Select Page

Universitate

În anul 2021, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 540 din 13 mai 2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 509 din 17.05.2021, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a devenit Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

Academic

Admiterea în învăţământul superior agronomic se organizează de Universitate pe baza criteriilor generale stabilite de Ministerul Educaţiei şi a regulamentului propriu. Studiile din învăţământul universitar agronomic se încheie cu examen de licenţă, absolvenţii dobândind titlul de “inginer” în specializarea urmată, respectiv “licenţiat” în medicină veterinară sau biologie.

Studenți

Tot ce trebuie să știi pentru a fi un student informat: structura anului universitar, orare, sistemul de credite transferabile, facilități, burse, societăți studențești, harta campusului, îndrumar de carieră.

Cercetare

Activitatea și infrastructura de cercetare, proiecte de cercetare finalizate sau în derulare și rezultatele cercetării la Universitatea de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad”.   

Relații Internaționale

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” are relaţii de colaborare cu universităţi similare de pe 5 continente şi din 32 de ţări. Relaţiile se bazează pe schimb de studenţi şi profesori, participări la manifestări ştiinţifice bilaterale, schimb de publicaţii etc.

Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi european, având ca misiune fundamentală formarea de ingineri specializaţi în agronomie, inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, ingineria produselor alimentare, horticultură, biotehnologii agricole, ingineria mediului, zootehnie, de licenţiaţi în biologie şi de doctori medici veterinari.

Oferta academică se defineşte prin facultăţi acreditate, domenii de studiu cu impact profesional atât în România, cât şi în străinătate, calitate în educaţie, performanţă în cercetarea ştiinţifică, mobilităţi europene, cariere de succes, facilităţi şi condiţii de studiu ultramoderne.

Facultatea de Agricultură

Facultatea de Horticultură

Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare

Facultatea de Medicină Veterinară

Noutățile USV Iași

USV Iași a primit decorația regală „Nihil Sine Deo”

Rectorul USV Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, a participat luni, 11 martie 2024, la Castelul Peleș, la ceremonia organizată de Casa Regală a României, ocazie cu care Universitatea de de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a primit Decorația Regală „Nihil Sine Deo”.
Majestatea Sa, Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, i-a înmânat medalia rectorului.

Garden Fest by USV Iași

Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” își unește forțele cu sectorul antreprenorial horticol pentru a organiza o manifestare de excepție, menită să celebreze și să promoveze profesia de peisagist și horticultor în inima comunității ieșene.

Condițiile și criteriile de admitere la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a stabilit condițiile, criteriile și calendarul Admiterii pentru anul universitar 2024 - 2025, metodologia specifică fiind aprobată în ultima ședință a Senatului instituției de învățământ superior.

Concerte de colinde tradiționale la USV Iași

Vineri, 15 decembrie 2023, de la ora 19:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, va avea loc Concertul de colinde tradiționale românești și balcanice al Ansamblului „Floralia”, dirijor Irina Zamfira Bucescu-Dănilă.

USV Iași este membru: