Oferta Universitatii Bacau pentru Admiterea 2001
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Oferta Universitatii Bacau pentru Admiterea 2001

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Senatul Universitatii Bacau a stabilit distribuirea pe profiluri a celor 480 locuri fara taxa aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, situatie pe care o prezentam in tabelul alaturat. Acestea vor fi completate cu 625 de locuri cu taxa. De remarcat aparitia, in premiera, a unui numar de 12 locuri rezervate candidatilor de etnie rroma. "Deocamdata, ministerul nu a facut prea multe precizari in legatura cu aceste locuri. Probabil ca, pentru eventualii candidati rromi, se vor intocmi liste separate, dar examenul va fi acelasi", ne-a declarat profesorul Gheorghe Epuran, prorectorul cu probleme stiintifice a Universitatii Bacau. El a admis ca, in aceste conditii, candidatii rromi vor putea fi declarati admisi chiar daca media lor va fi mai mica decit cea a ultimului reusit de pe listele obisnute.
  Admiterea se va derula in perioada 20-27 iulie, cu exceptia Facultatii de Educatiei Fizica si Sport care, intre 17 si 19 iulie, va organiza probele eliminatorii de specialitate. Daca dupa sesiunea din iulie ramin locuri libere, Universitatea Bacau va organiza o a doua sesiune de admitere in perioada 5-10 septembrie, probele eliminatorii de la Educatiei fizica si sport si Kinetoterapie urmind sa se deruleze intre 1 si 4 septembrie. Taxa de inscriere la facultate oscileaza intre 200.000 de lei la Colegiul de Institutori si profilul Matematica-fizica a Facultatii de Litere si Stiinte, respectiv 450.000 de lei la Facultatea de Educatiei Fizica si Sport. In ceea ce priveste taxa de studiu pentru locurile cu plata, acesta variaza intre 300 si 450 de dolari pe an.
  In comparatie cu anul trecut, regulamentul de admitere la Universitatea Bacau a suportat citeva modificari. La sectia Kinetoterapie s-a reintrodus o proba de examen: candidatii de aici vor trebuie sa sustina un test grila la biologie. Nota va avea o
  pondere de 40% din media de admitere. Celelalte 60 de procente vor fi reprezentate de testul de motricitate (40%) si media de bacalaureat (20%). Anul trecut, media de admitere la kinetoterapie a tinut cont doar de media de la bacalaureat si media obtinuta la biologie in clasa a XI-a. O a doua noutate apare la Facultatea de Inginerie care, pentru calculul mediei de admitere la specializarile TCM, ingineria si managementul calitatii, energetica industriala, mecatronica,
  inginerie economica si utilaj tehnologic va lua in considerare media de bacalaureat si pe cea obtinuta in liceu la matematica, in proportii egale de 50%. Astfel, matematica inlocuieste fizica, chimia organica si economia, ultimele doua discipline putind fi alese de candidatii la utilaj tehnologic pentru industrie alimentara, respectiv inginerie economica. Cit priveste profilurile "chimice" ale facultatii - inginerie biochimica, tehnologia produselor alimentare - in calculul mediei de admitere se va tine cont si de media obtinuta in liceu la biologie. Cu o pondere de 10%, aceasta se adauga chimiei organice - 40% si bacalaureatului - 50%. Cea de-a treia facultate a universitatii bacauane, cea de Litere si Stiinte, a adus modificari in cazul sectiilor de biologie si matematica-fizica. La Biologie, media de admitere se va calcula in functie de bacalaureat - 40%, media generala a anilor de liceu - 30% si media obtinuta in liceu la biologie - 30%. In cazul sectiei de matematica - fizica, locul mediei generale a anilor de liceu a fost luat de mediile de la matematica si fizica, fiecare urmind sa aiba o pondere de 40% in calculul mediei de admitere. Restul de 20 de procente este detinut de media de la bacalaureat. In rest, regulamentul de admitere la Universitatea Bacau este identic cu cel de anul trecut. (Eduard CUCU)
  Facultatea/ profilul Numar locuri fara taxa Numar locuri rromi Numar locuri cu taxa
  1. Facultatea de Litere si Stiinte

  biologie 30 - 50

  marketing 25 - 50

  contabilitate si informatica de gestiune 25 - 25

  filologie *) 65 - 70

  matematica-fizica 25 - 35
  2. Facultatea de Inginerie

  energetica industriala 30 1 30

  inginerie economica 25 1 35

  ingineria mediului 25 1 35

  ingineria manageriala si tehnologica 45 1 35

  utilaj tehnologic industrie alimentara 25 2 35

  mecatronica 25 1 35

  tehnologia produselor alimentare 25 1 35

  inginerie biochimica 25 1 35
  3. Facultatea de Educatie Fizica si Sport

  educatiei fizica si sport + kinetoterapie **) 55 - 70
  4. Colegiul de Institutori

  sociopsiho-pedagogie ***) 30 3 50
  Nota: *) locurile de la profilul Filologie urmeaza sa fie impartite intre cele sase specializari: romana-engleza, romana - franceza, engleza-franceza, franceza- engleza, engleza - romana si franceza - romana. **) locurile de la facultatea de Educatiei Fizica si Sport cuprind atit oferta pentru aceasta specializare de la Bacau si Piatra Neamt, cit si pentru cea de kinetoterapie; repartizarea se va face ulterior; ***) cele 80 de locuri sint valabile pentru toate cele trei specializari; institutori - limba engleza, institutori - limba franceza si institutori - educatie fizica.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.