Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe şi mărunte: L-au “măritat” pe William

GALERIE
william-de-amorim-steaua
  • william-de-amorim-steaua
- +

 

Formaţia FCSB l-a împrumutat pe mijlocaşul brazilian William de Amorim la Kayserispor, echipa antrenată de Marius Şumudică, a anunţat, miercuri, finanţatorul vicecampioanei, George Becali. Gruparea turcă şi-a asigurat serviciile lui William până la finalul sezonului şi are opţiunea de transfer definitiv. În vârstă de 26 de ani, William de Amorim a fost transferat de FCSB de la Astra, în vara anului 2016, pentru 700.000 de euro. Până să fie împrumutat la Kayserispor, brazilianul a jucat în 53 de meciuri şi a reuşit să dea patru goluri şi 10 pase decisive. La Kayserispor, William de Amorim va redeveni coechipier cu Silviu Lung Jr., Cristian Săpunaru şi Fernando Boldrin.

Despărţire de Le Tallec

Preşedintele clubului Astra Giurgiu, Dănuţ Coman, a anunţat, ieri,că Anthony Le Tallec nu face parte din planurile antrenorului Edward Iordănescu pentru partea a doua a sezonului, după ce atacantul francez a vrut să îşi rezilieze contractul. "E firesc să se întoarcă la echipă pentru că e jucătorul nostru, dar nu e normal să procedeze astfel, să facă rezilieri prin telefon. Ne vom întâlni cu toţii la reunire, şi vom vedea pe ce jucători ne bazăm. Dar Le Tallec nu va fi o opţiune pentru noi. Vom vedea... Nu zic că va fi o eternă rezervă", a spus preşedintele Astrei, Dănuţ Coman, pentru ProSport. Le Tallec, în vârstă de 33 de ani, a sosit în vară la Astra şi a semnat o înţelegere până în 2019. E cel mai bine plătit din lot, cu un salariu de 9.000 de euro lunar, însă acum ar fi dorit să revină în ţara natală. şi-a anunţat intenţia inclusiv pe reţelele de socializare şi a trecut la negocieri. A discutat cu formaţia din liga secundă franceză Orleans, însă Astra nu a fost de acord cu pretenţiile jucătorului de a pleca liber de contract.

Chiricheş s-a făcut de râs

Formaţia Napoli, cu fundaşul Vlad Chiricheş pe teren tot meciul, a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-3 (0-0), de echipa Atalanta, în sferturile de finală ale Cupei Italiei. Golurile au fost marcat de Timothy Castagne ('50) şi Alejandro "Papu" Gomez ('81), respectiv Dries Mertens ('84). La faza golului de 2-0, Chiricheş a fost depăşit uşor de Gomez. Prestaţia căpitanului echipei naţionale a României  a fost apreciată ca fiind una slabă de presa italiană, care l-a notat în general cu 5. În semifinale, Atalanta va întâlni învingătoarea dintre Juventus şi Torino.

Moutinho, împrumutat în Spania

Clubul CFR Cluj a anunţat, miercuri, că a ajuns la un acord cu formaţia spaniolă din liga a doua Cultural Leonesa pentru împrumutul mijlocaşului Thierry Moutinho Rua.  Mijlocaşul portughez Thierry Moutinho are 26 ani şi a venit în iulie la echipa ardeleană. El a mai jucat la Tenerife, Mallorca, Albacete, Badajos şi Servette Geneva.

În Anglia, nu se critică arbitrii

Antrenorul echipei Arsenal, Arsène Wenger, este supus unei proceduri disciplinare, după ce a criticat arbitrajul de la meciul cu West Bromwich, de duminică, scor 1-1, din campionatul Angliei, a anunţat Federaţia Engleză de Fotbal. Tehnicianul de 68 de ani poate răspunde până vineri acestor acuzaţii. Wenger l-a acuzat pe arbitrul Mike Dean, că a acordat un "penalty imaginar" contra echipei sale la final de meci. El este acuzat de "limbaj şi comportament nepotrivit".

Tyson cultivă canabis

Fostul pugilist Mike Tyson şi-a deschis o fermă de cultivare a cannabisului în California, a doua zi după ce vânzarea şi consumul de marijuana în scop recreaţional au devenit legale în acest stat. Mike Tyson a cumpărat un teren de 16 hectare în Valea Morţii din California pentru noua sa îndeletnicire. California a devenit cel de-al şaselea şi cel mai populat stat american care pemrite vânzarea produselor din canabis tuturor clienţilor cu vârsta peste 21 de ani. Colorado, Washington, Oregon, Alaska şi Nevada au fost primele care au legalizat vânzarea marijuanei în scop recreaţional într-un sistem reglementat de stat, pe bază de licenţă şi cu plata taxelor. Massachusetts şi Maine urmează să adopte reglementări similare în cursul acestui an. În Colorado, fostul rutier Floyd Landis se ocupă de cultivarea de marijuana.

Închisoare pentru demonstraţie

Douăzeci şi opt de suporteri ai clubului Al Ahly au fost condamnaţi la închisoare de un tribunal din Alexandria pentru că au purtat tricouri cu omagiu adus victimelor de la Port Said, au anunţat surse judiciare. În februarie 2012, 74 de persoane au murit la stadionul din Port Said ca urmare a confruntărilor dintre suporterii echipelor Al-Masry şi Al-Ahly. Drama a provocat manifestaţii contra puterii, acuzată că nu a reacţionat. Cei 28 de suporteri sunt acuzaţi că au purtat tricouri cu mesaje "ofensatoare la adresa statului şi care au incitat la violenţă", la meciul dintre Al-Ahly şi echipa tunisiană Etoile du Sahel, din octombrie. Printre cei 28 de condamnaţi, 11 au asistat la proces şi au beneficiat de o suspendare

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri