Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Puşcaş marchează, Reading pierde

GALERIE
puscas-reading
  • puscas-reading
- +

 

Atacantul român George Puşcaş a marcat un gol pentru formaţia Reading, care a fost învinsă de liderul West Bromwich Albion cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe teren propriu, în etapa a 32-a a a ligii secunde engleze de fotbal. Puşcaş a deschis scorul în min. 11, din penalty, dar Matheus Pereira (26) a restabilit egalitatea, echipa oaspete marcând golul victoriei în debutul reprizei secunde, prin Kyle Bartley (49).
Internaţionalul român, care a jucat tot meciul, a ajuns la şapte goluri marcate în acest sezon, în 25 de partide în Championship. Puşcaş nu mai marcase din data de 30 noiembrie, când a reuşit cel mai rapid hat-trick din istoria clubului.
În clasament, pe primul loc se află West Bromwich Albion, cu 62 puncte, urmată de Leeds United, 56 puncte şi Fulham FC, 56 puncte. Reading FC ocupă locul 16, cu 39 de puncte.
 

 

Nedelcu s-a răzgândit

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat că mijlocaşul Dragoş Nedelcu s-a răzgândit şi nu mai vrea să meargă în Ungaria, la echipa MOL Vidi. „Băiatul a vorbit cu taică-său şi s-a răzgândit. A zis că nu a mai vrut să semneze. A făcut vizita medicală, a făcut tot, şi apoi s-a răzgândit. Aşa a zis că nu mai vrea, dar mai sunt două zile în care poate decide,” a declarat Gigi Becali, la Digisport. Dragoş Nedelcu, 22 de ani, este la FCSB din vara anului 2017, după ce anterior a evoluat la FC Viitorul. Becali a plătit două milioane de euro pentru el.

Nu se amână JO

Toshiro Muto, preşedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a declarat că nu este luată în calcul varianta amânării sau anulării JO, el precizând că există multe “zvonuri iresponsabile” în contextul răspândirii coronavirusului. “Aş vrea să spun clar că nu luăm în calcul amânarea sau anularea Jocurilor Olimpice. Am vrea să ne coordonăm cu guvernul şi să acţionăm cu calm”, a spus Muto. Din cauza coronavirusului mai multe evenimente sportive care ar dfi trebuit să aibă loc în China au fost fie anulate fie mutate în alte ţări. În Japonia nu s-a înregistrat până acum niciun deces cauzat de coronavirus, dar s-au semnalat 28 de cazuri de persoane infectate.

Amendă redusă la recurs

Comisia de Recurs a FRF a decis desfiinţarea în parte a deciziei din septembrie a Comisiei de Disciplină şi Etică, de penalizare a FC Botoşani cu 30.000 de lei pentru nerespectarea regulii numărului de jucători formaţi la nivel naţional la o partidă cu CFR Cluj. Amenda a fost redusă la 20.000 de lei. La 27 septembrie, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis ca FC Botoşani să fie amendată cu 30.000 de lei pentru nerespectarea regulii numărului de jucători formaţi la nivel naţional, în meciul cu CFR Cluj, din şaisprezecimile de finală ale Cupei României. Potrivit articolului 45.7.2 din ROAF, echipele din Liga 1 au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formaţi la nivel naţional şi să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor un jucător U21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipa naţională. FC Botoşani a aliniat doar cinci jucători formaţi la nivel naţional, la meciul cu CFR Cluj, pe care echipa moldoveană l-a câştigat la penaltiuri.

Ne bat ciprioţii la juniori

Naţionala Under-16 a României, antrenată de Daniel Mogoşanu, a pierdut amicalul disputat contra reprezentativei Ciprului cu scorul de 0-1. Partida s-a desfăşurat pe stadionul Paralimni, iar unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 33 de Procopiou. A fost cel de-al doilea joc disputat între cele două naţionale. În primul meci, care a avut loc marţi, ciprioţii s-au impus tot cu scorul de 1-0. Generaţia pregătită de Daniel Mogoşanu, formată din jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 2004, va participa în această toamnă în preliminariile EURO 2021. Tricolorii au fost repartizaţi în Grupa a douade calificare, alături de Italia, Slovenia şi Albania. Gazda grupei va fi România, partidele urmând a se disputa în perioada 22-28 octombrie 2020,

 

Markovic, exilat la Clinceni

Academica Clinceni s-a înţeles cu Universitatea Craiova pentru împrumutul lui Jovan Markovic, un tânăr jucător care deja a debutat în Liga I. Atacantul în vârstă de 18 ani a evoluat în acest sezon în trei meciuri împotriva formaţiilor FC Botoşani, Astra şi Voluntari. Jovan Markovic a început fotbalul la CSS Corabia, trecând apoi la Universitatea Craiova. La 15 ani, Markovic a debutat pentru echipa mare a Universităţii în Cupa României. Adversar a fost Dacia Unirea Braila. Craiova a câştigat cu 2-0, golul doi fiind marcat din pasa lui Markovic.

Ziyech s-a transferat la Chelsea

Clubul Ajax Amsterdam a anunţat, ieri că a ajuns la un acord cu Chelsea pentru transferul jucătorului Hakim Ziyech la gruparea londoneză în data de 1 iulie. Suma de transfer este de 40 de milioane de euro şi ar putea ajunge la 44 de milioane de euro. În funcţie de factori variabili. Ziyech a fost achiziţionat de Ajax Amsterdam în august 2016, de la Twente.

Milan vrea antrenor spaniol

Tehnicianul spaniol Marcelino ar putea prelua AC Milan din sezonul viitor, în locul lui Stefano Pioli, anunţă presa din Spania. Marcelino Garcia Toral (54 ani) a antrenat ultima dată echipa Valencia, de la care a fost demis, la 11 septembrie, în urma unui conflict cu patronul clubului, Peter Lim. El a mai pregătit, printre altele, formaţiile Zaragoza, Racing Santander, FC Sevilla şi Villarreal. Stefano Pioli, în vârstă de 53 de ani, pregăteşte AC Milan din octombrie2019, după ce a mai antrenat echipe ca Parma, Chievo, Bologna, Lazio, Inter Milano şi, ultima dată, Fiorentina, grupare de la care a demisionat la 9 aprilie.

 

Drama unui mijlocaş brazilian

Mijlocaşul brazilian Gabriel, legitimat la Benfica Lisabona, suferă de o maladie care îi afectează grav vederea, astfel că nu se ştie dacă va mai putea juca fotbal, relatează L'Equipe. Gabriel a fost diagnosticat cu paralizie a nervului cranian VI. Jucătorul a acuzat probleme de vedere la o zi după meciul Benfica – Famaliçao, din Cupa Portugaliei, astfel că s-a decis ca el să fie supus unor investigaţii complexe, în urma cărora s-a stabilit diagnosticul. Gabriel, în vârstă de 26 de ani, este legitimat la Benfica Lisabona din august 2018

 

Reprogramat din cauza Sabinei

Amânat duminică din cauza furtunii Sabine, meciul dintre Borussia Mönchengladbach şi FC Köln a fost reprogramat pentru 11 martie, a anunţat liga germană de fotbal. Meciul va începe de la ora 18.30, pentru a nu se desfăşura în acelaşi timp cu partidele din optimile Ligii Campionilor dintre PSG- Borussia Dortmund şi Liverpool - Atletico Madrid. Meciul din campionatul Germaniei, dintre Borussia Mönchengladbach şi FC Koln, prevăzut duminică de la 15.30, a fost amânat din cauza furtunii Sabine.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri