Internet cafe, o afacere de succes si in Romania
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Internet cafe, o afacere de succes si in Romania

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  In numai citiva ani internet cafe-urile (i-cafe) au devenit, si in Romania, o afacere de succes, datorita in principal dezvoltarii la scara nationala a Internetului.
  Conform unor estimari neoficiale, numarul acestor cluburi depaseste, la nivelul intregii tari, citeva mii. Bucurestiul conduce de departe in topul i-cafe cu peste o mie de de astfel de localuri, in schimb la nivelul oraselor importante exista cel mult 100 de cluburi i-cafe.
  Chiar daca investitia nu este foarte mare, reducindu-se in principal la amenajarea locatiei si la dotarea cu statii de lucru, profitul poate atinge 2.000-2.500 de dolari lunar, in functie de marimea clubului.
  "Pentru ca afacerea sa fie rentabila clubul i-cafe trebuie sa aiba in dotare cel putin 15 calculatoare conectate la o linie telefonica inchiriata de minim 64Kbs, care poate asigura un trafic intens de date. La ora actuala cluburile de succes, cu venituri nete de peste 2.000 de dolari lunar, trebuie sa dispuna de peste 25 de statii de lucru bine dotate, care sa ofere clientilor servicii de calitate", a declarat Eugen Nicolae, administrator la Internet Cafe Bucuresti.
  Estimarile administratorilor de i-cafe preconizeaza o dezvoltare accentuata, in urmatoarea perioada, acestui sector de piata la nivelul intregii tari.
  "Dezvoltarea Internetului, atit la nivel global cit si la nivel national, a atras aparitia unui numar tot mai mare de i-cafe, singura problema reprezentind-o aparitia unei inflatii de cluburi, in orasele mai mici, asa cum s-a intimplat si cu benzinariile particulare", a spus Riza Aurel, administrator al companiei Analog Digital Szstem din Rimnicu Vilcea.
  Initial, afacerea internet cafe-urilor a debutat ca o combinatie intre un club care sa ofere servicii Internet si o sala de jocuri. Tendinta actuala, intilnita la majoritatea acestor cluburi, este de a oferi clientilor numai servicii Internet, avind in vedere si anumite legi cu privire la drepturile de autor.
  Un alt aspect interesant al acestei afaceri il constitue trecerea accesului la Internet de pe liniile telefonice inchiriate de la RomTelecom, care costa 200 de dolari pe luna, pe retelele de cablu Ethernet, care au un cost mai redus si ofera o conexiune mai buna.
  In ceea ce priveste clientii i-cafe, acestia sint in majoritate cei in jur de 30 de ani, care navigheza pe Internet si cei de 20 de ani sau mai tineri, care prefera jocurile in retea. O alta categorie, mai speciala, o reprezinta cea a oamenilor de afaceri, care au inteles utilitatea Internetului si utilizeaza din ce in ce mai des facilitatile acestuia pentru stabilirea de relatii si intilniri cu partenerii de afaceri.
  Educarea clientilor spre ceea ce reprezinta de fapt i-cafe, accesarea Internet-ului, in detrimentul jocurilor in retea, se va realiza in timp, dar odata "inoculat la utilizatorii de calculatoare microbul Internet-ului, acesta va fi greu de scos", a apreciat Riza.
  Desi oferta de cluburi i-cafe este destul de variata, la nivelul oraselor mari, infiintarea unei astfel de afaceri trebuie sa se adreseze unui anumit tip de clienti, care pot fi mai mult sau mai putin pretentiosi, a mai spus Nicolae.

   

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

  Alexandru LĂZESCU

  Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

  Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Măşti şi autografe

  Nichita DANILOV

  Măşti şi autografe

  Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

  Note şi notaţii de (pe) la ţară

  Michael ASTNER

  Note şi notaţii de (pe) la ţară

  Pe front

  Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

  Dana ȚABREA

  Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

  Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

  pulspulspuls

  Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

  PULS

  Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

  Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

  Caricatura zilei

  Drona auto

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.