Consiliul de Administratie al FPS a aprobat note de privatizare care insumeaza peste 12.000 miliarde lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Consiliul de Administratie al FPS a aprobat note de privatizare care insumeaza peste 12.000 miliarde lei

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Consiliul de Administratie al Fondului Proprietatii de Stat a aprobat note de privatizare care insumeaza peste 12.000 miliarde lei, in preturi de oferta FPS si, chiar in conditiile in care gradul de realizare va fi de numai jumatate, FPS va putea sa respecte angajamentele de plata catre bugetul statului pentru acest an, a declarat Gheorghe Ionescu, directorul general al FPS.
  FPS a oferit, pina in prezent, la privatizare, 1.400 de societati comerciale, dar au fost semnate circa 400 de contracte. "Procesul de privatizare este putin intirziat, din cauza lipsei de atractivitate a societatilor, dar si din cauza lipsei investitorilor", a precizat Ionescu.
  FPS trebuie sa vireze la buget, in acest an, 6.500 miliarde lei, din privatizarea societatilor comerciale, a RomTelecom si a BancPost si BRD. Varsamintele estimate din privatizarea societatilor comerciale sint de circa 3.000 miliarde lei, din care s-au realizat in prima parte a anului 2.400 miliarde lei - 1.800 miliarde din contracte incheiate anul acesta si 600 miliarde din contracte semnate anul trecut.
  Procesul de privatizare a fost efectiv descentralizat, spune Ionescu. FPS a infiintat 11 sucursale teritoriale care vor avea posibilitatea de a decide privatizarea societatilor mici. Privatizarea societatilor mijlocii urmeaza sa fie aprobata de Comitetul FPS, iar Consiliul de Administratie al FPS se va pronunta numai asupra vinzarii societatilor mari. "Procesul de privatizare este monitorizat, iar portofoliul de privatizare este clar, conform programului publicat in Monitorul Oficial. In cazul in care o societate nu a fost inclusa in oferta acestui an, dar prezinta interes, FPS poate incepe privatizarea acesteia", a adaugat Ionescu.
  Oferta FPS pentru acest an este de 2.800 societati comerciale, din care trebuie semnate circa 1.200 de contracte de privatizare.

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Italia sau Finlanda?

  Nicolae GRECU

  Italia sau Finlanda?

  Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

  Filmuletul zilei

  opinii

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Eugen MUNTEANU

  Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

  Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  pr. Constantin STURZU

  Îndemnuri de la Maica Siluana

  Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

  Perspectivă inversă

  arh. Ionel OANCEA

  Perspectivă inversă

  O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

  pulspulspuls

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

  Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

  Caricatura zilei

  Asta zebră!

  Editia PDF

  Bancul zilei

  De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.