Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe și mărunte: Se mărită Simona

GALERIE
646x404
  • 646x404
- +

 

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat că se va căsători săptămâna viitoare cu logodnicul ei, Toni Iuruc. „Domnul Năstase m-a dat de gol. Da, ne vom căsători sătpămâna viitoare, e un eveniment frumos, am emoţii. Emoţiile sunt diferite de cele de la un turneu de Grand S lam, e partea personală. Tenisul rămâne tenis, dar aici este mult mai important pasul şi sunt bucuroasă că se întâmplă”, a spus ea, la sosirea în ţară din SUA, unde a participat la US Open..

Budescu s-a întors la FCSB

FCSB anunţă revenirea lui Constantin Budescu, după trei ani în care a evoluat pentru Al Shabab Riad, Astra Giurgiu şi Damac FC. Mijlocaşul ofensiv, care s-a pregătit alături de noii săi colegi în marţi dimineaţă, a semnat un contract valabil două sezoane şi va purta tricoul cu numărul 11, la fel ca în precedenta sa aventură la FCSB, când a marcat 13 goluri şi a oferit 12 assist-uri în 37 de partide oficiale din Liga 1 şi UEFA Europa League.

CFR dă cu mopul

Clubul CFR 1907 Cluj şi jucătorul Alexandru Ioniţă au ajuns la o înţelegere privind rezilierea de comun acord a contractului, a anunţat campioana României. În vârstă de 26 de ani, Ioniţă a mai evoluat în carieră la Rapid, Astra şi, sub formă de împrumut de la CFR Cluj, la Universitatea Craiova. Tot ieri, gruparea ardeleană s-a despărţit şi de fundaşul Iasmin Latovlevici.

 

Dinamo transferă la greu

Bulgarul Plamen Iliev, mijlocaşul Cătălin Itu, precum şi atacanţii Mirko Ivanovski şi Cătălin Ţîră, transferaţi în această săptămână la Dinamo Bucureşti, vor fi prezentaţi în cadrul unui eveniment de presă, a anunţat administratorul special Iuliu Mureşan. Noii jucători dinamovişti au efectuat marţi după-amiază, în cantonamentul de la Săftica, prima şedinţă de pregătire sub comanda antrenorului principal Dario Bonetti.În altă ordine de idei, mijlocaşul Andrei Florescu va evolua pentru divizionara secundă, Metaloglobus Bucureşti, până la finalul acestui sezon competiţional.

Se varsă Wisla în Marea Neagră?

Echipa de handbal masculin HCDS Constanţa va întâlni formaţia poloneză Wisla Plock, în turul secund al EHF European League, conform tragerii la sorţi de ieri. Meciul tur se va juca în 21 septembrie,în Polonia, iar returul este programat o săptămână mai târziu, la Constanţa. În turul secund al competiţiei sunt angrenate 24 de echipe, din care 12 vor face pasul mai departe în faza grupelor.HCDS Constanţa a trecut în primul tur al EHF European League de formaţia ungară Csurgoi KK (58-51 la general).

Holyfield revine în ring

Evander Holyfield, care în curând va împlini 59 de ani şi nu a mai urcat în ring de peste un deceniu, revine în competiţie, sâmbătă, la meciul cu brazilianul Vitor Belfort, 44 de ani, într-un meci demonstrativ. El va boxa în locul lui Oscar De La Hoya, 48 de ani, care urma să revină în ring, dar s-a retras după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19.Meciul va avea loc în Florida, după ce autorităţile din California, unde urma să aibă loc întâlnirea, nu au autorizat evenimentul. Meciul se va disputa pe parcursul a opt reprize de câte 2 minute.

Suspendaţi de club

Jucătorii Giovani Lo Celso şi Cristian Romero vor fi sancţionaţi de Tottenham, deoarece s-au dus la naţionala Argentinei, deşi nu aveau acordul clubului. Cei doi jucători nu au primit aceptul clubului de a merge la naţională,aşa cum a fost cazul mai multor jucători din Premier League. Jucătorii ar fi trebuit să lipsească la 2-3 meciuri din cauza Covid-19.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri