Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Pe drumul spre Dancu va apărea un adevărat cartier rezidenţial, plin de blocuri turn

GALERIE
Podul Sfantul Ioan
  • Podul Sfantul Ioan
- +

Un nou proiect imobiliar, un imens bloc-turn cu şapte scări, va fi implementat de un grup de investitori evrei pe bulevardul Chimiei, aproape de Podul Sfântul Ioan. În aceeaşi zonă, şi Construcţii Hidrotehnice SA va ridica trei blocuri cu nouă etaje şi patru cu cinci etaje.

Un nou proiect imobiliar va fi implementat în zona industrială a Iaşului. Trei investitori vor să construiască un bloc cu opt etaje, iar din propunerea urbanistică reiese că imobilul va avea circa şapte tronsoane. Dezvoltatorii au la dispoziţie o suprafaţă de teren de aproape 6.400 mp. Proiectul va fi implementat pe bd. Chimiei, pe malul stâng al Bahluiului, după cartierul Metalurgiei, iar terenul aparţine cetăţenilor israelieni Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg. Blocurile vor fi ridicate pe o suprafaţă de 2.236 mp, în timp ce parcajele şi circulaţiile vor ocupa 1.278 mp, spaţiile verzi 1.917 mp, iar circulaţiile pietonale 958 mp.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), dezvoltatorii vor să amenajeze 310 locuri de parcare, 97% dintre acestea fiind prevăzute la cele două subsoluri ale imobilului. Înălţimea maximă propusă pentru imobil este de 26 metri. „După finalizarea investiţiei, terenul se va readuce la starea iniţială, pe spaţiile neconstruite se va planta gazon şi se va prevedea un punct gospodăresc“, se arată în proiectul de PUZ. Terenul de 6.390 mp a fost câştigat în instanţă de către investitori în urma unui proces care a durat trei ani, decizia fiind dată de Tribunalul Iaşi în octombrie 2016. Instanţa a recunoscut dreptul la proprietate în cazul unei suprafeţe totale de 53.272 mp, însă pentru cea mai mare parte a acestei suprafeţe, judecătorii au obligat Primăria să acorde despăgubiri întrucât terenurile sunt acum în proprietatea privată a unor firme cu activitate industrială (Metalochimice SA, Metaldistribuţie SRL etc.). Moştenitorii au intrat efectiv în proprietatea terenului liber de 6.390 mp în martie 2017, iar în luna noiembrie au solicitat Primăriei aprobarea planului urbanistic pentru construirea tronsoanelor de bloc.

Ansamblul de lângă Podul Sf. Ioan, la un pas de autorizare

Un alt proiect din zonă, care aparţine Construcţii Hidrotehnice SA, este aproape de a fi aprobat. Municipalitatea a publicat ieri un raport care consfinţeşte încheierea etapei de consultare publică. Firma are la dispoziţie peste 16.000 mp lângă Podul Sf. Ioan (cel mai estic pod peste Bahlui, din municipiul Iaşi) şi vrea să construiască trei blocuri cu nouă etaje şi patru cu cinci etaje. În raport se arată că nicio persoană nu a depus sesizări împotriva proiectului. „Având în vedere că s-au respectat procedurile prevăzute în Regulamentul local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajare a teritoriului, această etapă a fost finalizată şi s-a demarat circuitul legal de avizare“, se precizează în raport. Proiectul va fi discutat în Comisia de urbanism şi, ulterior, supus aprobării plenului Consiliului Local. Construcţii Hidrotehnice SA a mai propus municipalităţii un alt proiect în zona Manta Roşie, lângă fostul magazin Dedeman. Şi în acest caz a fost publicat raportul de informare. Firma vrea să construiască un ansamblu rezidenţial cu patru blocuri, unul cu şase etaje şi trei cu patru etaje.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri