Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Proiect inedit în căminele de vârstnici din Iaşi: „Hai pe NET!“

Acţiunea face parte dintr-o campanie mai amplă de aşa-numită „alfabetizare digitală“.

GALERIE
cursuri de calculator pentru pensionari (2)
  • cursuri de calculator pentru pensionari (2)
- +

Seniorii de la două cămine de persoane vârstnice din Iaşi vor învăţa săptămâna viitoare cum pot utiliza internetul şi „Web-ul de sănătate“, dar şi despre siguranţa online a familiei. Evenimentele au loc în cadrul campania de incluziune digitală „Hai pe NET!“, aceasta fiind o campanie de alfabetizare şi incluziune digitală iniţiată de Fundaţia EOS, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia APDETIC. 

Campania se află la cea de-a noua ediţie, aceasta având drept scop susţinerea de activităţi online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acţiuni ce vizează performanţa în mediul online. Biblioteca Judeţeană „Gh.e Asachi“ din Iaşi va organiza săptămâna viitoare o serie de sesiuni interactive şi ateliere practice de abilităţi digitale, acestea urmând să fie susţinute de specialişti ai bibliotecii.

Cititi si: Topul vitezelor de internet in 2017. La internet fix conduce RCS&RDS

Activităţile se vor desfăşura pe două paliere, de dezvoltare a abilităţilor în filtrarea informaţiei din mediul online, dar şi de siguranţă cibernetică. Primul eveniment va avea loc marţi, 20 martie, la Filiala „Ion Creangă“ a Bibliotecii Judeţene. Începând cu ora 9.00, membrii Asociaţiei Afect din Iaşi vor participa la prezentarea interactivă „Web-ul de sănătate pentru vârsta a treia“, iar de la ora 10.30, aceeaşi temă va fi prezentată şi locatarilor Căminului de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva“ din Copou. Miercuri, de la ora 10, seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Bucium vor fi iniţiaţi în „Pagini web de sănătate pentru seniori“. În aceeaşi zi, de la ora 12, elevii de la Şcoala „Ion Neculce“ din Iaşi vor participa la o sesiune de discuţii cu privire la siguranţa pe site-urile de socializare, respectiv „Facebook: riscuri şi pericole din lumea virtuală“. Pe data de 23 martie, de la ora 15, specialiştii Bibliotecii Judeţene vor ajunge la Centrul de plasament „Sf. Iosif“, unde beneficiari ai Centrului DIFAIN CSA Iaşi, ai Centrului Diecezan Caritas şi ai Fundaţiei Hecuba vor afla informaţii despre „Instrumente pentru siguranţa online a familiei“. Activitatea are ca scop diminuarea fenomenelor actuale întâmpinate de familiile în care unul sau ambii părinţi sunt plecaţi în străinătate, dar şi cauzele ce decurg prin nesupravegherea copiilor atunci când accesează internetul. 

Cititi si: A comandat de pe un site din China un televizor și o pereche de clăpari și a primit un set de pixuri

Campania se află la cea de-a noua ediţie, aceasta având drept scop susţinerea de activităţi online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acţiuni ce vizează performanţa în mediul online. Biblioteca Judeţeană „Gh.e Asachi“ din Iaşi va organiza săptămâna viitoare o serie de sesiuni interactive şi ateliere practice de abilităţi digitale, acestea urmând să fie susţinute de specialişti ai bibliotecii.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri