Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O prăjitură de la Muguruza

GALERIE
muguruza-garbine
  • muguruza-garbine
- +
 
Jucătoarea spaniolă a cerut un wild card pentru turneul de la Sidney, de săptămâna viitoare şi ar putea s-o depăşească pe Simona Halep în fruntea topul WTA, fără a-i afecta postura de prim-favorită la Australian Open

 

Până ieri era cert că Simona Halep nu mai poate pierde poziţia de lider mondial şi de cap de serie numărul 1 la Australian Open, înainte de începerea marelui turneu de la Melbourne. Această certitudine s-a stins ieri, când jucătoarea spaniolă Garbiñe Muguruza (2 WTA) a cerut şi a primit un wild card pentru turneul de categorie Premier de la Sydney, competiţie care va începe duminică, Reamintim că Muguruza a abandonat, marţi, în turul al doilea la Brisbane, din cauza unor crampe musculare, în meciul cu jucătoarea sârbă Aleksandra Krunic (53 WTA). Garbiñe ar fi putut urca pe primul loc mondial dacă ar fi ajuns în finală la Brisbane sau dacă ar fi câtigat turneul, în funcţie de rezultatele Simonei Halep la Shenzhen. însă abandonul o va coborî pe spaniolă pe locul 3 WTA, fiind întrecută şi de daneza Caroline Wozniacki. Dacă va cuceri titlul la Sydney, Muguruza o va întrece pe Simona Halep şi va deveni lider mondial înainte de startul turneului de Grand Slam. Ea va acumula 6.475 de puncte, faţă de 6. 425 de puncte cât ar aduna Simona dacă ar câştiga turneului de la Shenzhen. Simona Halep nu va participa la niciun turneu săptămâna viitoare. "Am mai jucat o singura dată la Sydney până acum şi mi-au plăcut foarte mult condiţiile de acolo, dar şi oraşul. Acest wild card este o oportunitate importantă pentru mine să mai joc câteva meciuri înainte de primul Grand Slam al anului. Tabloul de la Sydney este, însă, dificil şi nu vor exista meciuri uşoare", a adăugat Muguruza, care a mai evoluat la această competiţie în 2015. În schimb, Simona nu poate statutul de prim favorită la Melbourne, deoarece tragerea la sorţi a tabloului va avea loc înainte de încheierea competiţiei de la Sydney.La Sydney, vor mai participa campioana de la US Open, americanca Sloane Stephens (13 WTA),  cea de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko (7WTA), finalista de la Australian Open, Venus Williams (5 WTA), Johanna Konta, Petra Kvitova şi Angelique Kerber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri