Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O repriză de vis la Baku

GALERIE
chelsea
  • chelsea
- +

 

Chelsea a câştigat Liga Europa după ce a învins, în finală, cu 4-1 (0-0) pe Arsenal. Eden Hazard a fost desemnat omul meciului

Chelsea a câştigat, miercuri seară, pentru a doua oară Liga Europa, învingând în finala de la Baku rivala ei din Premier League. Arsenal Londra, cu scorul de 4-1. Toate golurile au fost marcate în repriza a doua timp de 23 de minute. Prima parte a fost echilibrată, cu o uşoară notă de superioritate a “tunarilor”, care au avut o primă mare ocazie de gol în min. 9, iar Granit Xhaka a zguduit bara cu un şut prin surprindere la colţul lung (’32). Chiar dacă Chelsea a avut un final bun de repriză (Giroud a fost aproape din gol în min. 39), nimeni nu şi-ar fi imaginat ceea ce avea să se întâmple după pauză: Olivier Giroud, bine deschis de Emerson, a păcălit apărearea tunarilor şi l-a învins pe Petr Cech cu un şut în diagonală. Arsenal s-a avântat mai mult în atac, iar Chelsea a suprins din nou pe contră: după o pasă mirifică primită de la Hazard, Pedro Rodriguez a reuşit să înscrie cu un şut din colţul careului mare (’60). Apărarea Arsenalului a cedat în continuare şi după numai cinci minute Maitland-Niles l-a faultat în careu pe Hazard şi Gianluca Rocchi a acordat un penalty pe care Hazard l-a transformat cu fentă. În continuare, nigerianul Iwobi, de-abia introdus de Unai Emery în echipa Arsenal a înscris golul de onoare (’69), iar Eden Hazard, servit de Giroud, a completat dubla. Au jucat echipele:

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovacic (’76 – Barkley) – Pedro (’71 – Willian), Giroud, Hazard (’89 – Zappacosta).

Arsenal: Cech – Papastathopoulos, Koscielny, Nacho (’66 – Guendouzi) – Maitland, Torreira (’66 – Iwobi), Xhaka, Kolasinac – Özil (’77 – Willock) –Lacazette, Aubameyang.

La final, căpitanul învingătorilor, Cesar Azpilicueta, a primit trofeul de la preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, trofeu adus pe teren de fostul internaţional olandez Pierre van Hooijdonk, ambasador al finalei. Jucătorul meciului a fost desemnat belgianul Eden Hazard, autor a două goluri şi o pasă decisivă. “În prima repriză, ambele echipe au fost un pic stresate, pentru că este finala. Când a marcat Olivier, cred că a fost începutul unei seri minunate. Am controlat jocul şi sunt fericit că ridic acest trofeu împreună cu băieţii”, a spus Hazard despre finala cu Arsenal. Hazard nu a dorit să comenteze prea mult discutata sa plecare la Real Madrid. “Am luat o decizie în urmă cu două săptămâni. O să aflaţi în vreo două zile. Cred că este o despărţire, dar în fotbal nu se ştie niciodată”, a adăugat el. Acesta a fost ultimul meci al portarului de la Arsenal, Petr Cech, care s

Maurizio Sarri (antrenor, Chelsea): “Sunt foarte fericit. Acest trofeu este foarte important pentru noi. Am meritat să câştigăm. După ce am avut probleme în ianuarie şi februarie, am reacţionat. Până la urmă am ajuns în Liga Campionilor prin Liga Europa, ceea ce nu este uşor. Am jucat finala Cupei Ligii în care ne-am calificat trecând de finalistele LC Liverpool şi Tottenham, iar finala cu Manchester City am pierdut-o la loviturile de departajare. În Liga Europa am jucat 12 meciuri, am câştigat 12 şi am remizat în trei, astfel că sunt de părere că am meritat victoria. Sunt foarte mulţumit de jucătorii mei”.

Unai Emery (antrenor, Arsenal): “Felicitări echipei Chelsea. Noi am jucat bine în prima repriză, am avut ocazii, dar primul gol primit a schimbat totul. Am încercat să rămânem în joc, dar al doilea gol ne-a făcut treaba şi mai grea. Suntem dezamăgiţi, dar per total am făcut un nou pas pentru a deveni mai buni şi competitivi. Am făcut încă un pas faţă de anul trecut”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri