Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Stoican a scăpat de “Geană”

GALERIE
neagoe-craiova
  • neagoe-craiova
- +

 

Eugen Neagoe (51 de ani) va pleca din Liga 1, după despărţirea de Sepsi Sfântu Gheorghe. Antrenorul va semna, săptămâna viitoare, cu Atromitos, echipă din prima ligă elenă. Pe listă se mai afla şi Edi Iordănescu, dar cum acesta are şi alte oferte, grecii au hotărât să grăbească negocierile cu Neagoe.  “Sunt ceva discuţii şi în ţară, dar şi în străinătate. Discut cu un club din Grecia, din prima ligă. Trebuia să merg azi până acolo, probabil că voi merge mâine să discutăm mai concret”, a spus Eugen Neagoe, care şi-a reziliat contractul cu Sepsi la începutul lunii. El era văzut, cu puţin timp în urmă, ca o variantă de înlocuire a lui Flavius Stoican, la Politehnica Iaşi

Marin, jupân pe “Sclessin”

Răzvan Marin a marcat golurile echipei Standard Liège în meciul cu FC Bruges, scor 2-0, din etapa a IX-a a play-off-ului campionatului Belgiei. Marin a marcat din penalty în minutul 68 şi a reuşit un al doilea gol în minutul 90. Tot în etapa a IX-a, echipa Antwerp, pregătită de Ladislau Bölöni, a fost învinsă, pe teren propriu, de Gent, scor 1-2. În urma acestui rezultat, echipa RC Genk a câştigat campionatul Belgiei, având 51 de puncte, cu patru mai multe decât FC Bruges. Standard este pe locul III, cu 39 de puncte, iar Antwerp pe IV, tot cu 39 de puncte. În ultima etapă, Standard joacă la Genk, iar Antwerp, tot în deplasare cu FC Bruges. Dacă Standard îşi menţine poziţia a III-a, meciul cu Bruges ar fi ultimul jucat de Marin pe stadionul “Sclesin”, el urmând a juca în sezonul viitor la Ajax Amsterdam. În caz contrar, Standard va trebui să susţină un baraj tur retur pentru participarea în Liga Europa.

Allegri părăseşte Juventus

Antrenorul Massimiliano Allegri nu va mai conduce echipa Juventus, în sezonul viitor, a anunţat gruparea din Torino. De la sosirea lui la conducerea tehnică a “Bătrânei Doamne”, antrenorul italian a câştigat cinci ediţii ale campioantului Serie A, toate la care a participat cu Juve, şi a disputat două finale ale Ligii Campionilor, ambele pierdute cu Real Madrid, în 2015 şi 2017. În ciuda aducerii atacantului Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, vara trecută, Juventus a eşuat în Liga Campionilor, fiind eliminată în sferturi de Ajax Amsterdam. Allegri, 51 de ani, a mai antrenat echipele Spal, Grosseto, Sassuolo, Cagliari şi AC Milan. Juventus, deja campioană, va disputa, duminică, de la ora 21.30, pe teren propriu, cu Atalanta, ultimul meci din campionat.

Sărbătoare cu lotul decimat

Echipa Paris Saint-Germain are cinci jucători suspendaţi pentru meciul de sâmbătă cu Dijon, din Ligue 1, partidă la care va sărbători câştigarea titlului. Fotbaliştii suspendaţi sunt Juan Bernat, Presnel Kimpembé, Neymar, Marquinhos şi Marco Verratti. În plus, nu va juca Thiago Silva, care la începutul lunii mai a fost supus unei artroscopii la genunchi. În schimb, revine Kylian Mbappé, după o suspendare de trei jocuri. Partida dintre PSG şi Dijon se va disputa astăzi, de la ora 22.00. După meci, parizienii vor sărbători câştigarea titlului, performanţă reuşită în urmă cu patru săptămâni. Ceremonia se va încheia cu un show pirotehnic.

Xavi a pus ghetele în cui

Xavi Hernandez (39 de ani), fotbalistul echipei Al Sadd, a disputat ultimul meci al carierei de fotbalist profesionist, pierzând partida cu Al Duhail, scor 1-4, în finala Cupei Emirului Qatarului. Fotbalistul care a petrecut 17 sezoane la prima echipă a Barcelonei anunţase înainte de partidă că şi-ar dori să îşi încheie cariera cu încă un trofeu adăugat în palmares, însă Al Sadd a pierdut fără drept de apel confruntarea din ultimul act al Cupei Emirului. Xavi şi-a anunţat retragerea la începutul acestei luni şi a dat de înţeles că ar putea să înceapă o carieră de antrenor. După 16 sezoane în care a evoluat pentru Barcelona, adunând 767 de meciuri şi 85 de goluri, Xavi a ales să plece, în 2015, la Al Sadd, unde a marcat 25 de goluri în 112 partide. Pentru Spania, alături de care a câştigat Campionatul Mondial şi două Campionate Europene, a adunat 133 de selecţii (13 goluri)

Casillas n-a hotărât retragerea

Cotidianul O Jogo a notat că portarul Iker Casillas ar urma să îşi anunţe retragerea din activitatea competiţională, informaţie preluată de mai multe jurnale internaţionale. Sportivul a reacţionat pe Twitter, notând că încă nu este momentul unui astfel de anunţ. O Jogo a scris că spaniolul, care mai are un an de contract cu FC Porto, cu opţiune pentru încă unul, urmează să se retragă din activitatea de fotbalist, însă preşedintele Pinto da Costa ar vrea să îl păstreze pe spaniol în structura clubului. “Va veni o zi în care va trebui să mă retrag. Lăsaţi-mă să fac acest anunţ când va fi momentul. Deocamdată, linişte. Ieri am fost văzut de doctorul Filipe Macedo. Totul este foarte bine. Aceasta este o veste mare, pe care voiam să o împărtăşesc cu toţi!”, a notat Iker Casillas pe contul său de Twitter. Casillas a suferit un infarct miocardic la 1 mai, la un antrenament, şi a rămas câteva zile în spital.

Luis Enrique părăseşte naţionala?

Antrenorul Luis Enrique (49 de ani) nu a fost prezent la anunţarea lotului Spaniei, în vederea disputării următoarelor două etape din campania de calificare la Campionatul European din 2020. Potrivit unui comunicat, seleceţionerul are probleme de familie destul de serioase. Presa iberică a început deja să se intereseze de situaţia lui Enrique şi, din câte se pare, acesta riscă să fie demis de la naţionala Spaniei, dacă nu vine la lot. Cel care a fost prezent la anunţarea lotului a fost Roberto Moreno, secundul lui Enrique. Acesta i-a ţinut locul pe banca tehnică în meciul cu Malta. Următoarele partide ale Spaniei din preliminarii sunt pe 7 şi 10 iunie, împotriva Insulelor Feroe şi Suediei.

 

Mihajlovic s-a certat cu un poliţist

Tehnicianul formaţiei Bologna, Sinisa Mihajlovic, a avut un conflict cu un poliţist, miercuri, înaintea finalei Cupei Italiei, câştigată de fosta sa echipă, Lazio Roma. Iniţial, presa italiană a scris că Mihajlovic a avut o dispută cu un fan Lazio, însă antrenorul şi soţia sa au lămurit situaţia. Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu Sinisa Mihajlovic reacţionând nervos şi fiind ţinut cu dificultate de membri ai forţelor de ordine, în afara stadionului, în zona unui semafor. După apariţia imaginilor, s-a crezut că tehnicianul a avut o dispută cu un grup de suporteri Lazio Roma, deşi se ştie că în general fanii acestei echipe îl iubesc pe Mihajlovic.Soţia lui Mihajlovic, Arianna, a explicat, vineri, pe Instagram, că antrenorul a fost făcut “ţigan” de un membru al forţelor de ordine şi de aceea a reacţionat nervos.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri