Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Tânăra şoferiţă din maşina morţii era solistă de muzică populară. Avea şi formaţie

GALERIE
accident morti scanteia (2)
  • accident morti scanteia (2)
- +

O tamponare cumplită ieri la prânz, la intersecţia a două drumuri judeţene foarte circulate. Trei persoane au murit, după ce o şoferiţă începătoare ce avea Stop în faţă nu a dat prioritate unui TIR. Dintre cei cinci ocupanţi ai Opel-ului, trei au murit acolo. “Încă trăiau când am ajuns la maşina lor. Cereau apă”, ne spune un şofer ajuns primul acolo. Cei trei morţi sunt tatăl, unchiul şi mătuşa fetei de la volan. Tânăra şi mama ei, care călătoreau în faţă, au scăpat cu răni.

 

Început de an negru pe şoselele Iaşului. Trei oameni şi-au pierdut viaţa într-un accident cumplit, care a avut loc ieri la Scânteia. O şoferiţă începătoare, în vârstă de 18 ani, nu a oferit prioritate într-o intersecţie, şi a fost izbită violent de un camion greu. Accidentul a avut loc în jurul orei 13. Adelina Năstase, cu permisul luat în iulie 2020, se afla la volanul unui autoturism Opel, circulând dinspre Şcheia, pe DJ 246 (Scânteia - Şcheia).

La intersecţia cu drumul judeţean DJ 248, (Iaşi - Grajduri - Vaslui), şi deşi în faţă avea indicatorul Stop, fata nu ar fi observat venind din dreapta ei un TIR, care circula dinspre Vaslui către Iaşi. DJ 248, de când a fost reabilitat, este foarte folosit mai ales de traficul greu dintre Vaslui şi Iaşi. În Opel, şoferiţa mai avea patru pasageri: mama tinerei, care se afla pe scaunul din dreapta, şi care alături de şoferiţă a scăpat cu viaţă, tatăl ei, unchiul şi soţia acestuia din urmă, aceştia din urmă murind toţi trei.

Camionul greu a lovit autoturismul Opel în lateral dreapta, apoi maşina proiectată în lateral a scos din pământ o cruce uriaşă, troiţa din intersecţie cu postament greu din beton, a plonjat peste un şanţ şi s-a oprit într-o poartă metalică mare. Coliziunea cu autocamionul a ucis toate persoanele care se aflau pe bancheta din spate: trei. Adelina a scăpat cu răni uşoare, iar mama acesteia cu un picior rupt. Cei din spate, acolo unde camionul a lovit puternic din lateral maşina prea mică şi strâmtă, nu au avut însă nicio scăpare.

“Încă trăiau când am ajuns la maşina lor. Cereau apă”, ne-au spus câţiva şoferi care au oprit imediat ce au văzut accidentul. Poliţiştii au precizat că au deschis un dosar penal în acest caz, pentru ucidere din culpă. “Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident în care şi-au pierdut viaţa trei persoane, iar alte două au fost rănite. Şoferul autocamionului a fost testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ”, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Şoferiţa de pe Opel nu a fost testată acolo, fiind dusă la spital. Poliţiştii de la Rutieră care au fost la faţa locului au măsurat frânele acestuia, care se întindeau pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri. Oamenii legii vor face o expertiză pentru a calcula şi viteza cu care circula şoferul pe porţiunea de drum respectivă. Deocamdată, ei au reţinut culpa şoferiţei: neacordare de prioritate.

Jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au mers în localitatea din care au plecat pasagerii autoturismului Opel, fiind vorba despre Ţibăneşti. Vecinii ştiau deja despre accident, unii plângeau, regretând moartea celor trei persoane. “Dimineaţă am văzut-o pe Adelina (n.r. - şoferul din Opel) încălzind maşina. Au plecat la Negreşti, iar de acolo spre Iaşi, la cardiologie, la medic. Puteau merge prin Negreşti către Iaşi, însă probabil că au ales să meargă pe la Şcheia deoarece drumul este mai bun, asfaltul este mai nou”, ne-a spus o vecină care se cunoştea bine cu familia implicată în accident.

Adelinei, tânăra care se afla la volan, îi plăcea muzica populară, ea activând de altfel şi într-o formaţie proprie, cu care mai cânta la nunţi. Terminase liceul de curând, în Ţibăneşti. De asemenea, tatăl său era foarte cunoscut prin comună. “Avea multe oi, de multe ori dormea la stână. Era gospodar. Ştiu că el avea probleme medicale. Îi tremurau mâinile. Probabil că pe el îl duceau la medic, iar pe unchiul său şi mătuşa sa, pentru cumpărături la Iaşi. Nu înţeleg ce s-a întâmplat”, a mai spus o vecină a familiei Năstase, din Ţibăneşti. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri