Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Chirica, deranjat de „PSD-iștii cu mințile încețoșate“, îl măsoară pe Ponta

GALERIE
chirica
  • chirica
- +

Primarul Iaşului l-a lăudat ieri pe liderul partidului Pro România, fostul premier Victor Ponta. La fel, şi Ponta l-a lăudat public pe Chirica. Întrebat dacă va merge cu Ponta la viitoarele alegeri, primarul a spus că nu are încă un răspuns, dar a atacat din nou PSD.

Surpriză pe scena politică locală: primarul Mihai Chirica, membru PSD, a avut ieri cuvinte de laudă pentru şeful Partidului Pro România, Victor Ponta. Edilul Iaşului a spus despre acesta că a fost premier într-un guvern performant şi este în continuare ataşat de valorile României.

Ponta a fost zilele trecute la Iaşi, iar doi dintre apropiaţii primarului (viceprimarul Gabriel Harabagiu şi fostul deputat Sorin Iacoban) au fost văzuţi în compania fostul lider social-democrat. Discuţiile dintre cei trei au alimentat zvonurile cu privire la o posibilă candidatură a lui Mihai Chirica la Primărie, în 2020, din partea partidului condus de Victor Ponta şi înfiinţat de Daniel Constantin, ex-PC.

Întrebat ieri dacă va merge împreună cu Ponta în alegeri, primarul a menţionat doar atât: „E o întrebare care nu-şi găseşte încă un răspuns“.

„Eu am spus că voi fi alături de oricine care pune umărul pentru ca Regiunea de Nord-Est şi Iaşul să se simtă într-un anumit ambient de recunoaştere şi recunoştinţă pentru efortul făcut de-a lungul istoriei“, a completat Mihai Chirica.

În legătură cu vizita de alaltăieri de la Iaşi, Victor Ponta a ţinut să adreseze un mesaj public de mulţumire primarului Chirica, şi a felicitat municipalitatea ieşeană pentru modul în care au fost organizate manifestările.

Creşte conflictul dintre Chirica şi parlamentarii PSD

Candidatura edilului-şef al Ia­şului din partea PSD pentru un nou mandat este pusă sub semnul în­trebării în contextul conflictului dintre el şi Liviu Dragnea. Inclusiv la nivel local, el are neînţelegeri dese cu şeful organizaţiei judeţene, Ma­ricel Popa. În acelaşi timp, organizaţia municipală Iaşi a PSD pare „ruptă“ de restul organizaţiilor din judeţ. În ultimele luni, Chirica i-a criticat în mai multe rânduri şi pe parlamentarii PSD, în condiţiile în care pe unii dintre aceştia chiar el i-a susţinut să „prindă“ lista eligibilă în 2016.

Cu ocazia manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie, niciun parlamentar PSD de Iaşi nu s-a aflat pe scenă; în schimb, au fost senatorii Laura Scântei (PNL) şi Varujan Vosganian (ALDE). Inclusiv ieri, primarul i-a atacat voalat pe parlamentarii PSD de Iaşi.

„Ceea ce doare este că s-a constituit aşa o castă oarecum protectivă a liderului de la Bucureşti (Liviu Dragnea, n.r.) din partea parlamentarilor care au oarecum minţile înceţo­şate, şi sper că nu toţi, şi nu înţeleg că de fapt ce pot pierde ei din calitatea de parlamentar dacă se duc cu fermitate şi spun guvernării ac­tuale că trebuie făcută autostradă? Ce li se ia? Care parte a perso­nalităţii este distrusă? Ce parte din aura intangibilă le este afectată? Ce li s-ar putea întâmpla? Eu nu am înţeles asta niciodată: unde este relaţia dintre promisiunile personale pe care le-au primit şi devotamentul faţă de comunitatea pe care o reprezintă“, a mai spus Mihai Chirica.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri