Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Stafia şi Ghihocelul au lovit cu indienelul. Iaca şi de ce!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă prevesteam vineri aicea că va urma un uichend fierbinte la partidoiul ieşean, în ciuda ploilor reci care s-au abătut peste giudeţ, iar unii nu prea ne-au crezut, pe motiv de relaxare şi Covid. 

Ei bine, iaca: au fost cu vârf şi îndesat lovituri la gioale, căci gemete s-au auzit zice-se că până spre Bucium. Peste toate, însă, una anume bucată lovitură ne-a atras atenţia: ghioaga de mămăligă cu care şeful de la muniţip al partidoiului, O stafie cu cioc, l-a cadorisit prin amicul şantajist Ghihocel Osânză pe şeful de la giudeţ, nea Măricel. Ce-i drept, ne spuseseră nouă mai multe surse încă de acum o săptămână că, înainte de licitaţiunea pentru şpitalul pe roţi de la Leşcani, câştigată de niscai turcaleţi,

O stafie cu cioc zice-se că a fost la nea Măricel să aranjeze un tunuleţ ca să fie mălai în campanie pentru tătă lumea, dar pentru asta să câştige niscai indieni pe mână cu stafia. dar, ştiţi şi voi cum e cu astea: până nu vezi, nu crezi, iaca însă că în uichend am şi văzut cum buhaiul şantajist a lovit cu indianul, după ce nea Măricel cică n-a vrut să se bage în combinaţie, nu ştim acuma dacă lovit de pandemia cinstei sau de epidemia fricii de DNA. Stăm aşadar la pândă şi zilele astea, să vedem, vorba scriitorului, dacă pupăza zbrrr au ba pe-o dugheană...

Căprior politic şi tir paleolitic

Staţi însă puţin şi nu mânaţi, ca să vă mai spunem una cu nea Măricel, mai haioasă. E vorba de una singură, şi cu asta basta, închidem subjectul, despre căpriorul acela filmat slobod alergând speriat pe Copou, la bulivar, săptămâna trecută, înainte de anularea stării de urgenţă. După ce noi doar am presupus că săracul animăluţ speriat ar putea fi al şefului de la partidoi, căci ştim că el are vilă acolo cu padoc de animale, undeva pe lângă stadion, iar acolo ştiam că are şi căprioare, iacătă căci un amic ne-a şi servit informaţii mai la obiect.

Este vorba de o fotografie aeriană cu viluţa cu padoc, amicul spunându-ne că nea Măricel este cel care a slobozit zilele trecute căpriorul din curte, că voia să scape de el şi nu avea chef să-l ducă până la pădure. Padocul, zice-se, este lângă terenul de tenis, locuri care se văd zice-se foarte bine de pe terenul de antrenament la futbol al Politehnicii, alături de curtea clubului de tir tot al lui Măricel.

Nu ştim aşadar ce să zicem, dar, după cum vedem că acel căprior a traversat pe trecere bulivarul, parcă am zice că-i animal educat, de casă. Ce ziceţi, nea Măricel: vine au ba şpitalul săptămâna asta?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri