Iata cum au motivat judecatorii falimentul firmei Nicolina SA!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Iata cum au motivat judecatorii falimentul firmei Nicolina SA!

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  "Chiar nu au ce face impotriva creditorilor", spune deputatul Nicusor Paduraru despre reprezentantii Nicolina SA

   Judecatorii desemnati sa se pronunte in cazul de insolventa a firmei Nicolina SA si-au motivat decizia de a trimite societatea in faliment. A contat in primul rind opozitia creditorilor fata de planul de reorganizare prezentat, dar si lipsa de reactie a reprezentantilor firmei a constituit o bila neagra care a cintarit greu.

  “Constatind ca in cadrul procedurii generale a insolventei deschisa impotriva debitorului Nicolina SA, reprezentantii debitorului, desi au declarat intentia de reorganizare si au propus in acest sens un plan, acesta nu a fost acceptat de creditori in Adunarea Creditorilor din 14 ianuarie 2011. Impotriva raportului administratorului judiciar, reprezentantii debitorului nu au formulat contestatii, singura opozitie fiind manifestata oral, in cadrul dezbaterilor, de catre domnul Adrian Gheorghita, reprezentantul salariatilor debitori”, a scris judecatorul de caz in motivarea deciziei de intrare in faliment a societatii, pronuntata la sfirsitul lunii trecute.

  Conducerea societatii respinge afirmatiile. “Dupa parerea mea, aceasta formulare nu are rost. La dezbaterile din Adunarea Creditorilor ne-am opus deciziei creditorilor, dar nu am avut ce face. Am contestat in instanta si faptul ca administratorul judiciar ne-a pus ca si creanta garantata debitele datorate societatii Real Estate Developement. Cauza se judeca inca si am sperante ca instanta Curtii de Apel sa ne dea dreptate. Sintem prea mici in comparatie cu altii. Totusi, in privinta deciziei judecatorului de intrare in faliment, promitem ca in urmatoarele zile vom face contestatie prin care vom cere suspendarea deciziei pina la pronuntarea sentintei privind contestatiile la tabelul creditorilor. O sa o facem in termen legal. Adica o avem scrisa dar inca nu am depus-o”, a precizat Gheorghe Macovei, directorul societatii.

  Implicarea ANAF

  In schimb, deputatul din colegiul in care este inclus si cartierul Nicolina vede mai multi vinovati de intrarea in faliment a fostei fabrici de utilaje. Nicusor Paduraru spune ca institutiile statului au fost invinse de grupul de interese care doreste sa preia societatea. “Totul aici este cusut cu ata alba. Falimentul s-a pronuntat repede, dar inca mai sint multe aspecte de clarificat in acest caz. Unul dintre mistere ramine faptul ca ANAF (n.r. - Agentia Nationala de Administrare Fiscala) nu are un raspuns privind cesionarea creantelor catre unul dintre creditorii majoritari de la societate, hotarirea acestuia fiind cea care a dus societatea in faliment. De asemenea, o nota proasta dau si autoritatilor care au preluat raportul de ancheta a situatiei de la Nicolina. Nu am auzit nimic pina in prezent ca sa fie audieri sau sa stringa informatii in acest sens”, a declarat Nicusor Paduraru.

  ANAF a cesionat catre Real Estate Developement (RED) datoriile pe care le avea de recuperat de la firma ieseana, acestea au fost platite insa cu intirziere. In urma acestei miscari RED a devenit creditor principal, avind astfel un cuvint important in actiunea de insolventa. Nicusor Paduraru a luat apararea salariatilor. “Asociatia salariatilor a realizat planul de reorganizare si a actionat in judecata administratorul judiciar. Chiar nu au ce face impotriva creditorilor”, a subliniat Paduraru.

  Fostul lider de sindicat din cadrul intreprinderii spune ca salariatii nu au putut face nimic in privinta sortii societatii, inca de cind a inceput declinul. “Chiar si cind inca se mai facea productie aici, nimeni nu ne baga in seama. Acum, salariatii nu se pot pune cu creditorii. Cel care le apara interesele este administratorul judiciar. In plus, conducerea societatii este numita politic si nu cred ca acestia vor ca societatea sa aiba o alta soarta”, a comentat si Gheorghe Paduraru, fostul lider de sindicat.

  O legatura interesanta

  Un aspect interesant in cazul falimentului societatii Nicolina SA este faptul ca interesele creditorului majoritar din cadrul societatii, respectiv Real Estate Developement SRL, sint reprezentate de casa de avocatura Stanescu Milos Dumitru & Asociatii. Aici, partener in cadrul casei de avocatura este si Arin Stanescu, care este totodata si presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR).

  Interesant este ca in cadrul Uniunii este membru si Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL, administrator judiciar la Nicolina SA in perioada cind aceasta se afla in insolventa si desemnata lichidator in prezent. “Casa noastra de avocatura reprezinta interesul creditorului majoritar Real Estate Developement in dosarul cauzei Nicolina SA. Mai multe nu va pot spune despre acest lucru deoarece sint restrictionat de confidentialitate”, a confirmat Arin Stanescu.


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

  Toni HRIŢAC

  Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

  Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Dezastru de sărbători

  Alexandru CĂLINESCU

  Dezastru de sărbători

  Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

  Marte

  Neculai SEGHEDIN

  Marte

  Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

  De ce romanul? (I)

  Nicolae CREŢU

  De ce romanul? (I)

  A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

  pulspulspuls

  Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

  Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

  Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

  Caricatura zilei

  Două măști

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.