Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Colecţia Hexagon - carte de călătorie

"Şacalul securităţii. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc", de Liviu Tofan

GALERIE
Sacalul-securitatii
  • Sacalul-securitatii
- +

Liviu Tofan îşi surprinde cititorul prin detaliile demne de roman poliţist, probate însă cu documente din toate colţurile lumii: operaţiuni ultrasecrete, afaceri de contraspionaj, percheziţii conspirative, atacuri distrugătoare, atentate cu colete-capcană, bani negri, anchete muşamalizate.

Volum apărut sub egida Institutului Roman de Istorie Recentă şi a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Romanesc.
 
„München, 21 februarie 1981, ora 21.50: o explozie înfiorătoare, aşa cum oraşul german nu mai trăise de la al Doilea Razboi Mondial, zguduie sediul postului de radio Europa Liberă. După trei decenii de la atentat, excepţionala carte "Şacalul securităţii. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc" spune povestea absconsă a relaţiei dintre gruparea teroristă şi Securitatea lui Ceauşescu, dezvăluind amănunte inedite ale atentatului de la München.

Cum a ajuns Securitatea să lucreze cu cel mai rău famat terorist al timpului? În ce operaţiuni? Cât şi cum a plătit? Cum se face că afaceri oneroase şi atentate teroriste asupra statelor occidentale au fost puse la cale la Bucureşti?
Ceea ce nu au reuşit autorităţile române postcomuniste în două decenii – alcătuirea unui rechizitoriu revelator pentru trimiterea în faţa justitiei a capilor Securităţii pentru complicitatea cu gangsterul terorist revolutionar Carlos Sacalul – a izbutit Liviu Tofan. O carte captivantă, o analiză minuţioasă care îmbină cercetarea istorică cu jurnalismul de investigaţie.” (Andrei Muraru)
 
Din cuprins:
„Să-i omorâm pe toţi” • Din spatele Cortinei de Fier • Cine se aseamănă se adună • Începutul sfârşitului • Nota de plată • Secretele dăunează grav sănătaţii • Procurorii întreabă, martorii se fac că răspund.


DESPRE AUTOR


Liviu Tofan este jurnalist şi cercetător al evenimentelor din timpul Războiului Rece, pe care le-a trăit ca redactor la Radio Europa Liberă. Născut la Bucureşti în 1948, a studiat filologia la Universitatea Bucureşti (germana-engleză), a părăsit România în anul 1973 şi s-a stabilit în Germania, la München. Acolo a lucrat timp de 20 de ani la postul american de radio Europa Libera (RFE/RL), mai întâi ca redactor de ştiri. A devenit şef al serviciului de ştiri (News Chief) în 1980, apoi director adjunct al Departamentului Românesc. Revenit în România după înlăturarea regimului comunist, Liviu Tofan a înfiinţat şi condus până în 1994 redacţia din Bucureşti a Radio Europa Liberă. A fost cofondator şi director al Radio Total (96,9 FM) şi a realizat diverse producţii TV. Din 2008, Liviu Tofan este directorul Institutului Roman de Istorie Recentă (IRIR), o fundaţie independentă.


De marţi, 27 martie 2018, la chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: "Şacalul securităţii. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc", de Liviu Tofan

 

Pret: 12 lei

Partener: Fundaţia Antibiotice Ştiinţă şi Suflet

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri