Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si mărunte: Bronz pentru voinica Ionela

GALERIE
atincai-ionela-fron-danut
  • atincai-ionela-fron-danut
- +

 

Sportiva ieşeană Ionela Atincăi a obţinut trei medalii de bronz la Campionatele Naţionale de juniori I (U20), care se desfăşoară la Bascov. La categoria 69 de kilograme, eleva antrenorului  emerit Dănuţ Fron de la CFR Iaşi a “smuls” 64 kg, a “aruncat” 80 kg, înregistrând un total olimpic de 144 kg. Primul loc a fost ocupat de două campioane europene de junioare, Alexandra Alexa (Dunărea Galaţi) şi Mihaela Ilie (CSŞ Galaţi). Anul acesta, Ionela a mai cucerit încă şase medalii la junioare II (U17) şi un loc II la Cupa României pentru senioare.

 

Andone va mai primi şanse

Florin Andone (25 de ani) nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale. Chiar dacă părea că a dat lovitura când a semnat cu Brighton, entuziasmul atacantului român a fost stopat de problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima perioadă. Recent, într-o conferinţă de presă, managerul Chris Hughton a oferit câteva informaţii despre şansele lui Andone de a evolua în etapele următoare. “Din câte se pare, Florin va mai primi şanse să demonstreze, dar istoricul său, din singurele două partide, nu este unul foarte încurajator. A intrat pe final cu Everton şi Cardiff, iar Brighton a pierdut de fiecare dată. "Problema cu Florin este că a avut două accidentări musculare în care progresul său a fost blocat. În ceea ce priveşte ce tip de jucător este şi ceea ce poate face pe teren, asta ştim deja despre el", a declarat Chris Hughton.

La Tokyo, după 54 de ani?

Directorul Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă, a participat joi la un seminar privind evaluarea potenţialului olimpic al României şi spune că Federaţia Română de Fotbal îşi doreşte participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după 54 de ani.  “Motivul meu aici este pentru că e prima dată când putem să visăm o clasare cât mai bună la Campionatul European de tineret şi să nu mai părem ruda săracă a olimpismului. Noi de 54 de ani nu am mai fost la Olimpiadă. Aveam 10 ani când a fost acea olimpiadă, tot la Tokyo. Un loc cinci acum la Olimpiadă ni se pare un lucru aproape imposibil, dar uite că ei au reuşit asta”, a declarat Stoichiţă la Izvorani. Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, selecţionata Under 21 a României ar trebui să claseze între primele patru echipe la Campionatul European de anul viitor, din Italia

Începe finala Cupei Davis

Francezul Jérémy Chardy îl va întâlni pe croatul Borna Coric, iar Jo-Wilfried Tsonga va evolua cu Marin Cilic, astăzi, în primele meciuri de simplu ale finalei Cupei Davis dintre Franţa şi Croaţia. Sâmbătă, în meciul de dublu, Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut vor evolua contra perechii Mate Pavic / Ivan Dodig. Finala Cupei Davis este programată vineri, sâmbtă şi duminică, la Lille. Franţa este deţinătoarea titlului.

Am ieşit din FIBA Europe Cup

Campioana României la baschet masculin, CSM Oradea, deja eliminată din FIBA Europe Cup, a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formaţia turcăSakarya BSB, cu scorul de 68-84 (34-51), în ultima partidă din grupa A a competiţiei. CSM Oradea încheie grupa A pe locul IV, cu şapte puncte, insuficiente pentru calificarea mai departe, în care ajung doar primele două clasate din fiecare grupă.   Miercuri seară, în grupa E a FIBA Europe Cup a jucat, tot ultimul meci,  vicecampioana Steaua Bucureşti, care era şi ea deja eliminată din competiţie, bilanţul fiind de cinci înfrângeri şi o victorie (7 puncte). De asemenea, U Banca Transilvania Cluj nu a trecut de turul doi preliminar al FIBA Europe Cup şi a ratat faza grupelor în dubla dispută cu israelienii de la Ironi Ness Ziona.

Victorie de pamplezir

Naţionala de baschet feminin a României a învins, miercuri, la Cluj  reprezentativa Finlandei, cu scorul de 71-60 (28-34), în ultimul meci din grupa E a CE2019. Tricolorele au ratat calificarea mai departe, însă la final aplauzele au fost oferite jucătoarei Ancuţa Stoenescu, aflată la ultimul meci pentru reprezentativă, la vârsta de 38 de ani.Principalele marcatoare ale tricolorelor  au fost Gabriela Mărginean 25 puncte, Elisabeth Pavel 14 şi Ioana Ghizilă 11. România încheie grupa cu 7 puncte, pe locul III. România a ratat calificarea  şi la turneul final al Campionatului European din 2017/.

Emoţii pentru puştanii fotbalişti

Reprezentativele Under 17 şi 19 ale României îşi vor afla adversarele pentru Turul de Elită pe 6 decembrie, în urma tragerii la sorţi de la Nyon. Cele două selecţionate de juniori s-au calificat pentru al doilea an consecutiv la Turul de Elită, faza premergătoare Campionatelor Europene de anul viitor, dedicată fiecărei categorii de vârstă. Naţionala U17 a încheiat Grupa a IX-a de calificare neînvinsă, cu două remize (0-0 cu Ungaria şi 2-2 cu Serbia) şi o victorie (4-0 cu Lituania) şi se află în ultima urnă valorică. Tricolorii U19 s-au calificat la Turul de Elită după victoria cu 8-0 împotriva Gibraltarului, şi a rezultatului favorabil din meciul Grecia – Bulgaria, 3-0, încheind grupa pe locul II şi se află tot în ultima grupă valorică

Supendat pe viaţă

Tenismanul Daniele Bracciali a fost exclus pe viaţă din activitatea sportivă, miercuri, pentru că a trucat meciuri. El a fost amendat şi cu 250.000 de dolari. Unitatea pentru Integritate în Tenis (TIU) a luat această decizie pentru fapte datând de la turneul din Barcelona din 2011, asociate cu alte condamnări, pentru că a facilitat pariuri sportive în timpul aceleiaşi competiţii.  În vârstă de 40 de ani, Bracciali nu mai poate "juca sau asista la vreun eveniment organizat sau recunoscut de instanţele organizatoare". Compatriotul său Potito Starace, găsit vinovat pentru că a trucat meciuri, a fost la rândul lui interzis 10 ani şi amendat cu 100.000 de dolari. Federaţia italiană i-a suspendat pe cei doi jucători pe viaţă în 2005, însă apoi sancţiunea lui Starace a fost ridicată, iar cea a lui Bracciali a fost redusă la 12 luni. Daniele Bracciali a câştigat un titlu la simplu în 2006 şi şase titlu la dublu.

Ziua şi clubul pentru Bolt

Sivasspor, grupare la care evoluează fundaşul Paul Papp şi mijlocaşui Gabriel Torje, i-a făcut o ofertă fostului atlet Usain Bolt pentru a se alătura clubului turc, în calitate de fotbalist profesionist, pentru partea a doua a sezonului, a anunţat postul TRT. În cazul în care ar accepta, Bolt ar putea fi înreguistrat după 5 ianuarie 2019, când se deschide perioada de transferuri. Bolt şi conducătorii lui Sivasspor nu au comentat informaţiile prezentate de postul naţional turc de televiziune. Echipe lui Torje şi Papp este pe locul 11, cu 14 puncte, după 12 etape. De curând, fostul atlet Usain Bolt a declarat că are multe oferte şi nu renunţă la visul său de a deveni fotbalist profesionist şi nu ascultă ce spun "simpli jucători", care nu îi prevăd un viitor în acest sport.

USOG se ţine băţ

Federaţia de gimnastică (USAG) refuză să renunţe la dreptul de a coordona acest sport, aşa cum a cerut Comitetul Olimpic american (USOC), în urma scandalului Larry Nassar. "Într-un mail primit luni, conducătorii USA Gymnastics anunţă că au decis să nu renunţe la statutul lor de federaţie naţională recunoscută de USOC. Ei ne-au adresat o serie de întrebări despre această procedură. Astfel, noi vom colabora cu USA Gymnastics pentru a răspunde întrebărilor lor şi în acelaşi timp vom trece la faza următoare a procesului", a declarat Sarah Hirshland, directoare generală a Comitetului Olimpic American. Procesul de retragere a dreptului de a coordona acest sport, anunţat la 5 noiembrie, va continua cu numirea unei comisii de trei persoane, care va face o recomandare la încheierea audierilor.

Drogba joacă până la 40 de ani

Fostul internaţional ivorian Didier Drogba a confirmat, ieri că se va retrage din activitate la 40 de ani, după ce a evoluat un ultim sezon pentru echipa Phoenix, din a doua ligă americană.   Drogba a disputat ultimul său la 8 noiembrie, la Louisville (Kentucky), când Phoenix a pierdut, scor 0-1, în finala ligii secunde. Drogba a venit la Phoenix în 2017, după un sezon şi jumătate petrecut în MLS, la Montréal (2015-16). De-a lungul carierei, el a mai jucat la Le Mans, Guingamp, Marseille, Chelsea, Shanghai şi Galatasaray. El are 65 de goluri în 104 selecţii, fiind cel mai bun marcator din istoria Coastei de Fildeş pe care a condus-o la trei faze finale ale Cupei Mondiale (2006, 2010, 2014) şi la două finale pierdute ale Cupei Africii pe Naţiuni (2006, 2012).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri