Comunele din Botosani vor avea pagini pe Internet
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunele din Botosani vor avea pagini pe Internet

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Programul de dezvoltare rurala al Guvernului si integrarea europeana a fost unul din subiectele abordate la intilnirea de lucru, de ieri, 28 ianuarie, a primarilor cu conducerea Prefecturii. Subiectul a constituit o noutate pentru primari, preocupati mai mult de punerea in aplicare a Legii fondului funciar si de modificarile legii. Dupa ce Lucica Urigiuc, seful Departamentului de integrare europeana din Prefectura a prezentat unele aspecte ce tin de partea tehnica privind obtinerea informatiilor, subprefectul Lucian Feodorov a tinut sa lamureasca primarii asupra necesitatii infiintarii in cadrul consiliilor locale a unor birouri de dezvoltare rurala. "Trebuie gasit la nivelul fiecarei comune o persoana care sa raspunda de aceasta activitate, mai importanta chiar decit agricultura. Respectiva persoana trebuie sa stie sa lucreze pe calculator si macar o limba straina. O baza de date la nivelul fiecarei comune este mai mult decit necesara" - a spus subprefectul. In completarea celor spuse de Feodorov, Mihaela Ostafi, director la Prefectura, a adaugat: "Programele pe care va trebui sa le realizati vor cuprinde date despre comuna si vor fi introduse pe reteaua Internet. In acest fel se vor realiza multe programe in domeniul infrastructurii".
  In privinta finantarii, Mihaela Ostafi a spus: "Este cazul sa intelegeti ca bugetul central este foarte restrins si ca ne indreptam spre autonomie locala. Legea finantelor publice care va apare va intari autonomia locala". In fata vociferarilor primarilor, prefectul Alexandru Simionovici a intervenit declarind: "De ce va certati cu noi? Parlamentul va decide problema finantarii si probabil ca sus se gindeste ca nu e momentul inca. Nu stiu nici eu ce e in capul lor".
  La un moment dat, la prezidiu a ramas doar Mihai Elvadeanu, secretarul general al Prefecturii, in fata primarilor vizibil nemultumiti de raspunsurile primite in legatura cu resursele financiare. Acesta a incercat sa tempereze spiritele, abordind noile modificari ale Legii Fondului funciar, subiect prins de altfel pe ordinea de zi a sedintei. Facind referire la recenta decizie a Guvernului de a prelungi termenul pentru depunerea cererilor de reconstituire a terenurilor, de la 2 februrarie la 3 aprilie, Elvadeanu a spus: "Decizia are un rol benefic si poate prin prelungirea termenului vom tremina de eliminat abuzurile savirsite". Cum era de asteptat, primarii au ridicat zeci de probleme fiecare vizind specificul comunelor ce le conduc. Raspunsurile date de secretarul general al Prefecturii au reusit sa multumeasca doar o parte din primari. Mihai Elvadeanu a mai spus ca, in cadrul sedintei Comisiei judetene de aplicare a legii funciare, ce va avea loc vineri, 30 ianuarie, vor fi luate decizii care vor limpezi neclaritatile existente. (G.BALASA)
  top Local news    

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

  Dan CONSTANTIN

  Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

  Nu uitaţi să munciţi, zi de zi, pensiile speciale nu se plătesc singure!

  Filmuletul zilei

  opinii

  Progresism

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Progresism

  „Am cerut diversificarea noţiunilor admirative de la un referat la altul. Nu doream monotonie. Astfel, notabil ajungea uneori respectabil, alteori onorabil. Ce să vedeţi? Două fete m-au reclamat la CND pentru discriminare! Cea cu onorabil zicea că notabil o pune, semantic, pe locul al doilea, iar aia cu respectabil susţinea că ar fi tratată arogant. Culmea, toţi studenţii au aderat la petiţia lor, iar eu am fost amendat şi suspendat din funcţia de decan! Cine se cred gagicuţele astea, domnule profesor? Revenim la examene! Le sparg!”

  Miracolul moştenit - muzica şi creierul

  Bogdan ILIESCU

  Miracolul moştenit - muzica şi creierul

  Music is the last surviving form of magic./ Muzica este ultima formă de magie care ne-a rămas. autorul

  Metastazele democraţiei

  Florin CÎNTIC

  Metastazele democraţiei

  Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

  pulspulspuls

  Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

  Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

  Băbăeţ, asta ca să intrăm în limbajul de şuetă la bere, voi aţi observat că premarele Mihăiţă îi tratează pe ieşeni la mişto parcă mai dens decât o făcea până la alegeri? 

  Caricatura zilei

  Bloc la cimitir

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.