Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Primoz Roglic a câştigat Turul Spaniei

GALERIE
9ieRZVMThiFUKxeQNEYZBe
  • 9ieRZVMThiFUKxeQNEYZBe
- +

 

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Jumbo Visma) a câştigat „en fanfare” Turul Spaniei, impunându-se şi în ultima etapă, un contratimp individual disputat pe distanţa de 33,8 km între Pardon şi Santiago de Compostela. Primoz, care obţine a treia victorie generală în Turul Spaniei, a fost urmat în clasamentul etapei de danezul Magnus Cort (Education Nipro) la 14 secunde şi de olandezul Thymen Arensman (DSM), la 52 s.Etapa de sâmbătă a revenit francezului Clement Champoussin (AG2R). Roglic a fost urmat în clasamentul general de spaniolul Enric Mas (Movistar) şi australianul Jack Haig (Bahrain V.)

Medalii pe ape poloneze

România a obţinut, în total, zece medalii (cinci de aur şi cinci de argint), la Campionatul European under 23 din Polonia, care s-a încheiat duminică. Între medaliaţii cu aur se află şi Simona Radiş, campioană olimpică la dublu vâsle, şi care a devenit campioană europeană în proba de simplu vâsle. Medaliile tricolore au fost câştigate de echipajele de 8^1 feminin, patru rame masculin, simplu vâsle feminin, patru rame feminin, patru plus unu rame feminin (aur), dublu rame masculin, dublu rame feminin, patru plus unu rame masculin, dublu vâsle feminin şi 8+1 masculin (argint).

Întoarcerea la matcă

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, că prima reprezentativă va disputa pe stadionul Steaua meciurile cu Armenia şi cu Islanda, din preliminariile Cupei Mondiale. Partida cu Armenia este programată la 11 octombrie, iar cea cu Islanda la 11 noiembrie. “UEFA a aprobat propunerea FRF astfel că ultimele două partide ale tricolorilor pe teren propriu în preliminariile pentru Mondial se vor juca în Capitală. Va fi primul meci al naţionalei pe noul stadion Ghencea!”, se arată pe site-ul FRF.

Israel face scor cu Austria

Rezultate înregistrate în partidele disputate, sâmbătă, în preliminariile europene ale Cupei Mondiale din 2022: Irlanda – Azerbaidjan 1-1, Serbia – Luxemburg 4-1 (grupa A), Finlanda – Kazahstan 1-0, Ucraina – Franţa 1-1 (D), I.Feroe -Danemarca 0-2, Israel – Austria 5-2; Scoţia – R.Moldova 1-0 (F), Letonia – Norvegia 0-2, Gibraltar –Turcia 0-3, Olanda – Muntenegru 4-0(G), Cipru-Rusia 0-2: Slovenia – Malta 1-0, Slovacia – Croaţia 0-1.

Verstappen a câştigat acasă

Max Verstappen (Olanda, Red Bull Racing) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Olandei, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.Pentru Verstappen este al şaptelea succes din acest sezon.Pe circuitul Zandvoort, pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar poziţia a treia a fost ocupată de Valtteri Bottas (Finlanda, Mercedes). În clasamentul general al piloţilor Verstappen conduce cu 224,5 puncte, urmat de Hamilton cu 221,5 p şi Bottas (123 p). Clasamentul constructorilor: 1.Mercedes – 344,5 p; 2. Red Bull – 332,5 p; 3.Ferrari – 181,5 p.

Torje şi Matei, prezentaţi la Dinamo

FC Dinamo i-a prezentat, sâmbătă, pe jucătorii Gabriel Torje şi Cosmin Matei, alături de Răzvan Popa şi Constantin Nica. Gabriel Torje (31 de ani) se află la a treia prezenţă la Dinamo, după cele din 2008-2011 şi 2018, iar de-a lungul carierei a mai jucat la Poli Timişoara, Udinese, Granada, Sivasspor, Espanol sau Ahmat Groznîi. Cosmin Matei a mai jucat pentru Dinamo între 2012-2016 şi a evoluat în sezonul precedent pentru Farul Constanţa.

Stagiu de pregătire la Marbella

Reprezentativa Under 21 a României va efectua un stagiu de pregătire în Spania, la Marbella, unde are programate şi două jocuri amicale, informează FRF. Adversari vor fi Mexic U21 şi Suedia U20, în zilele de 7 şi 9 octombrie. Antrenamentele selecţionatei antrenate de Florin Bratu vor avea loc în baza sportivă Marbella Football Center. Îna acestă săptămână, România U 21 trebuia să joace un amical cu reprezentativa similară a Angliei. Partida de pe Stadionul Steaua nu s-a mai disputat. Echipa under 21 mai are o partidă de pregătire programată, cu Georgia, marţi, de la ora 21.00, pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari.

Cristiano rămâne CR 7

Portughezul Cristiano Ronaldo a ajuns, sâmbătă, la Manchester, iar debutul său este aşteptat la 11 septembrie, la meciul cu Newcastle, de pe Old Trafford. Ronaldo a fost aşteptat la Manchester de Darren Fletcher, fost coechipier al său şi în prezent director tehnic al clubului. La Manchester United, Ronaldo va evolua cu numărul 7. Cristiano Ronaldo a ajuns, sâmbătă, la Manchester, de la naţionala Portugaliei, el fiind suspendat pentru meciul cu Azerbaidjan, din preliminariile CM-2020.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri