Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Tenis de anduranţă la Flushing Meadows

GALERIE
halep-furioasă
  • halep-furioasă
- +

 

În turul III la US Open, Simona Halep a uitat de dureri şi a învins-o în aproape două ore şi jumătate pe tânăra şi tenacea Elena Rîbakina. Cuplurile cu români trec în masă în turul II

Simona Halep a câştigat, ieri, un meci extrem de dificil cu sportiva din Kazahstan, Elena Rîbakina (20 WTA). Ea a câştigat cu scorul de 7-6, 4-6, 6-3, meciul care a durat două ore şi 24 de minute.. Simona Halep a câştigat în primul rând duelul fizic cu Rîbakina, răpusă de jocul binecunoscut al româncei, acela de a da întotdeauna mingea înapoi peste fileu. În plus, Simona a rezistat bine fizic unui examen de anduranţă. Cu avantajul unui serviciu care produce aşi şi multe puncte, dar şi inconstant în acelaşi timp, Rîbakina a jucat ofensiv, cu mingi lungi, plasate către părţile laterale ale terenului, cu care, la început, şi-a surclasat adversara. Partida a început în nota de dominare clară a Elenei, care a făcut 3-0 în opt minute. Simona a muncit din greu să revină şi a reuşit acest lucru după 21 de minute de joc. De la 3-3, Rîbakina a avut din nou o evoluţie superioară şi a făcut 5-3. La acest scor, ea a ratat o minge de set şi Halep a reluat munca de revenire, prin care a câştigat iar trei game-euri consecutive. Apoi a fost rândul româncei să servească pentru set şi să rateze mingea decisivp. Tie-break-ul care a urmat a fost epic. Simona a condus cu 6-2 după o evoluţie foarte bună, dar mingile ei de meci au fost anulate una câte una. Fostul lider WTA mai putea să încheie setul la 7-6 şi 8-7, însă nu a făcut-o şi a fost nevoită ea să salveze alte trei mingi de set ale adversarei. La 12-11 pentru Halep, Rîbakina a comis o dublă greşeală şi setul i-a revenit româncei, cu 7-6, după a şaptea minge de set. Simona a acuzat efortul din primul set şi a început slab setul secund. Din nou jucătoarea kazahă a avut 3-0, dar cu două break-uri de data aceasta. Sportiva română a redus diferenţa la 2-3 şi, în pauza ce a urmat, Rîbakina a cerut time-out medical, pentru o accidentare la piciorul stâng. Jucătoarea română a profitat de întrerupere şi a cerut şi ea o intervenţie a fizioterapeutului la umărul drept. Meciul a fost întrerupt vreo şapte minute cu o imagine rară în tenis, dar explicabilă ţinând cont de bătălia care s-a dus pe teren: ambele jucătoare primind îngrijiri medicale.

Simona şi-a recuperat şi al doilea break, apoi a trecut în avantaj, părând că este în controlul jocului. Însă ea a greşit mult în secvenţele următoare şi şi-a pierdut din nou serviciul la 4-4, după ce a avut 40-15. La 5-4, Rîbakina a servit excelent şi a închis setul, cu 6-4, după o oră şi 51 de minute de la start. Dar după ce şi-a pierdut serviciul în primul game al decisivului, jucătoarea română a pus stăpânire totală pe joc, cu lovituri care au forţat-o pe rivală să se mişte, să greşească şi să se recunoască învinsă. De la 0-1, Simona Halep a condus cu 4-1, apoi a păstrat avantajul de un break şi s-a impus cu 6-3. Adversara din turul III  va fi ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA), care a câștigat cu scorul de 6-4, 6-2 jocul cu rusoaica Daria Kasatkina (25 WTA).

* Cu o seară în urmă, Sorana Cîrstea (39 WTA) a fost eliminată în mod lar, după meciul cu americanca Shelby Rogers (43 WTA, scor 5-7, 2-6. Shelby va juca în turul secund cu liderul mondial Ashleigh Barty (Australia), care a depăşit-o uşor pe daneza Clara Tauson (78 WTA), scor 6-1, 7-5.

 Printre jucătoarele calificate în turul III s-au numărat şi jucătoarele de origine română Bianca Andreescu şi Emma Răducanu. Bianca, a şasea favorită şi campioană în 2019, continuă seria victoriilor la New York, având în vedere că ea nu a participat la ediţia de anul trecut. Ea a trecut de americanca Lauren Davis cu 6-4, 6-4, iar următoarea sa adversară se anunţă a fi şi ea abordabilă, belgianca Greet Minnen. Tânăra britanică Emma Răducanu (18 ani), româncă după tată şi chinezoaică după mamă, la prima sa participare la Flushing Meadows, a dispus de chinezoaica Zhang Shuai, cu 6-2, 6-4.

Alte rezultate: Sara Sorribes Tormo (Spania) – Hsieh Su Wei(Taiwan) 6-1, 6-3); Belinda Bencic (Elveţia) - Martina Trevisan (Italia) 6-3, 6-1; Jessica Pegula (SUA) - Misaki Doi (Japonia) 6-3, 6-2; Anett Kontaveit (Estonia) - Jil Teichmann (Elveţia) 6-4, 6-1; Iga Swiatek (Polonia) - Fiona Ferro (Franţa) 3-6, 7-6, 6-0; Karolina Pliskova (Cehia) - Amanda Anisimova (SUA) 7-5, 6-7, 7-6; Ajla Tomljanovic (Australia) - Petra Martic (Croaţia) 7-6, 6-4; Varvara Graceva (Rusia) - Paula Badosa (Spania) 6-4, 6-4; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) - Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia) 6-2, 5-7, 6-2; Petra Kvitova (Cehia) - Kristyna Pliskova (Cehia) 7-6 , 6-2; Maria Sakkari (Grecia) - Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 6-2; Greet Minnen (Belgia) - Ludmila Samsonova (Rusia) 6-4, 6-4; Angelique Kerber (Germania/N.16) - Anhelina Kalinina (Ucraina) 6-3, 6-2.

*Rezultate foarte bune obţinute de românce în probele de dublu. Perechea Monica Niculescu/Gabriela Ruse s-a calificat în turul al doilea, după victorie cu scorul de 6-1, 5-7, 7-5 asupra cuplului Polona Hercog/Anastasija Sevastova (Slovenia/Letonia). Moni şi Gabi au întâlnit în turul secund perechea Magda Linette/Bernarda Pera (Polonia/SUA). care a eliminat puternicul cuplu ceh Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (Cehia). Însă ale noastre au câştigat cu 6-3, 7-5 şi s-au dus în turul III.O altă echipă 100% românească, Irina Begu / Andreea Mitu a învins în primul tur,învingând echipa Caroline Garcia/Nadia Podoroska (Franţa/Argentina), scor 6-4, 7-6. Raluca Olaru şi ucraineanca Nadia Kicenok au trecut de perechea Sania Mirza/CoCo Vandeweghe (India/SUA), scor 4-6, 6-4, 6-3.,

* Germanul Alexander Zverev, numărul 4 mondial şi unul dintre pretendenţii la trofeu, a obţinut o victorie facilă, în faţa spaniolului Albert Ramos, cu 6-1, 6-0, 6-3, după o oră şi 15 minute. Veteranul' italian Andreas Seppi a produs surpriza zilei, câştigând în faşa polonezului Hubert Hurkacz, al zecelea favorit, cu 2-6, 6-4, 6-4, 7-6. Anterior, Seppi eliminase un alt cap de serie, ungurul Marton Fucsovics. Alte rezultate: Novak Djokovic (Serbia) - Tallon Griekspoor (Olanda) 6-2, 6-3, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) - Mackenzie McDonald (SUA) 7-6, 6-3, 6-7, 2-6, 6-3; Jenson Brooksby (SUA) - Taylor Fritz (SUA) 6-7 , 7-6. , 7-5, 6-2; Matteo Berrettini (Italia/N.6) - Corentin Moutet (Franţa) 7-6, 4-6, 6-4, 6-3; Gael Monfils (Franţa) - Steve Johnson (SUA) 7-5, 4-6, 6-4, 6-4; Denis Shapovalov (Canada/N.7) - Roberto Carballés Baena (Spania) 7-6 , 6-3, 6-0

Şi echipa masculină formată din Horia Tecău şi germanul Kevin Krawietz (România/Germania), a trecut de primul tur; Tecău şi Krawietz au învins echipa Marton Fucsovic/Stefano Travaglia (Ungaria/Italia), scor 6-3, 6-2 şi vor juca în turul secund cu perechea Fredrik Nielsen / Vasek Pospisil (Danemarca/Canada).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri