Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Surpriza de dimineaţă: cui va face loc Mihăiţă, prin excludere?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Excluderea premarelui Mihăiţă din partidoi, aşa cum ştie deja cam toată suflarea politică, a fost luată mai întâi la Bucureşti, apoi la Iaşi, după ce nenea Măricel a zis „Am înţeles, să trăiţi!“.

Dar motivul deciziei lui Dragnea cică nu ar fi fost neapărat răzbunarea, că doară nu credeţi nu mai putea el dormi noaptea de atacurile lui de Mihăiţă de la Iaşi. Ci ar fi acela că ne apropiem de viitoarele alegeri locale, iar PSD se vedea în situaţiunea de a nu avea un om pentru a candida la funcţia de premare în al doilea oraş ca mărime din ţară. Drept pentru care socoteala a fost că trebuie eliminat Mihăiţă din partid, ca să se pregătească terenul pentru lansarea unui candidat cu şanse. Căci altfel cum putea acesta să îşi facă loc pe piaţă, atacând una sau alta pe chestiuni edilitare din târg, când Mihăiţă era încă membru al partidului?

Boon: asta, unu la mână. Doi la mână - ghici ghicitoarea noastră: cin’ să fie acel candidat care ar urma să fie lansat uşurel la apă în partidoi, cu doi ani şi ceva înainte de scrutinul local? Gurile rele zic că, după modelul de la Bucureşti, partidoiul va testa şi la Iaşi modelul modernist cu o madamă la înaintare. Hoopaaa? Modelul şefă de autobază, sau modelul ‘telectuală cu ştaif? Hai că s-a strâns cercul de-acuma: vă lăsăm să meditaţi până la următoarea întâlnire, ca să-l strângem şi mai tare...

Partidul românesc anti-Soros are lider de la Iaşi

Iacătă că zilele acestea am mai descoperit un ieşean care ne face de baftă în toată ţara, stimaţi telespectatori, după ce ne-a mai făcut o dată, acuma vreo 20 de ani: gheneralul Teacă K. Laru, dacă vă mai amintiţi de el. Cum care? Ăla care a plecat din funcţia de şef al militarilor la nivel naţional, pe vremea lui Emil, după ce s-a făcut de cacao declarând într-un interviu că ne paşte nu pericolul autonomiei ungureşti în zona Har-Cov, ci cel al enclavizării Olteniei şi chiar al bantustanizării Dobrogei.

Ei bine, acum gheneralul cu patru stele în rezervă şi pensioi pe măsură a înscris oficial un nou partid la Trebonal, acum câteva zile, alături de alţi ghenerali şi colonei, toţi cu miros roşu de kagebeu, având numele de „Neamul Românesc“, formaţiune declarată direct din statut ca fiind anti-Soros. Pfui, băi tată băi: hai că am scăpat şi de beleaua asta!

PS: Scurt pe doi, o precizare la final şi despre atacurile mârlăneşti la adresa DNA din aceste zile, în care un infractor condamnat, Vâlcov, e apărat de PSD pe motiv de prezumţie de nevinovăţie, că nu e sentinţa de 8 ani încă definitivă, dar o şefă de instituţie ca DNA ar trebui să plece din funcţie, pe motiv de prezumţie de vinovăţie, pentru că un penal fost deputat o acuză cu nişte aberaţii fără probe clare. Precizarea e cam aşa: dragilor, nu ieşeanul Tudorel o schimbă pe şefa DNA, cum vedem că mulţi cred. El doar propune asta, CSM-ul magistraţilor avizează cu da sau nu, iar decizia finală de demitere o poate lua doar Iohannis. Aşa că apărătorii DNA pot sta liniştiţi, am zice noi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri