Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Tandem Trifu – Mlendea la naţională

GALERIE
trifu-1515495905
  • trifu-1515495905
- +

 

Comitetul Director al FRT, după discuţii cu toţi componenţii lotului naţional, a decis numirea fostului jucător Gabriel Trifu în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României.  Conform Federaţiei Române de Tenis, acesta va fi ajutat de Andrei Mlendea, noul antrenor al echipei României. Gabriel Trifu a jucat vreme de nouă ani pentru echipa României, a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei de dublu, şi a evoluat în 15 întâlniri. Printre cele mai importante rezultate obţinute de el, alături de Andrei Pavel, sunt victoriile din 1997, când cei doi au trecut cu 3-0 de ruşii Evgheni Kafelnikov (fost nr. 1 ATP) şi Andrei Olhovski într-un meci din primul tur al Grupei Mondiale, şi din 2002, în Slovacia, tot în primul tur al Grupei Mondiale, când s-au impus cu 3-2 în faţa perechii Karol Beck/Dominik Hrbaty.

Narcisa candidează la preşedinţie

Narcisa Lecuşanu, fostă componentă a naţionalei de handbal feminin, în prezent oficial în cadrul forului internaţional de profil (IHF), a anunţat, ieri,, că, dacă va fi propusă, va candida la funcţia de preşedinte al FR Handbal, la alegerile din 14 februarie. Narcisa Lecuşanu (41 de ani) a fost aleasă, în 11 noiembrie, în funcţia de membru al Comitetului Executiv al IHF, la alegerile generale ale forului. Ieri, ea şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al FR Handbal, la alegerile programate în 14 februarie. Narcisa Lecuşanu a făcut parte din echipa naţională de handbal a României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, iar la nivel de club a cucerit Cupa EHF (2007) şi a jucat o finală de Liga Campionilor (2010) cu echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Macedonia, Germania şi Danemarca.

Capra vecinului, variantă japoneză

Un sportiv japonez, de la kaiac-canoe, a vărsat o substanţa interzisă în sticla unui adversar şi a fost interzis din activitate pentru opt ani, astfel că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Yasuhiro Suzuki, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că a introdus un produs dopant în sticla lui Seiji Komatsu, în vârstă de 32 de ani, la o competiţie naţională în septembrie, informează Le Figaro. "Comportamentul lui Suzuki este total în contradicţie cu spiritul de fair-play care trebuie să primeze în sport", a anunţat Federaţia de Kaiac-canoe într-un comunicat, subliniind că gestul sportivului a fost "extrem de răutăcios". Federaţia intenţionează suspendarea pe viaţă a sportivului, care în trecut a furat şi lucruri de la adversarii săi. Yasuhiro Suzuki şi-a recunoscut fapta după ce a asistat la o conferinţă antidoping în timpul stagiului de antrenament. "M-am temut să nu mă depăşească", a încercat el să-şi justifice fapta. Seiji Komatsu a câştigat cursa, dar apoi a fost depistat pozitiv şi suspendat, în ciuda faptului că a negat vehement că s-ar fi dopat

Victorii ale voleibalistelor

Echipa de volei feminin Ştiinţa Bacău s-a calificat ieri în optimile de finală ale Challenge Cup, deşi a pierdut în returul 16-ilor, în deplasare, cu formaţia azeră Azerrail Baku, scor 0-3, însă s-a impus în ”setul de aur”. În tur, Ştiinţa a câştigat cu scorul de 3-1 (25-23, 25-20, 22-25, 25-18), iar ieri în deplasarea din Azerbaidjan, a fost învinsă cu 0-3 (-23, -25, -14) după 96 minute de joc. A fost nevoie astfel de disputarea ”setului de aur” pentru stabilirea câştigătoarei, scorul fiind favorabil echipei Ştiinţa Bacău, cu 15-13.   Ştiinţa Bacău s-a calificat în optimile de finală, în care adversară îi va fi învingătoarea din disputa Mladost Zagreb – Pfeffingen. Tot ieri, CSM Târgovişte a eliminat formaţia bulgară Levski Sofia, după o victorie dublă. În tur, CSM a câştigat în Bulgaria cu 3-1 (15, 25, -25, 17), iar ieri, la Târgovişte a învins cu 3-0 (23, 25, 27). 

Selecţioner furat de la fete

Fost antrenor al selecţionatei feminine, John Herdman a fost numit selecţioner al Canadei, având ca obiectiv calificarea echipei masculine la Cupa Mondială din 2022.  Potrivit L'Equipe, federaţia canadiană a luat decizia de a-l numi pe Herdman spre surpriza generală, în contextul în care Octavio Zambrano era în funcţie doar din luna martie. În vârstă de 42 de ani, Herdman a preluat conducerea naţionalei feminine în 2011, reuşind să conducă echipa la câştigarea a două medalii olimpice de bronz în 2012 şi 2016.

 

Femei saudite pe stadion

Pentru prima oară în Arabia Saudită, femeile vor putea asista la meciuri de fotbal din campionat, începând de vineri, la Riad, Jeddah şi Dammam. Meciurile la care pot asista femeile saudite sunt Al-Ahli - Al-Batin (12 ianuarie), Al-Hilal - Al-Ittihad (13 ianuarie) şi Al-Ittifaq - Al-Faisali (18 ianuarie). Această măsură se înscrie în cadrul reformelor autorizate de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, care a permis şi femeilor să conducă începând din iunie, dar a decis şi redeschiderea cinematografelor în martie.

 

Pink cântă imnul la Super Bowl

Cântăreaţa Pink va interpreta, pe 4 februarie, imnul naţional al Statelor Unite la finala Super Bowl de la Minneapolis. Aceasta va fi prima apariţie a cântăreţei americane pe scena Super Bowl, pe care, în ultimii ani, au urcat artişti precum Luke Bryan, Lady Gaga şi Idina Menzel. Iniţial, NFL a anunţat că Justin Timberlake va susţine show-ul de la pauză. Luni, liga a anunţat şi că Alexandria Wailes va interpreta în limbajul semnelor atât imnul naţional, cât şi „America The Beautiful”. Finala Super Bowl este cel mai urmărit eveniment sportiv la televiziunea americană, atrăgând peste 100 de milioane de telespectatori.

Karanka, antrenor la Forrest

Tehnicianul spaniol Aitor Karanka a fost numit antrenor la Nottingham Forrest, echipă aflată pe locul 14 în a doua ligă engleză. Karanka, în vârstă de 44 de ani, era fără post, după ce a fost demis de la Middlesbrough, în martie 2017. Spaniolul, fostul secund al lui José Mourinho la Real Madrid, a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu Nottingham Forrest, având ca obiectiv dezvoltarea unui proiect care să ducă la promovarea echipei în Premier League.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri