Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si marunte: Omagiu pentru Tilihoi

GALERIE
tilihoi
  • tilihoi
- +

 

Componenţii echipei naţionale i-au adus un ultim omagiu lui Nicolae Tilihoi, care a murit duminică, la 61 de ani. La meciul amical cu Suedia de la Craiova, de astazi, se va ţine un moment de reculegere în memoria fostului component al "Craiovei Maxima", iar jucătorii echipei naţionale vor evolua cu banderole negre.. Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului mare jucător se află de astăzi la stadionul “Ion Oblemenco”, iar înmormântarea va avea loc marţi, 27 martie, în jurul prânzului. O delegaţie a Federaţiei Române de Fotbal a depus o coroană la sicriul fostului internaţional Nicolae Tilihoi. Membri ai Comitetului Executiv FRF împreună cu Rodion Cămătaru, membru al Comisiei Tehnice FRF, Ciprian Paraschiv, manager Dezvoltare Fotbalistică FRF, şi Felix Grigore, manager Competiţii FRF, au consolat familia îndurerată şi şi-au luat rămas bun de la emblematicul jucător al Craiovei Maxima. În jurul prânzului, autocarul echipei naţionale a sosit la arena ce va găzdui meciul România - Suedia. întregul lot al primei reprezentativei, alături de staff-ul tehnic, şi-au luat rămas bun de la Nicolae Tilihoi, şi au aprins lumânări în memoria lui.

Simona aşteaptă Fed Cup

Simona Halep, locul I WTA, a postat, ieri, un mesaj pe reţelele de socializare, în care spune "la revdere" sezonului pe hard şi în care precizează că următoarea competiţie în care va evolua va fi Cupa Federaţiei, în partida România - Elveţia, de la Cluj. Echipa României va întâlni, la 21 şi 22 aprilie, la Cluj, reprezentativa Elveţiei, în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Simona Halep a lipsit de la precedenta întâlnire a naţionalei române, cu Canada (scor 3-1), disputată în februarie, tot la Cluj, în Grupa Mondială II, din cauza unei accidentări suferite la Australian Open. După FedCup, Simona Halep va participa la primul turneu pe zgură din acest an, Porsche Tennis Grand Prix, de la Stuttgart.

Băţagă a fost operat

Gimnastul Cristian Băţagă a suferit o ruputură a tendonului ahilian, în timpul Cupei Mondiale de la Doha, informează Federaţia Română de Gimnastică. Sportivul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, care a avut loc în capitala Qatarului. Băţagă s-a calificat, miercuri, în finala probei de cal cu mânere la Cupa Mondială de la Doha, dar nu a mai putut continua competiţia din cauza unei accidentări la un tendon al piciorului drept.

A murit recordmanul naţional la disc

Fostul atlet Iosif Nagy, deţinătorul recordului naţional la aruncarea discului, a decedat la vârsta de 71 de ani, în urma unui infarct. Deschizător de drumuri în proba de aruncarea discului, născut în anul 1946 la Târgu Mureş, Iosif Nagy a stabilit în data de 22 mai 1983, la Zaragoza, recordul naţional al acestei probe, performanţă valabilă şi astăzi: 68,12 m. Multiplu campion naţional de juniori şi seniori, Iosif Nagy a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Montreal (1976) şi la Moscova (1980). A fost descoperit de antrenorul Mircea Buhlea în oraşul natal, pentru ca ulterior, să fie legitimat la CSA Steaua Bucureşti, sub "bagheta” emeritului Dan Serafim. A părăsit "ovalul magic” la 38 de ani. Ca absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, Nagy a activat ca profesor şi antrenor la Târgu Mureş.

Reluare condiţionată

Campionatul Greciei, suspendat în urma deciziei ministrului Georgios Vassiliadis la 12 martie, se va relua sâmbătă, 31 martie, a anunţat liga elenă. Miercurea trecută, Vassiliadis le-a prezentat un plan celor 16 echipe din primul eşalon, însă propunerile trebuie să fie acceptate de toate cluburile pentru a se relua campionatul. Măsurile preconizate ar include retrogradarea automată a echipelor implicate în violenţe de trei ori într-un sezon, dar şi pedepse pentru echipele ale căror conducători incită la violenţă prin declaraţiile lor. în plus, cluburile ar urma să fie responsabile în totalitate cu siguranţa la meciuri. Cluburile Olympiakos, Panathinaikos, Larissa şi Xanthi nu au acceptat propunerile. Campionatul Greciei s-a confruntat cu multe incidente în ultima vreme, implicând principalele echipe, Olympiakos, AEK şi PAOK.

 

 

Allegri, antrenorul anului în Italia

Tehnicianul echipei Juventus Torino, Massimiliano Allegri, a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului trecut în Italia. Massimiliano Allegri a câştigat premiul Panchina d'oro, care se acordă în fiecare lună martie celui mai bun antrenor din sezonul trecut, fiind urmat de Gian Piero Gasperini (Atalanta) şi Maurizio Sarri (Napoli). O recompensă specială a fost primită de cinci antrenori italieni care au câştigat titluri naţionale în sezonul trecut: Carlo Ancelotti cu Bayern München, Antonio Conte cu Chelsea, Roberto Bordin cu Şeriff Tiraspol, Massimo Carrera cu Spartak Moscova şi Marco Rossi cu Honved Budapesta.

Rummenige: “Lewandowski nu pleacă”

Preşedintele clubului Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, s-a declarat dispus să parieze că atacantul polonez Robert Lewandowski, dorit de alte mari cluburi europene, va rămâne la gruparea din Bavaria şi în sezonul viitor. "Fericit aş accepta orice pariu că Robert va fi aici, la Bayern, sezonul viitor. Nimeni nu poate transfera un jucător de la Byern fără ca Bayern Munchen să dorească asta", a declarat Rummenigge. “Kalle”  reamintit că Bayern nu a acceptat o ofertă de 80 de milioane de euro plus un jucător, Jose Bosingway, făcută de Chelsea, pentru Franck Ribéry. Golgeterul Bundesligii, Lewandowski, este dorit de Real Madrid şi de Mancheter United.

Xavi, ambasador al CM din Qatar

Spaniolul Xavi Hernandez, câştigător al Cupei Mondiale din 2010 cu naţionala ţării sale, a fost numit ambasador al CM din 2022, din Qatar. “Am văzut ce poate realiza fotbalul în comunităţile din Qatar şi din toată regiunea. Fotbalul are puterea de a-I uni pe oameni, de a înlătura stereotipurile şi barierele sociale”, a declarat Xavi într-un comunicat. Spaniolul în vârstă de 38 de ani este legitimat în prezent la gruparea Al Sadd, din Qatar. avi a jucat timp de 17 ani la FC Barcelona, echipă cu care a câştigat, între altele, de opt ori campionatul Spaniei şi de patru ori Liga Campionilor.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri