Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Cioinac a semnat cu Poli

GALERIE
cio
  • cio
- +

Mijlocaşul Ionuţ Cioinac a semnat cu Politehnica Timişoara un contract valabil până în vară, cu opţiune de prelungire a înţelegerii pentru încă un sezon. Cioinac s-a născut la Craiova. A crescut la ŞF „Gică Popescu”, de unde a fost transferat la Dunărea Galaţi. A mai jucat de-a lungul carierei la Fortuna Poiana Câmpina, ASA Tg. Mureş, Dinamo, Farul Constanţa, Unirea Tărlungeni, Univ. Craiova II, Pandurii Tg. Jiu, ACSM Politehnica Iaşi, Petrolul Ploieşti şi Turris Turnu-Măgurele. Cu cea din urmă a fost aproape de promovare în sezonul trecut iar în prima parte a campionatului 2020-21 al Ligii II

Le-au zdrobit Armata Roşie

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă duminică, pe teren propriu, de formaţia ŢSKA Moscova, scor 24-34 (9-17), în etapa a 12-a din grupa B a Ligii Campionilor. Principalele marcatoare ale gazdelor au fost Asma Elghaoui 7 goluri şi Kristina Liscevic 4.În celelalte meciuri ale etapei a 12-a s-au înregistrat rezultatele: Borussia - Podravka 32-31, Györ ETO - Brest Bretagne 27-27 şi Buducnost - Odense 27-24. SCM mai are de jucat restanţele cu Borussia, din etapele a 6-a şi a 9-a, prima fiind stabilită în 9 februarie, iar a doua încă în dezbaterea EHF, plus disputa cu Podravka, din etapa a 4-a, nici ea programată încă.În etapa a 13-a, SCM va juca în deplasare, cu Odense, în 7 februarie.

Au început eşecurile în Cupa EHF

Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de formaţia ungară Siofok, scor 25-27 (14-11), în al treilea meci din grupa D a EHF European League.Principala marcatoare pentru Dunărea a fost Maria Kanaval 7 goluri. Anterior, Dunărea Brăila a învins formaţia franceză Fleury, cu 29-27, şi a remizat cu rusoaicele de la Kuban Krasnodar, scor 25-25. De asemenea, Minaur Baia Mare a fost învinsă în deplasare , de formaţia rusă Astrahanocika, scor 27-33 (8-14), în grupa C.Principala marcatoare pentru Minaur a fost Jelena Lavko 7 goluri. Cealaltă partidă a etapei, dintre Thuringer şi Storhamar, se va juca în 7 februarie.

 

Sepsi merge în optimi

Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, s-a calificat de la turneul pe care l-a găzduit, contând pentru grupa G, în optimile de finală ale EuroCup. Sepsi a învins, vineri, formaţia spaniolă Cadi La Seu, scor 57-50 şi a încheiat pe primul loc. În această fază”Sepsi va întâlni formaţia spaniolă Lointek Gernika Bizkaia. Aceasta s-a calificat din grupa F preliminară, în timp ce Sepsi a încheiat grupa G pe primul loc, cu un bilanţ de două victorii şi o înfrângere, la fel ca viitoarea adversară din optimi. Meciurile din optimile de finală şi sferturi vor avea loc tot în sistem turneu, dar vor fi eliminatorii, între 16-18 martie, pentru ca Turneul Final Four să aibă loc între 9-11 aprilie.

Şumudică se prezintă la datorie

Preşedintele clubului Caykur Rizespor, Hasan Kartal, a declarat, sâmbătă, că tehnicianul Marius Şumudică va fi pe banca echipei din Rize la meciul de campionat cu Fenerbahce, din 30 ianuarie. . „Sperăm că apoi va avea un parcurs frumos în campionat. Doar că nu am semnat”, a afirmat Kartal, potrivit ntvspor.net. În ceea ce priveşte eventuala solicitare ca Şumudică să obţină cetăţenia turcă, oficialul clubului Rizespor a spus: “Dacă va solicita cetăţenia turcă, va fi trecut la evidenţa populaţiei din Rize, nu din Antep. Va fi cetăţean turc la Rize. Sperăm că ne vom înţelege bine şi că nu vor fi probleme. Va creşte populaţia din Rize”. Caykur Rizespor va întâlni echipa Fenerbahce, în 30 ianuarie, în deplasare, în etapa a XXII-a, prima a returului campionatului Turciei.

 

Minune: a câştigat Copil

Tenismanul român Marius Copil l-a învins pe italianul Stefano Napolitano cu 7-6, 3-6, 6-3, duminică, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului challenger de la Quimper (Franţa), dotat cu premii totale de 88.520 euro. Copil (30 ani, 216 ATP) a obţinut victoria în faţa lui Napolitano (25 ani, 279 ATP) după două ore şi 9 minute de joc. Românul a reuşit 10 aşi, iar italianul 13. În ultimul tur al tabloului preliminar, Copil îl va înfrunta pe francezul Tristan Lamasine (27 ani, 249 ATP). Cei doi s-au înfruntat o singură dată până acum, Lamasine câştigând cu 6-4, 6-1 în 2019, în primul tur la Orleans (challenger).

Apelul Daianei a fost respins

Apelul jucătoarei ucrainene Daiana Iastremska la suspendarea provizorie pentru dopaj a fost respins de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Sportiva de pe locul 29 WTA a fost suspendată provizoriu la începutul lunii ianuarie, după ce a picat un test de antidoping efectuat în noiembrie 2020, în afara competiţiei. În eşantioanele ei s-au descoperit urme de mesterolon, substanţă folosită în special în tratamentul nivelurilor scăzute de testosteron. Ea a negat utilizarea unor medicamente care îmbunătăţesc performanţa şi, în ciuda suspendării, a făcut deplasarea la Melbourne, unde a fost plasată în carantină, înaintea Australian Open. Iastremska poate contesta decizia ITF la TAS.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri