Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Carmen Tocală, în elita FIBA

GALERIE
tocala-carmen
  • tocala-carmen
- +

 

Carmen Tocală, fost preşedinte al FR Baschet, a fost aleasă, ieri, membru în Consiliul Central al Federaţiei Internaţionale (FIBA). În luna iunie, ea a devenit şi vicepreşedinte al FIBA Europe, fiind prima femeie aleasă în această funcţie.„Sunt un om împlinit profesional”, a declarat, joi, Carmen Tocală, pentru News.ro.La Congresul FIBA, care se desfăşoară în aceste zile, 156 de reprezentanţi ai federaţiilor naţionale din lume au ales componenţa Boardului Central, precum şi preşedintele forului pentru următorii patru ani.FIBA va fi condusă de Hamane Niang, care a fost ales în unanimitate, şi anterior a fost vicepreşedinte al forului. „Boardul” Central numără 13 membri, între care se aflăşi Carmen Tocală, ea fiind desemnată drept prima opţiune a Europei pentru această funcţie.

 

Cupa „Iulius Mall” la tenis

Clubul Sportiv Şcolar Unirea Iaşi organizează în perioada 2-7 septembrie, la Tenis Club Leon (şoseaua Rediu) competiţia pentru copii şi juniori, „Cupa Iulius Mall”, destinată copiilor şi juniorilor. Meciurile se dispută în fiecare ziîn intervalul orar 8:00 – 16:00. Sponsorul competiţiei este „Iulius Mall”.

Voleibalistele merg în optimi

Naţionala de volei feminin a României a pierdut joi, la Budapesta, cu reprezentativa Azerbaidjan, cu scorul de 0-3 (-15, -14, -21), în ultimul meci din grupa C a Campionatului European. În ultimul meci al grupei, Olanda a învins cu 3-0 (17, 13, 15 echipa Ungariei. Cu şase puncte acumulate, echipa României s-a clasat pe locul IVîn grupă, ultimul care asigură calificarea în optimile de finală ale competiţiei, după Olanda (15p), Azerbaidjan (10 p), Croaţia (10 p) şi înaintea Ungariei (3 p) şi Estoniei (1 p). În faza următoare, echipa României va juca la Ankara, împotriva învingătoarei meciului dintre Turcia şi Serbia.

TVR a pus mâna pe rugby
Televiziunea Română a anunţat joi că va transmite Cupa Mondială de Rugby din Japonia, în perioada 20 septembrie - 2 noiembrie, dar şi alte competiţii ale naţionalelor. TVR a semnat un parteneriat cu Federaţia Română de Rugby pentru difuzarea meciurilor naţionalelor de rugby în 15 şi în 7 jucători în competiţii internaţionale şi a unor partide din competiţiile interne.TVR va difuza toate meciurile susţinute pe teren propriu de echipa naţională a României în cadrul Rugby Europe Championship, meciurile test ale naţionalei României organizate sub egida World Rugby, dar şi meciuri pe care „Stejarii” le vor susţine la alte turnee internaţionale. De asemenea, va transmite SuperLiga CEC Bank (campionatul naţional de rugby), câte un meci pe etapă, semifinalele şi finala, precum şi Cupa României (fazele finale, semifinale şi finala) şi meciurile test al echipei de seniori.

Acord pentru Chiricheş

Fundaşul Vlad Chiricheş va fi transferat de la Napoli la Sassuolo pentru 12 milioane de euro plus bonusuri ce pot ajunge la 15 milioane de euro, a scris presa italiană. Iniţial, Sassuolo dorea un împrumut al căpitanului naţionalei României cu posibilitate de cumpărare ulterioară. Napoli nu a fost de acord decât cu un transfer definitiv. La Sassuolo, Chiricheş, 29 de ani, va fi antrenat de fostul jucător al echipei CFR Cluj Roberto De Zerbi. bChiricheş a fost transferat de Napoli de la Tottenham în vara anului 2015 pentru şapte milioane de euro. El mai are contract cu vicecampioana Italiei până în vara anului 2022. Sassuolo a început campionatul Serie A cu o înfrângere, scor 1-2, în deplasare,

Victorie grea la polo

Vicecampioana en-titre la polo, CSM Oradea, a învins formaţia elenă GS Apollon Smyrnis, cu scorul de 7-6 (2-0, 3-2, 0-2, 2-2) , în primul meci din grupa A, contând pentru turul I preliminar al Ligii Campionilor.În grupa A din turul I joacă, la Sabac (Serbia), echipele Apollon Smyrnis (Grecia), Dinamo Moscova (Rusia), CSM Oradea, Sabac (Serbia), Steaua Roşie Belgrad (Serbia) şi Galatasaray (Turcia).Joi seară va debuta, în grupa B, la Barcelona, campioana Steaua Bucureşti, cu formaţia Sintez Kazan (Rusia). Din grupă mai fac parte CN Barcelona (Spania), Pays (Franţa), Enka Istanbul (Turcia) şi Banja Luka (Bosnia).Turneele de calificare se încheie duminică, iar primele patru clasate din fiecare grupă acced în turul al doilea al Ligii Campionilor, cu meciuri programate între 13-15 septembrie, în care se va lupta pentru două locuri calificante mai departe din fiecare din cele patru grupe.

Tineretul, la Ploieşti şi Voluntari

Federaţia Română de Fotbal a anunţat UEFA stadioanele pe care reprezentativa Under 21 va evolua în luna octombrie, când sunt programate meciurile cu Ucraina şi cu Irlanda de Nord, în Grupa a VIII-a a preliminariilor Campionatului European din 2021, informează site-ul FRF.Astfel, meciul România U21 – Ucraina U21 va avea loc la Ploieşti, pe arena Ilie Oană, în data de 10 octombrie. Patru zile mai târziu, tricolorii lui Mirel Rădoi vor întâlni Irlanda de Nord, la Voluntari, pe Stadionul Anghel Iordănescu. Debutul echipei naţionale U21 în preliminariile Euro-2021 va fi la 10 septembrie, în deplasare, în Danemarca. Partida se va disputa la Aalborg de la ora 19.30.

 

Kyrgios o dă la pace

Tenismanul Nick Kyrgios a afirmat că s-a referit la o dublă măsură în interpretarea regulamentului când a spus că ATP este o organzizaţie coruptă, informează Reuters. „Scopul şi intenţia mea au fost de a spune despre ceea ce eu văd ca un dublu standard, nu despre corupţie”, a scris Kyrgios pe Twitter, plângându-se de faptul că alţi jucători nu sunt sancţionaţi ca el pentru aceleaşi încălcări ale regulamentului.Cu toate acestea, ATP a anunţat că a deschis o investigaţie după afirmaţiile lui Kyrgios, dar o eventuală sancţiune ar urma să fie stabilită după US Open.Întrebat după meciul din turul I de la US Open dacă este afectat de amenda primită din partea ATP, în urma scandalului făcut la Cincinnati, Kyrgios a răspuns: „Nicidecum. ATP este destul de coruptă oricum, aşa că asta nu mă frământă deloc.”

Conciliere FIFA în cazul Sala

FIFA le-a transmis cluburilor Nantes şi Cardiff City un mesaj conform căruia preconizează o conciliere în privinţa plăţii sumei de transfer a fotbalistului argentinian Emiliano Sala, care a murit în ianuarie într-un accident de avion. “Confirmăm că o scrisoare a fost trimisă în numele preşedintelui Comisiei pentru statutul jucătorului”, a precizat FIFA pentru AFP.Comisia a fost sesizată la sfârşitul lunii februarie de FC Nantes, după ce Cardiff a refuzat o înţelegere în privinţa plăţii celor 17 milioane de euro pentru transferul lui Sala de la gruparea franceză.Emiliano Sala a decedat la 21 ianuarie, după ce avionul de dimensiuni mici cu care se deplasa la Cardiff s-a prăbuşit în Canalul Mânecii. În accident a murit şi pilotul David Ibbotson.

Record de curse în F1

FIA a anunţat, ieri, calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru sezonul 2020, care va include 22 de mari premii, un record. Recordul precedent era deţinut de calendarul din ultimii ani, cu 21 de curse.Faţă de anul acesta, vor fi două curse de Grand Prix noi în program, Marele Premiu al Vietnamului, la Hanoi, la 5 aprilie, o premieră, şi Marele Premiu al Olandei, la 3 mai, pe circutul de la Zandvoort, care revine după 35 de ani. Dispare din calendar Marele Premiu al Germaniei de la Hockenheim.CM de Formula 1 va începe ca de obicei în Australia, la 15 martie, şi se va încheia la Abu Dhabi, la 29 noiembrie. Singurul mare premiu care nu are un contract pentru 2020 este cel al Italiei, de aceea el apare în calendar provizoriu, la 6 septembrie. Acest program urmează să fie apropat de Consiliul Mondial al FIA, care trebuie să modifice regulamentul ce stipulează un număr maxim de 21 de curse într-un sezon.

Scandări homofobe la Nice

Partida Nice - Olympique Marseille din Ligue 1 a fost întreruptă, miercuri, zece minute din cauza bannerelor afişate şi a scandărilor cu caracter homofob ale fanilor echipei gazdă. Arbitrul Clement Turpin a trimis jucătorii la vestiare, în minutul 27, după ce a fost desfăşurat un banner cu un mesaj ofensator legat de o decizie a ligii profesioniste franceze în cazul maniferstărilor cu caracter discriminatoriu ale fanilor din tribune. „LFP: Tribune pline pentru stadioane mai gay”, a fost mesajul afişat, după ce LFP a anunţat că meciurile vor fi oprite dacă vor exista manifestări discriminatorii în tribune. Nici Ineos, grupul britanic de produse chimice care a cumpărat clubul de pe Coasta de Azur şi care deţine şi echipa ciclistă cu acelaşi nume, fosta Sky, nu a scăpat de mesajele homofobe ale fanilor.În plus, scandări de acelaşi fel au fost proferate la adresa echipei adverse şi a LFP.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri