Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Teste importante pentru “stejari”

GALERIE
romania-tonga-rugby
  • romania-tonga-rugby
- +

Meciurile naţionalei de rugby cu Samoa şi Tonga o pot propulsa pe o poziţie record în clasamentul mondial

 

 

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby (FRR), Alin Petrache, a declarat ieri că naţionala României are şansa să urce pe locul 13 în clasamentul mondial, dacă va câştiga cele două partide-test din această lună, cu Samoa, sâmbătă, şi cu Tonga, pe 25 noiembrie. ''Încheiem anul competiţional 2017 cu două meciuri extrem de interesante, unul pe care-l vom disputa mâine, împotriva echipei din Samoa, celălalt peste 7 zile contra Tonga. Vor fi două meciuri extrem de importante pentru noi, împotriva a două reprezentative puternice, bune cunoscătoare ale jocului cu balonul oval. Cred că jucătorii României sunt în faţa unui test important: dacă noi vom câştiga aceste două meciuri, România va ajunge pe locul 13, în faţa Italiei şi altor naţionale puternice, în clasamentul World Rugby, aşa cum nu a mai fost vreodată în ierarhia mondială'', a spus Petrache, într-o conferinţă de presă care a prefaţat meciul cu Samoa. Potrivit preşedintelui FRR, în lotul ''Stejarilor'' se regăsesc majoritatea jucătorilor de bază, inclusiv mulţi dintre cei care evoluează în diferite ligi din Franţa.

''Dispunem de o echipă puternică, de aproape toţi jucătorii, mulţi dintre cei care evoluează în Franţa sunt la final de contract, au venit la lot şi sunt alături de echipa naţională, cu mici excepţii. Sper ca şi la următorul meci să fie prezenţi toţi cei din Franţa Din campionatul român avem sută la sută titularii. Samoa este  foarte puternică, va juca împotriva Angliei după meciul cu noi, a avut săptămâna trecută un meci-test cu Scoţia, dar eu sper să facem faţă cu brio şi să ne bucurăm mâine împreună de spectacolul rugbystic'', a afirmat Petrache, care a făcut un apel către suporteri să vină în număr cât mai mare pe stadion. Partida România — Samoa va avea loc astăzi de la ora 18,00, pe stadionul naţional ''Arcul de Triumf'' din Capitală

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri