Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Se fac cărţile pentru primăvară

GALERIE
eric-viitorul
  • eric-viitorul
- +

În acest week-end se dispută ultimele meciuri din anul 2017 în Liga I.  FCSB – FC Viitorul, CSU Craiova – CFR Cluj şi Astra Giurgiu – FC Botoşani sunt cele mai interesante

 

 

Înainte, când turul era tur şi returul era retur, când toamna era toamnă şi primăvara era primăvară, fără plaiuri cu of şi vai, echipa care încheia turul pe primul loc era încoronată cu titlul neoficial de campioană de toamnă. Acum, însă, sfârşitul turului nu mai încoronează nimic, nu numai că se joacă o bună bucată din retur tot toamna, dar şi pentru că după ce se încheie şi returul se porneşte un alt campionat (de fapt, două, unul mai mare şi unul mai mic), cu puncte înjumătăţite. Ironic vorbind, câştigătoarea turului (regulat sau regular – cum e mai trendy) e campioana de toamnă, cea dinaintea întreruperii este campioana de iarnă, cea de la sfârşitul sezonului regulat(r) e campioana de primăvară, iar adevărata campioană este cea de vară.

Aşadar, în aceste zile, de vineri până luni, oamenii buni din fotbalul românesc vor pune de o ultimă etapă hibernală, că până la sfârşitul sezonului regulat mai sunt patru etape la sfârşitul iernii. Se cunosc deja primele trei clasate pe 2017 şi chiar dacă matematic doar CFR Cluj este calificată în play-off, se poate spune că şi FCSB, şi Craiova vor fi pe acolo. Se credea că şi FC Botoşani a sărit pârleazul spre înalta societate, însă ultimele rezultate şi programul viitor îi creează emoţii. Botoşani, Viitorul, Astra, Dinamo luptă pentru trei locuri şi mai speră şi CSM Poli Iaşi, o echipă care are un program mai lejer. La coada clasamentului ar deveni din ce în ce mai clar că Juventus este condamnată, iar Sepsi şi Gaz Metan se vor bate pentru şansa barajului, dacă n-ar veni şi play-outul cu complicata lui înjumătăţire. De fapt, tocmai asta face ca echipele să se bată amarnic şi în aceste etape, pentru a strânge puncte pentru fazele finale.

Este unul dintre motivele pentru care FCSB – FC Viitorul este meciul etapei. Bucureştenii vor să reducă distanţa faţă de CFR, care are un meci amarnic de greu cu oltenii şi aceştia interesaţi de ”ecarturi”. În plus, anul acesta FCSB n-a avut spor cu dobrogenii lui Hagi, care au câştigat trei din cele patru meciuri directe, unul încheindu-se la egalitate. Nu în ultimul rând, se aşteaptă şi la spectacol, din moment că principalii marcatori ai sezonului, vor fi pe teren. Este vorba de Ţucudean şi Gnohéré, asta dacă nu cumva pe satrapul din Pipera îl apucă dorul de Alibec. La Craiova, în play-off-ul trecut  au câştigat ceferiştii (dar s-a întâmplat şi invers) dar echipa olteană s-a cam dezumflat în ultima vreme, poate că antrenorii s-au mai obişnuit cu sistemul neobişnuit al lui Devis Mangia. Pentru zona gri de la mijlocul clasamentului, mai plină de suspans, meciul Astra – Botoşani este cel mai interesant, moldovenii urmărind să răzbune eşecul de pe teren propriu, iar ceilalţi moldoveni din târgul Ieşilor rugându-se pentru un “X,2” mai mult decât pentru victoria lor cu Juventus. Dinamo are şi ea de răzbunat o umilinţă, în faţa timişorenilor, iar dacă Ionuţ Popa nu uită şi nu iartă,  “căţeii” se pot îndepărta de locul VI. În zona de jos, meciuri de of şi jele: Concordia – Gaz Metan şi Voluntari – Sepsi, în care oaspeţii vin cu speranţe, iar gazdele se gândesc la viitoarele înjumătăţiri.

Şi de luni, gata, campionatul se va relua în februarie cu încă patru etape de foc şi vom vedea, în sfârşit, configuraţia celor două căprării ale fazei finale.

 

Programul etapei a XXII-a

Astăzi: Astra Giurgiu – FC Botoşani (în tur, 3-1, ora 20:00)

Sâmbătă: Concordia – Chiajna – Gaz Metan Mediaş ( 2-1, 15:00), CSU Craiova – CFR Cluj (1-2, 20:30).

Duminică: CSM Poli Iaşi – Juventus Bucureşti (2-2, 17:30), FCSB – FC Viitorul (0-1, 20:00).

Luni: FC Voluntari – Sepsi Sfântu Gheorghe (3-0, 17:00), ACS Poli Timişoara – Dinamo (2-1, 20:00).

Partidele vor fi transmise pe canalele LOOK, DIGI şi TELEKOM-SPORT.

 

Clasament

1. CFR           21        15        4          2          34-10 49 (^16)

2. FCSB         21        13        5          3          43-14 44 (^14)

3. Craiova      21        11        7          3          34-22 40 (^10)

4. Botoşani    21        10        5          6          25-21 35 (^2)

5. Viitorul       21        10        4          7          29-17 34 (^1)

6. Astra           21        9          7          5          29-20 34 (^4)

7. Dinamo      21        10        3          8          31-22 33 (0)

8. Iaşi              21        7          6          8          24-28 27 (-3)

9. Timiş.         21        6          7          8          18-30 25 (-5)

10. Chiajna    21        7          2          12        28-28 23 (-7)

11. Voluntari  21        5          7          9          18-25 22 (-5)

12. Sepsi       21        4          3          14        13-37 15 (-18)

13. Mediaş     21        2          8          11        9-31   14 (-20)

14. Juventus  21        1          6          14        11-41 9 (-24)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri