Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Stanciu trăieşte o primăvară la Praga

GALERIE
stanciu-sparta
  • stanciu-sparta
- +

Jucătorul român a fost esenţial pentru Sparta, înscriind două goluri şi contribuind la cel de-al treilea * Marin a câştigat primul trofeu din cariera sa, Cupa Belgiei

 

 * Fotbalistul echipei Sparta Praga, Nicolae Stanciu, a înscris două goluri în meciul terminat la egalitate, sâmbătă, pe teren propriu, scor 3-3, în faţa formaţiei Slavia Praga, în etapa a XXI-a a campionatului Cehiei. Oaspeţii au obţinut remiza după ce au fost conduşi cu 3-0. Stanciu, integralist la gazde, a marcat în minutele 12 şi 43. Celălalt gol al Spartei Praga a fost un autogol al lui Soucek (’30), venit dintr-un corner executat de Stanciu. Pentru Slavia au înscris Stoch (’70), Deli (’83), Skoda (‘90^5 -  penalty). Ceilalţi jucători români de la Sparta, Niţă şi Vătăjelu au fost rezefrve. Sparta Praga ocupă locul şase în clasament, cu 35 de puncte, iar Slavia este pe doi, cu 42 de puncte. Lider este Viktoria Plzen, care are 48 de puncte. "Nu ştiu ce a fost în acest meci, dar mereu se întâmplă ceva cu noi în a doua repriză. Nu jucăm bine şi ne pierdem concentrarea; pentru o echipă ca a noastră, nu este normal. Trebuie să ne menţinem concentrarea pe tot parcursul jocului. Nu este normal să conduci cu 3-0 şi să fii egalat. Vremea nu ne-a ajutat, dar astea au fost condiţiile şi pentru adversari”, a declarat Nicolae Stanciu, la finalul partidei.

* Răzvan Marin a obţinut primul trofeu din cariera sa. Standard Liège a câştigat Cupa Belgiei, după ce a învins, la Bruxelles, cu scorul de 1-0 după prelungiri, formaţia Genk. Golul victoriei a fost marcat în minutul 92, de Renaud Emond. Răzvan Marin a primit un cartonaş galben, în minutul 103. Acesta este al optulea trofeu al Cupei Belgiei pentru Standard. Doar FC Bruges, 11, şi Anderlecht, 9, au mai multe "cupe" în Belgia. În urma acestui rezultat, echipa lui Răzvan Marin va evolua în faza grupelor Ligii Europa, sezonul viitor. ”Sunt fericit pentru primul meu trofeu aici şi sper să fie începutul unei perioade cu performanţe mari atât pentru mine, cât şi pentru acest club. Le mulţumesc suporterilor pentru atmosfera fantastică”, a scris fotbalistul pe contul personal de Facebook, postare distribuită la rândul său de Gheorghe Hagi, fostul antrenor al fotbalistului de la FC Viitorul.

 

*  Fotbalistul formaţiei Bursaspor, Bogdan Stancu, a înscris unicul gol al partidei cu echipa lui Paul Papp, Sivasspor, disputată sâmbătă, la Bursa, scor 1-0, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei. Stancu, integralist la gazde, a marcat în minutul 83. Tot la Bursaspor, Gheorghe Grozav a jucat o repriză, iar la oaspeţi Paul Papp a intrat pe teren în minutul 23. Bursaspor ocupă locul 11 în clasament, cu 33 de puncte, iar Sivasspor este pe opt, cu 38 de puncte. Lider este Galatasaray, care are 53 de puncte.

* Fotbalistul echipei Novara, George Puşcaş, a înscris un gol în meciul terminat la egalitate, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa Palermo, în etapa a XXXI-a ligii secunde din Italia. Puşcaş, care a jucat până în minutul 89, a marcat în minutul 8. Celălalt gol al gazdelor a fost înscris de Sciaudone  (‘90^1). Pentru Palermo au marcat Rispoli (’48) şi La Gumina (’57). În minutul 89, de la Novara a fost eliminat Petar Golubovic. Novara ocupă locul 15 în clasament, cu 35 de puncte, iar Palermo este pe trei, cu 51 de puncte

 

* Şi o veste mai puţin bună: Kayserispor, echipa antrenată de Marius Şumudică, a fost învinsă, ieri, în deplasare, de penultima clasată Konyaspor, în etapa a XXVI-a a campionatului turc de fotbal. Samuel Eto'o a deschis scorul în minutul 4, iar Adis Jahovic l-a majorat în mintul 90+4. Gazdele au rămas în 10 jucători, după eliminarea lui Bourabia, în minutul 75. Portarul Silviu Lung, de la echipa lui Şumudică, a fost şi el eliminat, în mintul 9^2, pentru un faul în postură de ultim apărător. Fundaşul Cristian Săpunaru a intrat în poartă şi a fost învins din lovitură liberă de Jahovic În urma acestui rezultat, Kayserispor rămâne pe locul V, cu 41 de puncte, iar Konyaspor pe locul 17, cu 24 de puncte, la trei puncte de Osmanlispor, clasată pe locul 15, ultimul care asigură prezenţa în prima ligă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri