Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESA

SONDAJ: Aproape jumătate dintre companii au decis deja să păstreze salariul net al angajaţilor

GALERIE
salariu
  • salariu
- +

Suspansul s-a încheiat pentru unii dintre ei, angajaţii pot răsufla uşuraţi. Când vor intra în supermarket în ianuarie, vor avea aceiaşi bani pe cardul de salarii, nu le va lipsi nici un leu. Vor uita repede toată tevatura făcută în jurul subiectului, toată zvonistica din birouri, scenariile sumbre ţesute în pauzele de ţigară. Viaţa va reintra în normal şi vor putea afirma că pe ei nu i-a afectat într-adevăr cu nimic trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Căci, înainte chiar de ordonanţa de vineri, care obligă firmele să iniţieze negocieri cu partenerii sociali pentru punerea în practică a transferului, 48% din companiile participante la un sondaj fulger al AIMS International România luaseră deja decizia fermă de a compensa în totalitate trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Mai mult, alte 39% din companii au declarat că ”încă nu am luat o decizie, dar e destul de posibil să compensăm”. Aceasta înseamnă că o majoritate covârşitoare, 87%, se pregăteşte să pună în practică această măsură, alegând să îşi protejeze angajaţii. Lucru pe care, de altfel, a mizat şi Guvernul, fiind prea bine cunoscută bătălia dintre firme pentru fiecare om disponibil pe piaţa muncii.

AIMS International România, companie de consultanţă în Resurse Umane, a făcut, săptămâna trecută, un sondaj fulger printre companiile private din România, pentru a identifica variantele pe care acestea le iau în considerare privind aplicarea Ordonanţei de Urgenţă nr 79 / 2017, de modificare a Codului Fiscal. La sondajul AIMS au răspuns, în două zile, 270 de companii din toată ţara, aproape toate având capital străin sau mixt. Majoritatea acestor companii sunt nume importante în domeniul lor de activitate, peste 70% fiind companii multinaţionale. 50% din firmele care au participat la studiu au activitate de producţie, 28% sunt companii care activează în domeniul IT, iar 10% sunt din zona serviciilor – acestea fiind cele mai consistente sectoare de activitate reprezentate în sondajul AIMS. Judeţele sau localităţile de unde s-au primit cele mai multe răspunsuri sunt Timiş, Bucureşti, Cluj, Arad, Sibiu, Braşov, Bihor, Argeş şi Iaşi.

 

Nici măcar una dintre companiile participante la sondaj nu a declarat că NU va compensa transferul contribuţiilor, dar a existat un foarte mic procent de 2% care a spus că ”încă nu am luat o decizie, dar e posibil să nu putem compensa”. Doar 6% din respondenţi au declarat că ”încă nu am luat o decizie şi nu putem estima acum ce vom face”. Procentul ”hotărâţilor” este foarte mare în judeţele Bihor (82% din cei care au participat în sondaj), Braşov (63%), Argeş (60%), Arad şi Timiş (54, respectiv 52%), dar foarte mic în Bucureşti (23% din participanţi). 53% din firmele de producţie şi 42% din firmele de IT au declarat că au luat deja decizia de a compensa în totalitate acest transfer.

S-a pus apoi problema modului în care se va compensa acest transfer, două fiind variantele menţionate cel mai des: fie prin creşterea salariului de încadrare  cu procentul care reprezintă acoperirea taxelor către stat (care este mai degrabă o măsură ireversibilă, căci este foarte dificil a se scădea ulterior salariul, în caz că se va renunţa la această ”revoluţie fiscală”), fie prin acordarea unui bonus lunar, care să asigure angajatului acelaşi salariu net ca înainte de transferul contribuţiilor. Bonusul este luat în calcul pentru o perioadă scurtă de timp, de câteva luni, până la instaurarea unei stabilităţi fiscale în România, dacă aşa ceva se va întampla. Astfel, 32% din companiile participante au optat deja pentru creşterea salariului de bază şi doar 17% pentru bonus lunar. La aceştia se adaugă cei care, până joia trecută, nu aveau încă toate aprobările, dar au putut să declare: 26% că ”încă nu am luat o decizie, dar e destul de posibil să creştem salariul de bază”, respectiv 11% care încă nu luaseră o decizie, ”dar e destul de posibil să acordăm bonus lunar”. Cei mai hotărâţi în creşterea salariului de încadrare sunt angajatorii din Banat şi din Centrul ţării (nici un angajator din zona de Centru nu a ales încă varianta bonusului). În acelaşi context, cele mai multe companii au ales varianta întocmirii unui act adiţional la contractul individual de muncă (37% din totalul participanţilor au hotărât deja acest lucru, în timp ce 25% înclină către această variantă) – din nou o variantă mai degrabă ireversibilă, spre deosebire de cei 10% care au optat pentru soluţia comunicării către angajaţi a unei decizii interne (posibilă mai degrabă în cazul acordării de bonus).

În ceea ce priveşte pierderea în câştig net a angajaţilor care sunt în prezent scutiţi de impozit – şi este cazul, într-un număr mare, mai ales al angajaţilor care lucrează în companii de IT, 50% din companiile din acest domeniu care au răspuns sondajului AIMS, au declarat că intenţionează să compenseze total această pierdere, prin creşterea salariului brut de bază. Au fost şi unele companii care au menţionat că le va fi dificil să suporte această creştere, iar altele au luat decizia de a compensa doar parţial.

Concluziile acestui sondaj demonstrează că firmele private, cel puţin cele 270 participante la acest studiu, oricum aveau tendinţa de a suporta compensarea transferului taxelor, fără a fi nevoie să fie împinse de la spate de ordonanţa 82, de joi noaptea. Frământările din birourile de management sau Resurse Umane din ultimele două săptămâni, nopţile pierdute în calcule şi simulări, şedinţele nesfârşite, rapoartele şi prezentările pentru sediile centrale au avut ca scop proiectarea unei imagini de ansamblu a impactului asupra bugetului companiei a punerii în practică a acestor măsuri. Nu se poate discuta despre un impact 0 asupra companiilor, chiar şi numai dacă se iau în calcul toate orele suplimentare care se vor face pentru a întocmi acte adiţionale până la 31 decembrie pentru milioane de angajaţi sau costurile suplimentare pentru a se opera modificări în softurile de salarizare. Iar dacă se compensează şi pierderea în câştig net pentru angajaţii până acum scutiţi de impozit, atunci suplimentările la bugetul companiilor sunt obligatorii. Şi nu e uşor lucru să îi dumireşti pe cei de la sediul central cu ce se întâmplă în România.

AIMS International România este o companie de consultanţă în resurse umane prezentă pe piaţa românească de 25 de ani, prin cele două birouri, de la Bucureşti şi Timişoara. Compania oferă servicii de consultanţă pentru dezvoltarea oamenilor sau organizaţiilor, dar şi a proceselor şi sistemelor de Resurse Umane. De 20 ani, AIMS realizează anual studiul de compensaţii şi beneficii AIMS SalaryMap, pentru companii cu activităţi de producţie, respectiv din zona de IT.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri