Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte:Larisa Iordache a concurat neoficial

GALERIE
larisa-iordache3
  • larisa-iordache3
- +

Gimnasta Larisa Iordache a revenit în activitate după trei ani de pauză, la Campionatele Naţionale de la Ploieşti, unde a concurat în afara competiţiei la patru aparate.Iordache (24 de ani) a concurat la toate cele patru aparate, fiind notată cu 13,733 la bârnă, 13,567 la sol şi 14,367 sărituri, ultima fiind cea mai mare notă din competiţie. Sâmbătă, în finalele pe aparate, a obţinut 13.333 la paralele şi 13.767, din nou la bârnă. În concursul oficial de senioare, Farul Constanţa şi-a adjudecat titlul pe echipe, în componenţa Maria Holbură, Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu. Podiumul a fost completat de Dinamo Bucureşti şi LPS Cetate Deva. Concursul individual-compus a avut-o în prim-plan pe Silviana Sfiringu, urmată pe podium de Ana Maria Bărbosu (CSŞ Focşani) şi de Ioana Stănciulescu (Farul). Maria Holbură, singura gimnastă a României calificată la JO de la Tokyo, s-a clasat pe locul IX la individual-compus (48.466 puncte).

 

 Loredana, pumn de fier

 Pugilista română Loredana Marin a cucerit, ieri, medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Budva (Muntenegru), după ce a învins-o în finala categoriei . 60 kg pe rusoaica Vladlena Bezlapova. Sportiva din Călăraşi), care s-a impus printr-o decizie împărţită, a învins-o în sferturi pe bulgăroaica Ana-Maria Dialova, iar în semifinale a câştigat în faţa Cristinei Chiper (R. Moldova). România a încheiat competiţia cu două medalii, Adrian Preda obţinând bronzul la cat. 56 kg. România a aliniat 13 sportivi la Europenele de juniori de la Budva, opt la masculin şi cinci la feminin.

Viborg s-a înecat la Brăila

Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila s-a calificat, duminică, pe teren propriu, în grupele EHF European League, după ce a învins formaţia daneză Viborg HK, scor 32-28 (17-14), şi în manşa retur din turul al treilea al competiţiei. În tur, care s-a disputat tot la Brăila, sâmbătă, Dunărea a câştigat cu scorul de 26-24 (13-12). Cu 58-52 la general, echipa Dunărea Brăila obţine calificarea în grupele EHF European League. Tot duminică, de asemenea pe teren propriu, Gloria Buzău a ratat grupele European League, deşi a câştigat manşa retur, cu 27-21, cu formaţia franceză Nantes AH. În tur, aceasta câştigase cu 23-16. În grupele competiţiei a fost repartizată direct Minaur Baia Mare.

Haţegan fluieră în „Teatrul Viselor”

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida Manchester United – Istanbul Başakşehir, programată marţi, 24 noiembrie, la ora 22.00, în grupa H a Ligii Campionilor. Haţegan îi va avea asistenţi pe Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi Marius Avram, iar asistenţi VAR germanul Christian Dingert şi portughezul Joao Pinheiro.

 

 

Haaland nu se mai satură de goluri

Atacantul norvegian al echipei Borussia Dortmund, Erling Haaland, a câştigat trofeul Golden Boy, distincţie atribuită celui mai bun tânăr jucător din Europa, într-o anchetă efectuată de cotidianul italian Tuttosport. Atacantul de 20 de ani a acumulat 302 puncte, fiind urmat de Ansu Fati (FC Barcelona), cu 239 puncte. Alphonso Davies de la Bayern Munchen a ocupat locul 3, cu 226 puncte. Haaland a „sărbătorit” prin muncă trofeul: în meciul Hertha Berlin – Borussia Dortmund, scor 2-5, Erling a marcat patru dintre cele cinci goluri ale oaspeţilor

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri