniei. El a fost şi secund la Chelsea din 2008 până 2010, colaborând cu Guus Hiddink şi Carlo Ancelotti.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri