Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte:Denisa Dedu e OK

GALERIE
20170613_Ladies_Handball_AUT-ROM_Stockerau_Denisa_Dedu_DSC_5354
  • 20170613_Ladies_Handball_AUT-ROM_Stockerau_Denisa_Dedu_DSC_5354
- +

 

Federaţia Română de Handbal a anunţat, ieridimineaţă, că rezultatul testului pentru coronavirus făcut seara de Denisa Dedu este negativ, astfel că sportiva poate reveni în programul normal al echipei naţionale. Denisa si Cristina Laslo pot reveni in programul normal al echipei nationale. Joi, portarul naţionalei de handbal feminin, Denisa Dedu, a primit rezultat neconcludent la testul RT-PCR din Muntenegru, înaintea intrării în „bula” de la Podgorica, unde vineri începe turneul preolimpic. Ea şi Cristina Laslo, colega sa de cameră, s-au pregătit joi seară pe holul hotelului în care sunt cazate..

Meci cu Spania, la rugby

Federaţia Română de Rugby a anunţat componenţa echipei naţionale care va întâlni, astăzi, Spania, în etapa a treia a Rugby Europe Championship, în complexul Ghencea, de la ora 15:00. Faţă de echipa care a întâlnit Portugalia, în etapa trecută, în primul XV sunt patru modificări, trei în pachetul de înaintare şi una pe linia de treisferturi. Astfel, în prima linie a revenit Alexandru Ţăruş, în cea de-a doua Marius Antonescu, iar în linia a treia Vlad Neculau începe titular, la fel ca şi fostul ieşean Daniel Plai, pe postul de mijlocaş la deschidere. Va fi cea de-a 39-a confruntare directă dintre cele două naţiuni, palmaresul general consemând 34 de victorii ale tricolorilor.. Partida va fi transmisă de TVR.

Bayern – PSG în sferturi

Formaţia Bayern München, deţinătoarea trofeului, va întâlni finalista de anul trecut, Paris Saint-Germain, în sferturile de finală ale actualei ediţii a Ligii Campionilor, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, ieri, la Nyon. În finala din 2020, Bayern a învins PSG cu scorul de 1-0. Celelalte confruntări din sferturi sunt: Manchester City – Borussia Dortmund, FC Porto – Chelsea şi Real Madrid – Liverpool, iar semifinalele vor fi Bayern (PSG) – City (Dortmund) şi Real (Liverpool) – Porto (Chelsea). Sferturile în Liga Europa sunt Granada – Manchester United, Arsenal – Slavia Praga – Ajax – AS Roma şi Dinamo Zagreb – Villarreal, iar semifinalele vor fi Granada (Manchester) – Ajax (Roma) şi Zagreb (Villarreal) – Arsenal (Slavia).

Dinamo a scăpat de Cortacero

Suporterii-acţionari ai FC Dinamo au anunţat, joi seară, că instanţa a decis l că Pablo Cortacero nu a fost îndepărat abuziv din funcţia de preşedinte al CA al grupării bucureştene. Suporterii au precizat că preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Dinamo rămâne, astfel, Constantin Eftimescu.

 

Teste pentru U18

Echipa naţională U18 a României , pregătită de Adrian Văsîi, a fost învinsă de naţionala similară a Ungariei, scor 2-1, vineri, într-un meci amical, După o remiză, 1-1, în primul joc disputat marţi, tricolorii U18 au pierdut al doilea meci de pregătire în faţa selecţionatei similare a Ungariei, joi în deplasare, Partida s-a jucat pe Nagyerdei Stadium. Gazdele au condus cu 2-0 prin golul marcat de Szendrei (min. 25) şi autogolul înscris de Pantea (min. 28). România a marcat după pauză, din lovitură de la 11 metri, prin Chiriţoiu (min. 47).

Franţa – Scoţia, reprogramat

Meciul dintre selecţionatele de rugby ale Franţei şi Scoţiei, amânat din cauza valului de infectări cu Covid-19 din lotul „cocoşilor”, a fost reprogramat pe 26 martie, au anunţat organizatorii Turneului celor Şase Naţiuni. Partida respectivă, contând pentru etapa a treia din Six Nations 2021, era prevăzută iniţial pe 28 februarie, dar nu s-a mai putut disputa la data respectivă, după ce au fost înregistrate şaisprezece cazuri pozitive la coronavirus în reprezentativa Franţei: 12 jucători şi 4 patru membri ai staff-ului tehnic, inclusiv selecţionerul Fabien Galthie. XV-le Franţei, aflat în continuare în cursa pentru primul său titlu în Turneul celor Şase Naţiuni din 2010, ar putea juca pentru trofeu împotriva Scoţiei, pe Stade de Franţei, vinerea viitoare, cu condiţia să câştige în prealabil partida cu Ţara Galilor, programată în acest weekend. După patru etape, Franţa ocupă locul al treilea, cu 10 puncte, în clasamentul turneului, în timp ce Scoţia se află pe poziţia a cincea, cu 6 puncte.
 

 

Retrogradată din cauza pandemiei

Ucraina a fost retrogradată în eşalonul secund valoric al Ligii Naţiunilor (Liga B), după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins ieri apelul său contra victoriei la „masa verde” acordate Elveţiei, ca urmare a neprezentării la meciul din 17 noiembrie. Curtea de Apel a UEFA a acordat Elveţiei victoria cu 3-0 la „masa verde”, după ce echipa Ucrainei a fost nevoită să intre în carantină din cauza mai multor cazuri pozitive la coronavirus în lot, iar meciul de la Lucerna a fost anulat. Federaţia ucraineană de fotbal (UAF) a decis să facă recurs la TAS, dar forul de la Lausanne a hotărât că Ucraina era responsabilă de anularea meciului şi că decizia UEFA de a renunţa la meci a urmat linia protocoalelor adoptate în contextul pandemiei de coronavirus. TAS a stabilit UAF este o victimă a pandemiei şi nu va plăti alte costuri către UEFA sau federaţia elveţiană.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri