Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe si marunte: Penicilina încheie pe penultimul loc

GALERIE
penicilina-lugoj1
  • penicilina-lugoj1
- +

 

64 de minute au fost necesare echipei CSM Bucureşti pentru a învinge Penicilina Iaşi în ultima etapă a sezonului regulat la volei feminin. Scorul a fost 3-0 (13,15,8) pentru vicecampioane, iar la Penicilina nu au jucat cele două jucătoare de peste Prut, Maria Graboveţcaia şi Elizaveta Suslova şi de-acum nici nu e nevoie să se mai ostenească prea mult  ambasada română din Chişinău fiindcă, conform deciziei de ultim moment a FRV, nu se mai dispută turneul VII-X, neavând nicio miză. Într-un alt meci disputat în ultima etapă, CSU Cluj a fost învinsă cu 1-3 de CSM Târgovişte, iar setul câştigat de ardelence coboară Penicilina pe locul IX din zece la finalul întrecerii. Într-adevăr Penicilina şi CSU au câte 11 puncte în clasament. Clujencele au setaverajul 16-45 (coeficient prin împărţire, 0,355), iar ieşencele, 17-48 (0,354). Echipele CSM Bucureşti, Volei Alba Blaj, Ştiinţa Bacău, Agroland Timişoara, CSM Târgovişte şi CSM Lugoj continuă întrecerea în play-off.

Eşec onorabil  la handbal

Poli Iaşi – Poli Timişoara 27-31 (15-14), în Liga Naţională. Handbaliştii de la Politehnica Iaşi au pierdut aseară primul meci disputat în acest an în Sala Polivalentă. Formaţia pregătită de Florin Spiridon a cedat cu 27-31 în disputa cu puternica echipă timişoreană Politehnica, din etapa a XX-a a Ligii Naţionale. În ciuda problemelor financiare grave cu care echipa ieşeană se confruntă, meciul a fost mult timp echilibrat. Ieşenii, care au fost la un pas de a se retrage din campionat săptămâna trecută, au condus chiar la pauză, cu 15-14, şi au ţinut aproape de gruparea bănăţeană până în minutul 49: 21-23. Finalul a aparţinut oaspeţilor, care s-au impus la patru goluri. Reuşitele gazdelor au fost semnate de Bulov (6), Vancea (5), Chirilă (4), R. Bursuc (4), Niţu (3), Carali (3), Cr. Bursuc (1), Dimofte (1). Poli Iaşi, care a rămas pe ultimul loc al clasamentului, cu cinci puncte, va avea o misiune dificilă şi etapa următoare, joi, când va primi vizita liderului, Steaua Bucureşti. (Ovidiu MINEA)

S-au oprit în sferturi

Echipa feminină a României a fost învinsă, cu 0-3 de Hong Kong, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale la tenis de masă, la Londra. În primul meci al confruntării cu Hong Kong, Daniela Dodean-Monteiro şi Eliza Samara au fost învinse cu 1-3 (11-6, 16-18, 6-11, 5-11) de Hoi Kem Doo şi Ho Ching Lee. Bernadette Szöcs a pierdut apoi meciul cu Wai Yam Minnie Soo, scor 2-3 (9-11, 11-1, 11-9, 7-11, 8-11), iar Elizabeta Samara a fost învinsă de Ho Ching Lee, cu 3-0 (13-11, 11-6, 11-8). România a ajuns în sferturile de finală după s-a clasat pe locul doi în grupa D a competiţiei, din care au mai  făcut parteTaiwan (locul I) şi Australia (locul III).

Bara şi Buzărnescu, învinse la Budapesta

Perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu a fost eliminată, sâmbătă, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Budapesta, cu premii de 250.000 de dolari. Bara şi Buzărnescu au fost învinse de cuplul Kirsten Flipkens/Johanna Larsson (Belgia/Suedia), cap de serie numărul 1, scor 7-6, 4-6, 5-10, după o oră şi 45 de minute. În finala probei de simplu s-au întâlnit Dominica Cibulkova (Slovacia, favorita nr. 1) şi belgianca Alison van Utyvanck. De asemenea, jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 4 mondial, a câştigat turneul de la Dubai pentru a doua oară consecutiv. Elina Svitolina s-a impus în finală în faţa rusoaicei Daria Kasatkina, scor 6-4, 6-0. Ea a câştigat al doilea titlu al sezonului după cel de la Brisbane şi al 11-lea al carierei.

Rotariu, bun pasator

Atacantul Dorin Rotariu a oferit două pase de gol în meciul pe care echipa sa, Mouscron, l-a pierdut, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-5 (0-2), în faţa formaţiei Anderlecht, în etapa a XXVIII-a a campionatului belgian. Formaţia din Bruxelles a condus cu 4-0, prin golurile marcate de Morioka ('26), Teodorczyk ('45^2 - penalty, '57. 61'). Mouscron s-a apropiat la 3-4, prin reuşitele lui Awoniyi ('70), van Durmen ('72) şi Mezague ('84). Rotariu a pasat decisiv la primul şi al treilea gol. Morioka a stabilit scorul final, 5-3, în minutul 90^2. La gazde, mijlocaşul Alexandru Chipciu a intrat pe teren în minutul 63, în locul lui Dennis Appiah. Rotariu a jucat tot meciul, la oaspeţi. În urma acestui rezul;tat, Anderlecht este pe locul III, cu 49 de puncte, la 11 puncte de liderul FC Bruges (care are un meci mai puţin). Mouscron, antrenată până de curând de Mircea Rednic, este pe locul XIII, cu 30 de puncte, la şase puncte de Mechelen, clasată pe ultimul loc (XVI), direct retrogradabil.

 

Eric îi încântă pe arabi

Brazilianul Eric a dat primele sale goluri în Qatar şi a întors scorul pentru echipa sa, de la 1-2 la 3-2, în meciul cu Al Gharafa. Brazilianul a fost titular  la Al Markhyia împotriva formaţiei unde evoluează fostul star de la Inter şi Real Madrid, Wesley Sneijder. Olandezul a marcat primele goluri, apoi un coechipier al lui Eric a făcut 1-2, pentru ca finalul să-i aparţină mijlocaşului pleact din Liga I. Ultima reuşită a lui Eric a fost un gol de la aproape 40 de metri, din lovitură liberă, profitând de plasamentul prost al portarului. A fost prima victorie pentru Al Markhiya, în ultimele 4paluni. Echipa lui Eric este ultima în clasamentul din Qatar.

Români, marcatori în Cipru

Fotbaliştii Radu Zaharia şi Alexandru Ioniţă I au marcat, sâmbătă, în meciul direct dintre echipele lor Ermis Aradippou şi Aris Limassol, scor 4-1, din ultima etapă a sezonuliu regulat din Cipru. Formaţia lui Zaharia, Ermis, ocupă locul opt în clasament şi va juca în play-out, iar Aris Limassol încheie pe penultima poziţie şi este retrogradată direct. La Ermis Aradippou, Radu Zaharia a înscris în minutul 18 şi a jucat până în minutul 79. La oaspeţi, Ioniţă, care a jucat pe toată durata partidei, a marcat în minutul 81, din penalti. Ioniţă a primit un cartonaş galben în minutul 26. Celălalt român de la Aris, Andrei Radu, a fost şi el integralist.

Stadionul olimpic va fi demolat

Stadionul Olimpic din Pyeongchang, pentru construirea căruia s-au cheltuit 109 milioane de dolari, va fi demolat după Jocurile Paralimpice, competiţie care va avea loc luna viitoare. Potrivit The Korea Times, arena va fi demolată deoarece pe termen lung aceasta este cel mai puţin costisitoare opţiune pentru Pyeongchang, oraş cu 40.000 de locuitori. Pentru sud-coreeni exista opţiunea ca stadionul să fie folosit pentru a găzdui alte evenimente sportive, în mod regulat, însă puţine ţări au reuşit să acopere costurile de întreţinere pentru arenele lor olimpice. Brazilia a cheltuit miliarde de dolari pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară în 2016, dar majoritatea locurilor în care au concurat şi au stat sportivii în timpul competiţiei au devenit părăsite la doar şase luni după JO. Rusia, care a găzduit JO de iarnă de la Soci, din 2014, a intenţionat iniţial să folosească în continuare infrastructura de la Olimpiadă, însă aceasta a fost abadonată rapid.

.

 

Scor fluviu la polo

Naţionala de polo a României a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 20-5 (5-1, 5-2, 6-2, 4-0), reprezentativa similară a Cehiei, în manşa tur din barajul pentru Campionatul European 2018. Principalii marcatori ai României au fost Negrean – cinci goluri, Chioveanu – patru goluri, Radu şi Gergelyfi – câte trei. Manşa retur se va desfăşura în 3 martie, iar câştigătoarea se va califica la turneul final al CE din acest an.

Sepsi, laureata Cupei

Campioana en-titre la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, a câştigat duminică, pe teren propriu, finala Turneului Final 8 al Cupei României, în faţa formaţiei CSM Satu Mare, cu scorul de 62-48 (31-19).Turneul Final 8 s-a desfăşurat, începând de joi, la Sfântu Gheorghe. În semifinale, Sepsi Sfântu Gheorghe a învins formaţia SCM Timişoara, cu 79-62, iar CSM Satu Mare a trecut de ICIM Arad, cu 91-62. În 2017, Cupa României a fost câştigată de CSM Târgovişte. Sepsi Sfântu Gheorghe a mai câştigat trofeul în 2015 şi 2016, dar şi în 2008, când se numea CSş LMK Sfântu Gheorghe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri