Consilierii lui Videanu isi rotunjesc bine veniturile cu tot felul de sinecuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Consilierii lui Videanu isi rotunjesc bine veniturile cu tot felul de sinecuri

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Aproape toti consilierii personali ai ministrului Economiei si-au suplimentat in aprilie veniturile din calitatea de reprezentanti ai altor structuri ale insitutiei, unul dintre acestia incasind un venit net suplimentar de 22.083 lei, de trei ori ori mai mare decit salariul brut al ministrului.

  Consilierul ministrului Economiei, Monica Maurer, a incasat in aprilie suma de 22.083 lei, din calitatea de membru al Comitetului de Finantari, Garantii si Asigurari de la Eximbank. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, are un salariu brut de 7.643 lei. Cei noua consilieri personali ai ministrului Economiei au avut in aprilie salarii brute cuprinse intre 1.385 lei si 3.876 lei, insa opt dintre ei au incasat suplimentar sume cuprinse intre 47 lei si 22.083 lei, potrivit datelor publicate ieri de institutie.

  De asemenea, cei cinci secretari de stat ai institutiei au salarii brute de 6.691 lei, insa patru dintre acestia au obtinut venituri suplimentare din reprezentarea ministerului in "structuri constituite la nivelul altor unitati" in valoare de 22.092 lei, 18.500 lei, 10.296 lei, respectiv, 840 lei. Directorul de Cabinet al lui Videanu, care are un salariu brut de 3.461 lei, a avut un venit suplimentar in aprilie de 19.750 lei. Directorul de Cabinet al ministrului este Marian Turlea. Seful Directiei generale de energie, petrol si gaze din minister a avut in aprilie un salariu brut de 6.954 lei, la care s-au adaugat 4.200 lei. Totodata, un director din cadrul Directiei de energie, al carui salariu brut a fost de 3.846 lei, a primit pe linga salariu, suma de 8.534 lei.

  Directorii adjuncti ai Autoritatii de management pentru programul operational "Cresterea competitivitatii economice", prin care sint gestionate fonduri europene, au avut in aprilie salarii brute cuprinse 5.922 lei si 6.192 lei, in timp ce directorul general al acestui organism a avut un salariu brut de 6.954 lei.

  "In conformitate cu deciziile referitoare la diminuarea efectelor crizei economice, adoptate de Guvern, veniturile suplimentare incasate pina la sfirsitul anului 2010, din indemnizatiile reprezentantilor ministerului in societatile din domeniul energetic, la care statul detine, in urma procesului de privatizare, un pachet minoritar de actiuni, vor fi donate la Fondul de solidaritate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.