Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un absolvent de Medicină s-a sinucis chiar înaintea licenţei

GALERIE
student sinucidere Mihai UMF
  • student sinucidere Mihai UMF
- +

El a fost găsit în zona pârtiei din Sărărie, spânzurat de un copac. O posibilă cauză: nu a putut fi înscris la licenţă pentru că ratase un examen anterior. Era coleg cu studenta ucisă de maşină anul trecut în faţa UMF, şi cu o alta care s-a intoxicat mortal tot recent.

 

Un absolvent de la Medicină şi Farmacie şi-a luat zilele chiar cu o zi înainte de a susţine licenţa. Marţi seara, în jurul orei 19, poliţiştii au fost sunaţi de către un tânăr în vârstă de 26 de ani, care le-a spus că prietenul lui s-a spânzurat în pădure, în zona pârtiei de schi. Cel mai probabil, sinucigaşul i-a trimis un mesaj cu locul în care se afla, şi apoi acesta a anunţat poliţia. Un echipaj de poliţie a mers în locul indicat, adică la baza pârtiei de schi de lângă Sărărie, în apropiere de şoseaua Ştefan cel Mare, şi l-a găsit pe băiat spânzurat de un copac cu o şufă metalică. „Poliţiştii au deschis un dosar penal în această cauză şi sunt efectuate cercetări. Corpul tânărului nu avea alte leziuni, şi a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Profesorii şi colegii îl descriu ca fiind un băiat respectuos, implicat şi în activităţi extracurriculare. Ultima oară au vorbit cu el marţi, în jurul prânzului, apoi nu s-au mai auzit la telefon tot restul zilei. Studenţii păstrau legătura fiindcă astăzi trebuiau să susţină examenul de licenţă, fiind în ultimul an de studiu la Farmacie, al V-lea, chiar dacă ceremonia de absolvire a fost în luna iunie.

Însă Mihai nu se afla în rândul celor care urmau să susţină examenul fiindcă nu s-a prezentat la examenul de practică şi, prin urmare, nu a putut intra nici în licenţă. „Mâine (n.r. - astăzi), colegii lui au examenul de licenţă, şi vă daţi seama că impactul este unul foarte mare. Era un copil bun, implicat, nu în fruntea clasamentului, dar asta nu înseamnă întotdeauna totul. Era la locul lui, liniştit, se implica în multe proiecte. Eu l-am cunoscut doar în relaţia student-profesor, şi l-am apreciat fiindcă era serios şi respectuos. Nici acum nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat, am sperat până în ultima clipă că poate a fost vorba doar de o tentativă şi poate fi salvat“, a declarat prof.dr. Lenuţa Profire, decan al Facultăţii de Farmacie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Studentul făcea parte dintr-o generaţie care a mai fost lovită de tragedii. În 2017, Cerasela Tatarciuc, de 22 de ani, colegă de an cu Mihai Cosmin Braiş, a murit după ce a fost victima unui accident de circulaţie pe bulevardul Independenţei.

O maşină a ricoşat în urma unui accident şi a lovit-o în plin, aceasta aflându-se pe trotuar, şi a fost prinsă între ma­şină şi clădirea Clinicii III Medicină internă de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. O altă colegă de-a lor, în aceeaşi perioadă, a murit după ce s-a intoxicat accidental cu o substanţă foarte periculoasă, aceasta fiind şi mamă de puţin timp. (A. DÎSCA, C. HOPULELE)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri