Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

S-au băgat statuete proaspete la Hollywood!

GALERIE
Oscar
  • Oscar
- +

Acest week-end e marcat de decernarea Premiilor Oscar, eveniment suprapus peste Dragobete; deoarece mulţi români vor fi ocupaţi cu iubirea tradiţională şi nu vor avea timp de filme, prezentăm cele mai bune producţii care se bat pentru statuete:

* The Favourite. Regizorul i-o fi pus numele anume să bage confuzie în minţile celor din juriu, care îşi vor spune că filmul e favoritul; să fi fost în locul lui l-am fi numit din prima "Câştigătorul". Film de epocă la modă, la modul că e cu relaţii homosexuale între dudui şi cu Emma Stone, pe care Spiderman a scăpat-o de pământ.

* Black Panther. Film corect politic cu negri şi primul film cu supereroi nominalizat la Oscar, deci s-a mai făcut un pas în direcţia asta. În curând vor fi nominalizate clipuri cu pisici sau accidente filmate cu camera de pe parbriz; unele sunt chiar amuzante, mai ales filmuleţele cu meşteri beţi - "Idiots at work", pe YouTube. Fiecare zidar va purta în sacoşă, pe lângă petul de bere, o statuetă aurie. În rest, filmul nu-i rău, dacă vă place genul, şi explică în sfârşit de unde vine vibraniumul, dacă eraţi curioşi.

* BlacKkKlansman. Alt film cu negri, dar poliţist. Am dat cu mopul şi am făcut cafea în timpul său, vreo jumătate de oră, dar nu ni s-a părut că am pierdut ceva.

* Bohemian Rhapsody nu-i cu negri, ca anterioarele, dar este cu muzică şi cu relaţii homosexuale. Păcat de subiect, că se putea trata mai bine.

                                                        *         *         *

* A Star Is Born nu-i cu negri, nici cu relaţii homosexuale, dar e cu muzică şi nu-i rău, deşi pare cam fumat, că s-a mai făcut de trei ori: în 1937, cu Janet Gaynor şi Fredric March, în 1954, cu Judy Garland şi James Mason, apoi în 1976, cu Barbra Streisand şi Kris Kristofferson. Ne-a sărit în urechi vocea actorului / regizorului Bradley Cooper şi în ochi Lady Gaga neboită pe faţă, fără rochie din fleici şi arătând omeneşte.

* Green Book este cu muzică, e cu negri şi cu homosexualitate (un negru muzician homosexual), aşadar are toate cele trei ingrediente la modă, care i-ar putea aduce premiul. Despre celelalte două, Rome şi Vice, nu ştim prea multe; doar că primul se numeşte Rome, deşi acţiunea se petrece în Mexic, deci e ca un film numit Hârlău, în care e vorba despre Tecuci. Vice nu-i cu vicii, ci cu viaţa unui vicepreşedinte; are şi el şanse să pupe ceva statuete, fiind un film politic mai stângist, pe placul publicului larg, democrat. Oricum, putem pune pariu cu voi pe cât vreţi că sigur va fi ales unul dintre filmele pomenite mai sus. Deşi pot apărea şi aici surprize...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri