Repatrierile, o escrocherie legala
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Repatrierile, o escrocherie legala

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  In ultima vreme, in paginile de mica publicitate ale ziarelor au aparut anunturi laconice de genul "Vind repatriere" sau "Cumpar repatriere". Pina aici nimic deosebit insa, de cele mai multe ori, in spatele acestor anunturi se ascunde o escrocherie de pe urma careia se cistiga enorm, sumele fiind de ordinul zecilor de milioane. De remarcat este faptul ca afacerea este geniala, speculindu-se tocmai niste prevederi ale legilor romanesti in vigoare. Pe de alta parte, ideea se bazeaza pe faptul ca, intre anii 1918 si 1940, un vechi teritoriu romanesc, Basarabia, a facut parte din teritoriul national al Romaniei. In baza acestui fapt, daca un locuitor din actuala Republica Moldova doreste sa se repatrieze, adica sa devina cetatean roman si sa locuiasca in Romania, poate sa o faca, beneficiind de dreptul de repatriere de care poate sa dispuna cum vrea. Acest "drept" permite posesorului sa introduca in Romania doua autovehicule care sint scutite de taxe vamale. Pot fi introduse orice fel de autovehicule - unul sub 8 ani si unul pina la 12 ani vechime - pentru care altfel s-ar plati taxe vamale in valoare de zeci de milioane. Anul trecut, La Bacau au ajuns in acest mod 57 de autoturisme.
  Iata cum pot decurge lucrurile in urma unui anunt de genul "Vind drept de repatriere" sau "Cumpar drept de repatriere". Odata publicat anuntul, ofertantul este contactat de o persoana "amatoare". Acestuia i se ofera citeva mii de marci sau dolari in ideea ca, odata devenit cetatean roman, va ii va ceda intreprinzatorului roman "dreptul de repatriere". Apoi, uzindu-se de actele celui care doreste repatrierea, i se intocmesc acte romanesti si pentru ca totul sa fie legal se gaseste un domiciliu stabil. Urmatorul pas este drumul la un notar, unde se intocmeste o procura, prin care proaspatul cetatean roman il imputerniceste pe un altul (cu bani) sa aduca in tara pe baza dreptului de repatriere cele doua masini (fara plata taxelor vamale, pentru ca asa spune legea). Masinile sint inmatriculate de regula pe numele imputernicitului, in schimbul a citeva milioane de lei, in functie de performantele sau de modelul autovehiculului. Totul este la prima vedere cit se poate de legal, acuzatii de contrabanda, evaziune fiscala, fals sau uz de fals fiind foarte greu de probat. (Nicolae PILAT)
  top Local News

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.