Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şantier la Maternitatea Elena Doamna: un pavilion al unităţii, în reparaţii

GALERIE
maternitate elena doamna
  • maternitate elena doamna
- +

La Maternitatea „Elena Doamna“ au început de curând lucrări de reparaţii curente în pavilionul I, fiind vorba în special de lucrări de igienizare, dar şi schimbări ale instalaţiei electrice, de termoficare sau sanitare. Acestea vor fi făcute din fondurile proprii ale spitalului.

 „Lucrări de acest gen nu au mai fost făcute de cel puţin zece ani, noi ne-am dori să facem şi reparaţii generale, dar momentan suntem blocaţi de procesul acesta de retrocedare care sperăm că se apropie de final. Consiliul Judeţean Iaşi poartă în continuare discuţii şi negocieri cu Fundaţia Caritatea, vrem să se concretizeze cât mai repede într-o variantă finală astfel încât să nu mai avem acest blocaj legat de a investi în patrimoniul spitalului. Odată cu încheierea retrocedării, se vor demara şi proiectele importante ale acestui spital“, a precizat dr. Gabriel Martinescu, managerul unităţii medicale.
 
Din anul 2003, membrii comunităţii evreieşti au făcut o notificare de revendicare către CJ Iaşi, deoarece până în anul 1948 aici a funcţionat un spital şi o maternitate evreiască. Însă dacă se va rezolva problema retrocedării, unitatea me­dicală ar putea ca pe cei peste 8.000 de metri pătraţi existenţi să poată construi o nouă clădire unde să funcţioneze un „centru comun de excelenţă interdisciplinară de exploatare şi cercetare medicală“, dar şi un centru regional pentru tratarea infertilităţii. Despre centrul de cercetare au discutat săptămâna trecută reprezentanţii CJ împreună cu cei ai spitalelor din subordine, fiind vorba despre o centralizare într-un singur loc a mai multor laboratoare, centre de simulare şi de cercetare de care să beneficieze toate spitalele ieşene. Acesta ar urma să fie de fapt o clădire cu patru etaje, subsol şi demisol, care pe lângă zona de cercetare, va prelua şi activitatea de obstetrică-ginecologie a maternităţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri