Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Raportul SUA despre OZN-uri: Nu s-au găsit dovezi că ar fi nave extraterestre, dar nici că nu sunt

GALERIE
ozn
  • ozn
- +

Serviciile secrete din SUA nu au găsit dovezi că ”fenomenele aeriene” observate de piloții din Marina americană în ultimii ani sunt nave extraterestre, dar tot nu pot explica mișcările neobișnuite care nu pot fi explicate nici de oamenii de știință, nici de armată, au devăluit înalți oficiali ce au primit informații din mult așteptatul raport guvernamental ce urmează să fie făcut public, scrie New York Times.

Raportul stabilește că o foarte mare majoritate a celor 120 de incidente din ultimele două decenii nu au legătură cu vreo tehnologie a armatei americane sau a guvernului SUA, au spus sursele ziarului citat.

Această concluzie elimină posibilitatea ca piloții Marinei care au raportat obiecte zburătoare neidentificate să fi dat peste programe guvernamentale secrete.

Ar putea să fie totuși nave extraterestre

Dar aceasta este, însă, singura concluzie reală din raportul secret, potrivit surselor NYT. Deși raportul ce urmează să fie trimis Congresului până pe 25 iunie include și alte concluzii ferme, înalți oficiali care au au avut acces la document spun că ambiguitatea acestora face ca guvernul să nu fie capabil să excludă teoriile că fenomenele observate de piloții Marinei să fie totuși nave extraterestre.

Vechea fascinație a americanilor cu OZN-urile s-a intensificat în ultimele săptămâni în așteptarea publicării raportului. Fostul președinte Barack Obama a alimentat speculațiile luna trecută, într-o emisiune televizată.

”Ceea ce este adevărat, și vorbesc serios acum, este că există înregistrări de obiecte de pe cer și nu știm exact ce sunt”, a spus Obama.

Unele ”fenomene aeriene” nu pot fi explicate

Raportul admite că multe dintre fenomenele observate sunt greu de explicat, printre care accelerația lor, capacitatea de a-și schimba brusc direcția și de a se scufunda.

Una dintre posibilele explicații, aceea că ar putea fi baloane meteo sau de alt tip nu rezistă în toate cazurile, din cauza schimbărilor de viteză ale vântului la momentul unor interacțiuni.

Raportul final va include și o anexă clasificată. Deși aceasta nu va conține dovezi care să arate că fenomenele sunt nave extraterestre, oficialii recunosc că faptul că publicul nu le va vedea va alimenta speculațiile că guvernul ține la secret informații despre vizitatori extratereștri pe Pământ.

Îngrijorați că ar putea fi vorba de tehnologie din China sau Rusia

Cele mai multe dintre cele 120 de incidente examinate în raport sunt de la membri ai Marinei SUA. În document sunt analizate și incidente din ultimele două decenii ce implică armate străine. Serviciile secrete americane cred că cel puțin o parte dintre fenomenele aeriene ar putea fi explicate de tehnologii experimentale ale unei puteri rivale, cel mai probabil China sau Rusia.

O sursă de rang înalt ce a avut acces la informații a a spus fără ezitare că oficialii americani știau că nu este vorba de tehnologie americană. Aceasta a adăugat că armata și serviciile secrete americane sunt îngrijorate că Rusia sau China experimentează cu tehnologie Hipersonică.

Această sursă și ceilalți oficiali consultați au făcut dezvăluiri din raportul secret privind posibilele nave extraterestre sub condiția anonimității deoarece nu sunt autorizați să vorbească public despre informațiile clasificate privind OZN-urile.

După zeci de ani în care autoritățile americane au luat în derâdere și au catalogat drept aberații toate semnalările de OZN-uri de pe teritoriul Statelor Unite, Pentagonul a recunoscut recent, în mod oficial, existența unor obiecte zburătoare neidentificate (OZN), care prezintă comportamente și proprietăți inexplicabile.​

Sursa: hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri