Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Contra are job la UEFA

GALERIE
contra
  • contra
- +

 

Fostul selecţioner Cosmin Contra a fost inclus în corpul de observatori UEFA care decide jucătorul meciului în Liga Campionilor. Premiul „Jucătorul Meciului” va fi începând de marţi, de la întâlnirile din optimile Ligii Campionilor. Alături de Cosmin Contra, ceilalţi observatori tehnici sunt: Patrick Bonner (peste 600 de meciuri la Celtic), Aitor Karanka (fost jucător la Atletico şi Real, antrenor în Anglia), Robbie Keane (cel mai selecţionat jucător al Irlandei), Roberto Martinez (actualul selecţioner al Belgiei), Gines Melendez (a antrenat naţionalele de tineret ale Spaniei), Phil Neville (fost jucător la Manchester United), Willi Ruttensteiner (director sportiv al naţionalei din Israel) şi Gareth Southgate (selecţionerul Angliei).

Francisc Cristea, cu împrumut la Piatra

Clubul Politehnica Iaşi a anunţat, ieri, că mijlocaşul Ionuţ Francisc Cristea va juca, până la vară, sub formă de împrumut, la Ceahlăul Piatra Neamţ. “Sper ca Poli să ajungă cât mai sus în actualul sezon şi le transmit colegilor să aibă încredere că vor veni şi rezultatele pozitive. Eu promit să revin mult mai puternic în Copou şi voi da totul pentru Politehnica Iaşi în viitor”, a declarat Cristea. Francisc Cristea a început fotbalul în Vaslui, la vârsta de 6 ani. În anul 2018 a venit la Poli Iaşi, unde a lucrat sub comanda lui Gelu Paveliuc la juniori. A fost promovat la echipa de seniori de Flavius Stoican şi a evoluat în 13 jocuri în Liga I.

Ianis a dat pasă de gol

Internaţionalul român Ianis Hagi a dat pasa de gol la meciul pe care Glasgow Rangers l-a câştigat cu scorul de 1-0 în faţa formaţiei Livingston FC, duminică, pe teren propriu, în etapa a 27-a a campionatului de fotbal al Scoţiei. Hagi a dat o pasă de circa 30 de metri lui Scott Arfield (59), care a pătruns în careu pe un culoar şi a marcat singurul gol al partidei, una dominată autoritar de Rangers. Ianis Hagi a fost titular şi a fost înlocuit pe final cu Greg Stewart (min. 83). În clasament, pe primul loc se află Celtic, cu 73 puncte, urmată de Rangers FC, 63 puncte (26 jocuri), Aberdeen FC, 41 puncte, Motherwell FC, 41 puncte (26 j), Livingston FC, 37 puncte, etc.

Chiricheş poate reveni în iarbă

Vlad Chiricheş, fotbalistul român al echipei italiene Sassuolo, se apropie de momentul revenirii pe gazon după ce a suferit o accidentare gravă în luna octombrie, scrie site-ul sassuolonews.net. „Chiricheş se antrenează separat, într-o săptămână sau două ar urma să revină alături de grup”, a declarat antrenorul lui Sassuolo, Roberto De Zerbi, fostul jucător al lui CFR Cluj, înaintea meciului din weekend cu Parma (0-1 acasă). Pentru internaţionalul român ar fi prea devreme ca să fie convocat în vederea partidei cu Atalanta, de duminică. Sassuolo va juca apoi cu Brescia şi Inter Milano, pe 1, respectiv 8 martie. Fundaşul a avut doar patru apariţii în campionat pentru Sassuolo, care l-a împrumutat în vară de la Napoli. Chiricheş s-a accidentat la coapsa dreaptă pe 12 octombrie, în prima repriză a meciului Insulele Feroe - România, câştigat cu 3-0 de tricolori.

 

Sepsi, event la baschet feminin

Campioana en-titre la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, a câştigat, pe teren propriu, Cupa României, după ce a învins în finală formaţia FCC Baschet Arad, scor 80-67 (49-36). În semifinale, Sepsi a trecut de echipa Agronomia Bucureşti, scor 109-41 (58-19), iar FCC Baschet Arad a învins-o pe ACS Târgu Secuiesc, scor 76-59 (45-39). Sepsi Sfântu Gheorghe a găzduit pentru a patra oară consecutiv Turneul Final Four şi cucereşte pentru a şasea oară Cupa României. În 2019, Sepsi şi-a trecut în palmares şi titlul naţional.

Casillas a aruncat mănuşa

Portarul echipei FC Porto Iker Casillas şi-a anunţat, luni, candidatura la preşedinţia Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF).”Când alegerile vor fi convocate, mă voi prezenta. Împreună vom duce federaţia la înălţimea celui mai bun fotbal din lume, cel al Spaniei”, a declarat Casillas. În vârstă de 38 de ani, Casillas ar fi susţinut la preşedinţia RFEF de liga profesionistă spaniolă, LaLiga, condusă de Javier Tebas, dar şi de asociaţia fotbaliştilor spanioli (AFE), condusă de David Aganzo.Însă, el va avea un oponent puternic, în persoana actualului preşedinte al RFEF, Luis Rubiales, în funcţie din mai 2018. Alegerile ar urma să aibă loc în toamna acestui an, dar Rubiales a cerut ca scrutinul să se desfăşoare înaintea Euro-2020.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri