Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si marunte:Ziua fanilor de tenis de masă

GALERIE
palete
  • palete
- +

 

Iubitorii şi pasionaţii tenisului de masă , sportivi clasificaţi sau doar amatori sărbătoresc prin concursuri Ziua Mondială a Tenisului de Masă,WTTD, care are loc pe 6 aprilie. Pentru a marca acest eveniment în toată lumea ,sunt în desfăşurare competiţii ,chiar şi o întrecere neoficială între ţări! În România, sub sigla ITTF şi Amatur (comunitatea iubitorilor acesui sport din România) sunt organizate aproape 125 de astfel de întreceri.Iaşul organizează pe 6-8 aprilie patru concursuri. Unul dintre ele are loc sâmbătă, începând de la ora 9:00, în incinta grupului de săli al CSM (str. Theodor Burada, nr. 4-6). Cupa “I LOVE TT” este deschisă tuturor celor ce iubesc acest frumos sport ,sub coordonarea tehnică a antrenorului Gigi Ciobotaru,care se aşteaptă la întreceri disputate, spectaculoase şi în spiritul deplin al fair-play-ului ce caracterizează această disciplină sportivă.

Examene importante pentru popicari

În zilele de 6 şi 7 aprilie, FR Popice organizează la Ploieşti turneul final al Campionatului Naţional de popice pentru tineret (U 23). Vor participa echipele CSM Târgu Mureş, CS CFR Cluj, CS Siderurgica Hunedoara, CS Inter Petrila, CSM Satu Mare şi CS CFR Olimpia ACB Iaşi. Echipa ieşeană, sub conducerea antrenorului Costică Ciurdea, va fi alcătuită din următorii sportivi: Ştefan Lincu, Cristian Toma, Sebastian Biţă, Iulian Cucu jr, Andrei Seliman, Iulian Bejan şi debutantul Alexandru Tincu. Tot la Ploieşti, în perioada 18-20 aprilie, este programat turneul final de popice al seniorilor, cu participarea formaţiilor CFR Cluj, CFR Olimpia ACB Iaşi (campioană naţională en-titre), Inter Petrila şi KSE Tg. Secuiesc.

 

CFR s-a hodinit o ţâră

Astra Giurgiu a învins, miercuri, pe terenul echipei CFR Cluj, scor 3-1, în turul semifinalelor Cupei României, şi are prima şansă la calificarea în ultimul act al competiţiei. Dan Petrescu a odihnit mulţi titulari obişnuiţi ai CFR, iar Astra a deschis scorul după doar patru minute, prin Valentin Gheorghe, care l-a depăşit pe Adam Lang şi l-a învins pe portarul Jesus Fernandez. Ardelenii au restabilit egalitatea în minutul 15, prin Bud, aflat la primul gol după revenirea la CFR Cluj.Giurgiuvenii au trecut din nou în avantaj în minutul 35, prin Begue, care a primit o pasă în careu de la Radunovic. Echipa lui Costel Enache a stabilit scorul final după pauză, în minutul 51, după ce lovitura liberă executată de Alibec a lovit bara, iar Butean a împins balonul în poartă.Returul dintre cele două formaţii va avea loc peste trei săptămâni, la Giurgiu.

Tot pe loc, pe loc, pe loc

România se menţine pe locul 25, cu un total de 1.496 de puncte, în clasamentului FIFA/Coca-Cola, dat publicităţii joi. Adversarele tricolorilor din grupa preliminară pentru Euro-2020, ocupă următoarele poziţii: locul 9, Spania (1.601 puncte) – staţionează; locul 14, Suedia (1.567 de puncte) – staţionează; locul 50 Norvegia (1.420 de puncte) – a coborât două poziţii; locul 102, Insulele Feroe (1.213 de puncte) – a coborât cinci poziţii; locul 180, Malta (943 de puncte) – a urcat două poziţii. Pe podiumul ierarhiei nu există nicio modificare. Belgia a rămas prima, cu 1.737 de puncte, campioana mondială Franţa este pe poziţia secundă, cu 1.734 de puncte, în timp ce Brazilia este pe 3, cu 1.676 de puncte. 

Copil deschide meciul cu Zimbabwe

Marius Copil (80 ATP) îl va întâlni, vineri, de la ora 15.00, pe Benjamin Lock, 26 de ani, locul 546 ATP, în primul meci al întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Zimbabwe, de la Piatra Neamţ. În prima zi, acest meci va fi urmat de partida Dragoş Dima (327ATP) - Takanyi Garanganga, 28 de ani, locul 449 ATP. Sâmbătă, de la ora 12.00, sunt programate meciurile: Horia Tecău / Florin Mergea - Benjamin Lock / Courtney Lock;Marius Copil - Takanyi Garanganga; Dragoş Dima - Benjamin Lock. Întâlnirea România - Zimbabwe contează pentru primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

Juventus amuşină titlul

Juventus Torino ar putea câştiga, duminică, titlul de campioană a Italiei cu numărul 35 din istoria clubului, al optulea consecutiv. Pentru a se “încorona” cu şapte etape înaintea finalului sezonului, Juventus trebuie să câştige meciul cu AC Milan, de pe teren propriu, şi Napoli să piardă partida de acasă, cu Genoa. În acest moment, Juve are un avans de 18 puncte în fruntea clasamentului Serie A faţă de formaţia fundaşului Vlad Chiricheş, aflată pe locului al doilea. Cu încă trei puncte şi cu avantajul meciurilor directe, echipa lui Cristiano Ronaldo îşi poate asigura matematic trofeul, cu o lună şi jumătatea înaintea finalului campionatului. Rezultatele din etapa XXX-a au făcut posbilă această situaţie, Juve câştigând în deplasare cu Cagliari, scor 2-0, iar Napoli fiind învinsă, suprinzător, “afară”, cu 1-2, de Empoli, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării (locul 18, retrogradabil, înaintea întâlnirii). Torinezii dispută derbiul cu Milan sâmbătă, de la ora 19.00, iar Napoli evoluează duminică, de la ora 21.30.

Două din trei, în finala olimpică

Finala masculină a turneului olimpic de tenis din 2020 de la Tokyo se va disputa după sistemul cel mai bun din trei seturi, a stabilit ITF, informează Reuters. Până în prezent, numai finala masculină a turneului olimpic se juca după sistemul cel mai bun din cinci seturi, paridele celelalte fiind după sistemul cel mai bun din trei seturi. În 2016, la Rio, Andy Murray l-a întrecut, în ultimul act, cu scorul de 7–5, 4–6, 6–2, 7–5, pe argentinianul Juan Martin del Potro. Modificări de regulament au fost efectuate şi la turnele olimpice de dublu. ITF a introdus super tie-break-ul până la 10 la egalitate de seturi şi la turneul olimpic, la fel ca în circuitele ATP şi WTA. Până în prezent, partidele de dublu de la JO se disputau după sistemul cel mai bun din trei seturi.La Rio, Horia Tecău şi Florin Mergea a fost învinşi în finală, cu scorul de 2-6, 6-3, 4-6, de cuplul spaniol Rafael Nadal/Marc Lopez.

Sterling aduce copiii la fotbal

Fotbalistul echipei Manchester City, Raheem Sterling, a decis să plătească pentru ca 550 de elevi de la fosta sa şcoală să asiste, sâmbătă, la meciul de pe stadionul Wembley cu formaţia Brighton, din semifinalele Cupei Angliei. Sterling, acum în vârstă de 24 de ani, s-a născut în Jamaica şi locuieşte în Anglia de la vârsta de cinci ani. El a studiat în zona Wembley, la şcoala Copland, redenumită în 2014 Academia Ark Elvin. Jucătorul a decis să acopere costurile pentru transportul elevilor la meci şi de la meci şi pentru bilete. Sterling a mai făcut donaţii în trecut. În 2017, el a contribuit cu o sumă “substanţială” la fondul deschis după incendiul de la Grenfell Tower. Manchester City va juca în semifialele Cupei Angliei, sâmbătă, pe stadionul Wembley, în compania echipei lui Florin Andone, Brighton.

Cu Feroe, în grupă la handbal

Naţionala de handbal feminin a României va juca în grupa a şaptea, cu reprezentativele Insulele Feroe, Ucraina şi Polonia, în preliminariile Campionatului European din 2020, potrivit tragerii la sorţi de joi, de la Copenhaga. Meciurile vor începe în 25 septembrie.  Între 31 mai – 2 iunie se vor juca meciurile din prima fază a preliminariilor, cu participarea Finlandei, Greciei şi Luxemburg, iar câştigătoarea va evolua ulterior în grupa 1 a preliminariilor. România a făcut parte din prima urnă valorică.  Meciurile se vor disputa între 25 septembrie 2019 şi 31 mai 2020, iar la turneul final vor obţine calificarea primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe, care se vor alătura Norvegiei şi Danemarcei, gazdele competiţiei. Turneul final va avea loc între 4-20 decembrie 2020, iar oraşele gazdă sunt Trondheim, Stavanger şi Oslo (Norvegia), respectiv Herning (Danemarca). Finalele vor avea loc la Oslo

 

Cristiano, învins de Der Spiegel

Fotbalistul Cristiano Ronaldo a pierdut un proces cu publicaţia Der Spiegel, intentat în urmă cu mai bine de doi ani de avocaţii portughezului, care contestau publicarea unor articole despre metodele jucătorului de evaziune fiscală. În februarie 2017, tribunalul regional din Hamburg îi ceruse publicaţiei, ca măsură provizorie, scoaterea din arhiva online a articolelor contestate despre Ronaldo, José Mourinho şi Mesüt Özil. Dacă nu respecta decizia tribunalului, Der Spiegel risca o amendă de până la 250.000 de euro. Dezvăluirile din Der Spiegel fac parte din seria Football Leaks şi vin de la sursa Rui Pinto, în prezent în detenţie provizorie în Portugalia.

Borcea vrea iar eliberare

Fostul acţionar Dinamo Bucureşti Cristian Borcea a depus o nouă cerere de eliberare condiţionată, Judecătoria Sectorului 5 stabilind termen de judecată pe data de 10 aprilie. Omul de afaceri a fost dus luni seară la Spitalul Floreasca, iar o zi mai târziu s-a întors la Penitenciarul Rahova.  Fostul acţionar al echipei Dinamo, Cristian Borcea, a fost transportat luni seară la Spitalul Floreasca din Capitală având probleme cu inima, a anunţat marţi avocatul său. Omul de afaceri trebuia să ajungă la instanţa supremă pentru a fi audiat în dosarul lui Neculai Onţanu, dar nu s-a mai prezentat. El a fost transportat însă înapoi la Penitenciarul Rahova marţi seară.

Interdicţie pentru fanii turbulenţi

Autorităţile argentiniene au decis ca 128 dee suporteri ai echipei Boca Juniors să aibă interdicţie de acces la meciuri pe o durată de patru ani. Printre cei 128 de fani se numără şi doi dintre liderii emblematici ai galeriilor Boca Juniors, Rafael Di Zeo şi Mauro Martin, care în 2017 au mai primit interdicţii valabile doi ani. Interdicţiile sunt valabile pentru competiţiile din Argentina. “Barrabravas”, grupurile de suporteri violenţi, reprezintă o problemă pentru fotbalul argentinian şi un proiect de lege împotriva violenţei pe stadioane se discută în prezent în parlament. Subiectul a fost relansat după ce în decembrie 2018 au avut loc violenţe care au dus la delocalizarea la Madrid a manşei secunde a Copa Libertadores, dintre River Plate şi Boca Juniors.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri