Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Fostul ieşean Bubanja s-a izolat

GALERIE
bubanja
  • bubanja
- +

 

Zeljko Bubanja, fost baschetbalist la Poli Iaşi, şi soţia sa au fost depistaţi pozitiv cu Sars-CoV-2 şi se află în autoizolare la domiciliu, în Braşov. Bubanja este, în prezent, antrenor la CS Trasilvania Braşov, iar vineri a primit mai multe mesaje de susţinere din partea sportivilor şi antrenorilor din oraş. În cariera de jucător, Zeljko Bubanja (46 de ani) a evoluat la mai multe echipe din Liga Naţională, şi anume la CSU Sibiu, West Petrom Arad, Asesoft Ploieşti, Dinamo Bucureşti, BCA Piteşti, Gaz Metan Mediaş, Poli Iaşi, CSU Cuadripol Braşov şi Farul Constanţa. Alte cluburi la care a jucat: Lovcen Cetinje, Temko Niksici, Jugothes BijeloPolje, Nabeul şi Saint-Chamond.

Pacienţii de la Espanyol s-au vindecat

Cei şase membri ai staff-ului şi echipei Espanyol Barcelona, bolnavi de Covid-19, s-au vindecat, a anunţat gruparea catalană. Dintre aceştia, jucătorii Wu Lei, Leandro Cabrera şi Matías Vargas vor rămâne la domiciliu şi îşi vor relua antrenamentele individual, acasă. La 17 martie, clubul Espanyol Barcelona a anunţat şase cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor şi staff-ului echipei. Clubul şi-a suspendat activitatea începând din 13 martie şi toţi jucătorii au intrat în autoizolare.

 

Covid-19 în lotul rus de gimnastică

Echipele de gimnastică ale Rusiei au fost testate recent pentru Covid-19, iar două teste au fost pozitive, cele ale antrenorului Andrei Rodionenko (77 de ani), respectiv gimnastul Serghei Naidin (19 ani), campion european la cal cu mânere, la ediţia din 2016 (juniori). Informaţiile au fost confirmate de Valentina Rodionenko, soţia antrenorului, care se află în staff-ul echipelor. În urma veştilor au fost luate măsuri de carantină şi majoritatea centrelor naţionale de pregătire au fost închise încă de la finalul săptămânii trecute.Echipele naţionale au continuat o perioadă antrenamentele la Novogorsk, cu participare mai redusă, alături de componentele echipei naţionale ruse de gimnastică ritmică. Decizia a nemulţumit-o pe antrenoarea gimnastelor din echipa de ritmică, Irina Viner, care a reproşat faptul că s-au alăturat ceilalţi sportivi înainte de a avea rezultatele testelor care au confirmat ulterior cele

BRD Bucharest Open era deja pierdut

Turneul feminin de tenis BRD Bucharest Open, programat în perioada 13-19 iulie la Arenele BNR din Capitală, nu va mai avea loc în acest an ca urmare a pandemie de coronavirus, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac. „Este exclus să se mai ţină turneul feminin BRD Bucharest Open în condiţiile aceste pandemii. De altfel, noi nu mai aveam nicio înţelegere cu proprietarul turneului , maghiarul Jeno Marky, pentru că anul trecut semnasem doar pentru un an. Anul acesta pentru organizarea în continuare a turneului la Bucureşti urma să discutăm din nou. Dar nu am făcut-o. Aşa că este exclus să mai organizăm anul acesta, nici nu am apucat să ne aşezăm la masă. Turneul mai figurează pe site-ul WTA, dar e o chestiune din oficiu care a rămas acolo”, a spus Cosac pentru AGERPRES.

Hinault nu crede în Tour-2020

Legendarul Bernard Hinault, de cinci ori câştigător al Turului ciclist al Franţei, vede ca incertă desfăşurarea ediţiei din 2020, programată între 27 iunie şi 19 iulie, din cauza pandemiei de coronavirus care nu dă semne de recul. „Acum mi se pare foarte dificil, pentru că această epidemie ar trebui să dispară din toată lumea pentru a se disputa Marea Buclă. Nimeni nu îşi imagina că va fi ceva aşa de serios şi va afecta întreaga lume. Şi acum trebuie să te pregăteşti pentru alte crize similare”, a declarat Hinault, 65 ani. Hinault, campion al Turului Franţei în 1978, 1979, 1981, 1982 şi 1985, face parte din clubul select al cvintuplilor învingători, alături de belgianul Eddy Merckx şi spaniolul Miguel Indurain. O măsură în privinţa Turului Franţei trebuie luată până la jumătatea lunii mai, pentru ca rutierii să aibă suficient timp să se antreneze şi să participe la vreo cursă, a adăugat fostul ciclist.

Jucător fiţos, inimă de aur

Celebrul fotbalist brazilian Neymar (Paris Saint-Germain) a donat sub anonimat echivalentul sumei de 775.000 lire sterline organizaţiilor care ajută în lupta contra pandemiei de coronavirus în întreaga lume. Atacantul brazilian a împărţit donaţia sa între organizaţia UNICEF şi un fond de solidaritate din ţara sa. Neymar a făcut acest gest în secret, urmând exemplele lui Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, dar identitatea binefăcătorului anonim a fost dezvăluită până la urmă de o televiziune braziliană.
Starul brazilian, revenit în ţara natală odată cu oprirea campionatului din Franţa ca urmare a pandemiei de coronavirus, a declarat că respectă cu rigoare regulile sanitare, dar îşi continuă pregătirea fizică.

 

Recordman mondial, din carantină în club

Atletul kenyan Wilson Kipsang, fost deţinător al recordului mondial la maraton, a fost arestat alături de alte persoane pentru încălcarea măsurilor de carantină în Kenya instituite din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit portalului Inside the Games. Kipsang se afla într-un grup de circa 20 de persoane găsite de poliţie consumând alcool într-un club din localitatea Iten. Persoanele au fost reţinute pentru încălcarea ordinelor care cereau oamenilor să nu îşi părăsească locuinţele după ora şapte seara. Potrivit cotidianului kenyan The Standard, poliţia a fost alertată de un cetăţean. „Ofiţerii noştri i-au găsit pe atlet şi pe celelalte persoane ascunzându-se într-un club popular din Iten”, a dezvăluit comandantul John Mwinzi pentru The Standard.

Tată nonagenar

Fostul administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1 Bernie Ecclestone, care va împlini în octombrie 90 de ani, şi soţia lui, Fabiana Flosi, vor avea, în vară, primul lor copil, un băiat, informează Daily Miror, care citează cotidianul Blick. Acesta va fi primul băiat al lui Ecclestone, care mai are trei fete, din căsătorii anterioare. Cea mai în vârstă, Deborah, din prima căsătorie, cu Ivy Bamford, are 65 de ani. Cu a doua soţie, Slavica Radic, el are două fete, Tamara şi Petra, de 35, respectiv 31 de ani. Ecclestone are totodată cinci nepoţi. Bernie şi Fabiana s-au căsătorit în 2012, în Elveţia.

clestone are totodată cinci nepoţi. Bernie şi Fabiana s-au căsătorit în 2012, în Elveţia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri