Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Vila de 250.000 € pentru Chirica jr - Zece puncte care-l acuză și doar patru care l-ar justifica pe primar

GALERIE
chirica2dd
  • chirica2dd
- +

Într-o încercare tensionată de a gestiona situaţia dezastruoasă de imagine în care l-au adus ultimele evenimente, primarul, consiliat de aparatul de imagine din Primărie, a ţinut să răspundă întrebărilor lansate public de Ziarul de Iaşi. Răspunsurile le găsiți detaliat în articolele alăturate intitulate: 

Răspunsurile lui Mihai Chirica la cele 11 întrebări adresate de Ziarul de Iaşi

100.000 de euro pentru mama primarului Chirica de la un afacerist servit de acesta

Botez de 125.000 de euro: „Dezvoltatorii imobiliari care au venit la botez au fost invitaţii naşilor“, 

Ştiam de achiziţia proprietăţii de la Frasin. A fost o pistă falsă

 

Dezvăluirile apărute în presă legate de averea primarului Mihai Chirica, mai ales despre achiziționarea unei proprietăți de 250.000 de euro pe numele copilului de numai 11 luni (VEZI AICI), au stârnit o furtună de comentarii, cele mai multe fiind împotriva sa. În cadrul discuțiilor purtate ieri cu reporterii Ziarului de Iași, Chirica a încercat să repare ceva din imaginea făcută țăndări prin asocierea numelui său cu tacticile mafiei imobilare. Pentru a urmări ușor ce se întâmplă brusc în jurul lui Chirica, am concentrat situația sa pe două categorii - ACUZARE și APĂRARE , pe care le puteți citi în rândurile de mai jos:
 
ACUZAREA
 
1. A trece bunurile proprii pe alte persoane, pentru a le feri de eventuale abuzuri ale unor instituţii de stat, este o practică neortodoxă. Un politician care şi-a cultivat imaginea de justiţiar trebuie, la rândul său, să aibă încredere în Justiţie. Dacă Justiţia găseşte pe cineva vinovat, trebuie să aibă posibilitatea să recupereze prejudiciul. 
 
2. Copiii sunt averea oricărei familii. De aceea, părinţii nu trebuie să-i expună, minori fiind, unor influenţe negative ale acţiunilor lor. Trecerea averii pe numele copiilor nu înseamnă neapărat grijă faţă de ei, mai ales dacă sunt minori. Ce i-ar putea spune, peste ani, copilului său, dacă acesta i-ar spune că la şcoală colegii îl strigă „baronul - bebeluş“?
 
3. Trecerea bunurilor pe numele copiilor înseamnă nu numai ferirea lor de „mâna lungă“ a presupuselor instituţii abuzive, ci şi ascunderea lor de ochii celor care îl votează.
 
4. Dacă în ceea ce priveşte averea sa apelează la tertipuri, câtă încredere mai poate furniza electoratului că este onest în ceea ce spune?
 
5. Decizia judecătorească prin care vila de pe Tudor Neculai aparţine copiilor consfinţeşte voinţa sa la sfârşitul celei de-a doua căsătorii, nu i-a fost impusă de judecători.
 
6. Nu poţi da vina pe naşi că i-au adus pe investitorii imobiliari la botez. Este datoria unei persoane publice să-şi pregătească cu atenţie acest eveniment. La „Zilele Iaşului“, de exemplu, eveniment organizat de Primărie, lista de invitaţi este draconic alcătuită, în condiţiile în care este un eveniment public. Cu atât mai mult trebuie să fie la unul privat.
 
7. Impresia lăsată de declaraţiile sale anti - Dragnea a fost că îi dezaprobă comportamentul atât politic, cât şi adiacent, cum ar fi relaţia cu Tel Drum, cazul Belina etc. Să înţelegem doar că a avut numai divergenţe de putere cu fostul lider PSD? Este ciudat să nu te intereseze uriaşa avere a unui lider cu care te cerţi, dar să răscoleşti toată casa unui jurnalist care scrie critic de tine şi să ceri evacuarea sa din locuinţă (cazul Gabriel Gachi - Reporteris).
 
8. În cazul vilei de la Frasin, pare că el ştie mai multe decât proprietarul acesteia, fratele său.
 
9. Răspunsul la întrebarea dacă mai sunt alte proprietăţi pe numele copiilor nu este clar şi pare, pe alocuri, o eschivă.
 
10. Dacă este atât de sensibil la subiectul mamei, nu ar fi fost mai bine să nu o implice în acest scandal? Mama Domniei sale a suferit, poate, un disconfort, dar atâtea mii de mame din Iaşi vor să ştie dacă banii pe care îi iau de la copii, şi-i plătesc sub formă de taxe şi impozite, sunt cheltuiţi corect.
11. Subiectul Neagra Şarului rămâne deschis.
 
APĂRAREA
 
1. Chiar dacă trecerea averii pe numele copiilor poate fi considerată în unele cazuri imorală şi poate ascunde, în principiu, chestiuni ciudate, este legală. Până acum nu au fost opinii contrare ale experţilor juridici.
 
2. Declaraţiile de avere, chiar dacă inconsistente în ceea ce priveşte termenele de completare, par a fi făcute în concordanţă cu cerinţele legale. Agenţia Naţională de Integritate a demarat un control în acest sens.
 
3. Este dispus, conform propriilor declaraţii, la orice control al instituţiilor statului, chiar dacă, anterior, a invocat schimbarea destinaţiei averii ca o măsură de protecţie faţă de acestea.
 
4. Averea lăsată copiilor pare a fi, fără îndoială, şi spre folosul acestora.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri