Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Politehnica a adus un internaţional de 20 de ani crescut în Italia. Iaşul a trecut Prutul

GALERIE
alex-mogos-corvinul
  • alex-mogos-corvinul
- +

Politehnica Iaşi continuă campania de întărire a lotului. Clubul ieşean l-a adus şi pe Alexandru Mogoş (foto - în tricoul Corvinului), care poate acoperi regula jucătorilor născuţi în 2002 pe care orice echipă de Liga a II-a trebuie să conteze pe parcursul unui meci oficial.

Mogoş (1,81 metri), care joacă extremă stângă, dar poate fi folosit şi mijlocaş stânga sau central, este născut la Drobeta Turnu Severin şi a evoluat la juniori la Virtus Entella, club care a activat în ultimii ani în liga a doua şi liga a treia din Italia.

În 2021, fotbalistul a revenit în România, la Corvinul Hunedoara (Liga a III-a), iar vara trecută a trecut la Ripensia Timişoara. La divizionara secundă din Banat, Alexandru Mogoş, care a fost selecţionat în naţionala tricoloră formată din jucători sub 20 de ani, a bifat, în sezonul de toamnă, 15 meciuri în campionat şi unul în Cupa României.

Gruparea ieşeană vrea să legitimeze în această iarnă şi alţi jucători tineri, care s-au antrenat sub comanda antrenorului Leo Grozavu luna trecută şi în această lună. Este vorba de aripa Bogdan Istrătie (19 ani, Jiul Petroşani) şi mijlocaşul central basarabean Alexandru Gău (19 ani, Viitorul Darabani), care evoluează şi fundaş stânga.

Reamintim, Politehnica a adus în această perioadă şi cinci fotbalişti cu pretenţii de titulari: aripa Alexandru Musi (19 ani, împrumutat până în vară de la FCSB), mijlocaşul ofensiv Robert Ion (23 ani, Farul Constanţa), stoperul croat Matija Katanec (33 ani, NK Varazdin, Croaţia I), mijlocaşul central Cătălin Itu (24 ani, împrumutat până în vară de la CFR Cluj) şi atacantul Jakob Vojtus (30 ani, Rapid Bucureşti).

Jucătorii amintiţi mai sus vor juca, alături de majoritatea fotbaliştilor rămaşi în Copou dintre cei care au început sezonul la Iaşi, în testele pe care Poli le va susţine vineri şi sâmbătă în Republica Moldova, cu echipe basarabene de primă ligă, CSF Bălţi şi Zimbru Chişinău.

Faţă de programul iniţial anunţat de Politehnica au apărut unele modificări. În primul rând, partidele vor avea loc la baza Zimbru din capitala Republicii Moldova şi nu pe terenul FC Sfântul Gheorghe Suruceni. Apoi, disputa de vineri contra formaţiei din Bălţi (locul V la finalul sezonului trecut, VI în sezonul în curs) nu va mai începe la ora 14:00, ci la ora 12:00. Verificarea de sâmbătă, cu Zimbru Chişinău, se va derula conform programării iniţiale, de la ora 11:00. Zimbru, fostă campioană, a evitat greu retrogradarea în vară, clasându-se pe locul VII între cele opt echipe basarabene din eşalonul de elită, iar acum este pe poziţia a III-a a clasamentului Diviziei Naţionale a Moldovei.

Politehnica a mai susţinut un test în acest an, săptămâna trecută, în Copou, 2-4 (1-3) cu Bucovina Rădăuţi (Liga a III-a).

Din delegaţia ieşeană care a trecut Prutul joi după amiază lipsesc Christ Kouadio, Denis Ciaun, Viorel Lică, Tudor Telcean, despre care s-a spus că au probleme de natură medicală, şi atacantul polonez Pawel Tomczyk. Lui Tomczyk i s-a pus în vedere să-şi caute echipă, în condiţiile în care, după sosirea lui Vojtus, nu mai intră în planurile lui Grozavu.

Astfel, în afară de cele cinci achiziţii ale iernii şi cei trei tineri amintiţi, Grozavu va mai avea la dispoziţie alţi 18 jucători: Risto Jankov, Ianoş Brînză; Mădălin Martac, Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Enrichi Finica, Ştefan Ştefanovici, Gabriel Vaşvari, Julian Marchioni, Francisc Cristea, Alin Roman, Antonio Dumitru, Cătălin Hlistei, Shayon Harrison şi juniorii Călin Burcă, Alexandru Hrib, Diego Fărcaş şi Ionuţ Olăeru. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri